Všimli jste si proměny brněnské Alfa pasáže? Přibylo zde mnoho skvělých podniků!

Brněnská Alfa pasáž patří již po mnoho let k jedněm z nejdéle fungujících obchodních pasáží v našem městě. Složení zdejších jednotek – obchodů, restaurací i kaváren je zcela typické, nezaměnitelné a kvalitní. Lidé zde najdou rozmanité značky nabízející módu, doplňky, dekorace, květiny a v neposlední řadě, posedět zde můžete v celé řadě restaurací, v kavárnách, dáte si sladké speciality, poctivě vyráběnou čokoládu, sushi, snídaňová jídla, ale ochutnáte i poctivou rakouskou kuchyni, nechybí tu oblíbené bubble tea… Ano, podoba Alfa pasáže se za poslední měsíce poměrně výrazně proměnila – přibylo mnoho skvělých, nových podniků, a to zejména z oblasti gastronomie. Co můžete v Alfa pasáži nově objevovat a hlavně, ochutnat? 
Čtěte dál!

Alfa pasáž, nejstarší a nejdéle fungující obchodní pasáž v Brně, je v mnoha ohledech výjimečná. Na první pohled samozřejmě svou funkcionalistickou architekturou, kterou navrhl významný brněnský architekt Bohuslav Fuchs. Pasáž byla postavena ve 30. letech a je ojedinělá i tím, že spojuje centrum města – vchody do pasáže jsou z Poštovské, nebo z Jánské ulice a také z nám. Svobody.

Všechny jednotky, prodejci, poskytovatelé služeb jsou zde sestaveni a vybráni tak, aby svou nabídkou zapadali do celkového stylu a konceptu pasáže. I díky tomu má právě tato pasáž svou charakteristickou atmosféru, kdy každý z obchodů, či služeb, které zde najdete, je jedinečný.

Věřím, že mnoho oblíbených obchodů a podniků – „stálic“ – z Alfa pasáže jistě znáte a rádi sem chodíte. Nicméně, jak jsem zmínila v úvodu, samotná podoba pasáže se během posledních měsíců výrazněji proměnila – přibylo mnoho zajímavých jednotek, a to zejména z oblasti gastronomie.

Alfa pasáž se tak stává místem, kde se vždy dobře najíte, kde můžete posedět v hezkém prostředí, v poklidu, ovšem stále v centru městského dění. Prostory Alfa pasáže jsou příjemné pro procházky i v době, kdy se venku zkazí počasí a vy oceníte zázemí vnitřních prostor.

Pojďme si ale představit novinky v Alfa pasáži a připomenout i ty – z oblasti gastronomie – které se tu těší již mnohaleté oblibě.

Začnu potěšením pro milovníky sladkého – jistě budete znát zdejší čokoládovnu Minach, která je i příjemnou kavárničkou. Můžete tu posedět a vychutnat si dobrou kávu – a samozřejmě i něco sladkého k tomu, zejména tedy čokoládové pralinky, řemeslnou zmrzlinu a další speciality.
Čokoládovna Minach je vůbec nejstarší čokoládovnou u nás v Brně!

Vyhlášené dezerty, dortíky a zákusky si zde dáte i v oblíbeném Cukrářství Martinák, které je součástí zbrusu nového podniku, který vám již více brzy představím – jedná se o cukrárnu, bar a kavárnu v jedinečném prvorepublikovém stylu pojmenovanou Etažér!

Další velmi zajímavou novinkou, kde se jistě i skvěle najíte, je restaurace v rakouském konceptu, Kšeft Schnitzel & Bier! Co si zde dáte? Z názvu je to samozřejmě jasné – nechybí zde výtečný, typický rakouský řízek, dobré pivo, ovšem mnoho dalšího! O tomto podniku také víc už brzy!

Novinkou je pak také Ten Bubble Bar, kde si dáte oblíbené bubble tea. V Ten Bubble Baru nechybí oblíbené klasiky i speciality – bubble tea připravené z čajů, se sirupy, s kuličkami, želé, nebo s tapiokou. Vybírat můžete z opravdu obrovské škály příchutí a variant! Oblíbené tu jsou také mléčné čaje, připravené z mléka, buď i s příměsí čaje, nebo bez, se sirupy a s kuličkami…

Gastro novinek bude ovšem v Alfa pasáži už brzy více – těšit se mohou příznivci tradičních českých chlebíčků a nový bude i krámek s kvalitním řemeslným pečivem.

Nesmím ovšem opomenout i dva velmi oblíbené podniky, které se již pár let těší v Alfa pasáži své oblibě.
Bavard Café vám jistě nemusím zdlouhavě představovat, právě toto místo je vyhlášené nejlepšími vejci Benedikt v Brně! Kdo nezkusil, musí napravit, sama sem na ně ráda chodím. 

Milovníky asijských specialit a zejména sushi pak láká 3F by Mori, minimalistké bistro s kvalitní „asian fusion“ kuchyní. Mimo sushi si tu dáte i oblíbené havajské poke bowls, polévky, saláty… 

Změny se ovšem dotkly i některých ze stávajících obchodů, které se v Alfa pasáži těší dlouholeté oblibě mezi zákazníky.
Ve větších prostorách nyní najdete květinářství a obchod s dekoracemi Sikora flowers & deco!
Sikora flowers & deco rozhodně není tím „obyčejným“ květinářství, jaké možná znáte ze svého okolí. Vybírat můžete nádherné květiny – čerstvé, řezané, nebo pokojové, za zmínku tu rozhodně stojí i pestrá nabídka krásných bytových doplňků, dekorací, váz, květináčů… A nyní tu jsou už i kouzelné věci v duchu Vánoc!

Textil, ale i doplňky, kabelky, peněženky…koupíte v obchodě Kasha, který se ovšem rozšířil. Na velké ploše tu nakoupíte spoustu módních kousků, ovšem vybírat tu můžete třeba i vánoční dárky pro své blízké. 

Zajděte se podívat do Alfa pasáže, jistě vás zde mnohé novinky velmi příjemně překvapí. A těšte se – již brzy vám je více podrobně představím!

Alfa pasáž najdete v centru Brna, na Poštovské 8c.

ODKAZ: ALFA PASÁŽ BRNO / web
ODKAZ: ALFA PASÁŽ BRNO / facebook
ODKAZ: ALFA PASÁŽ BRNO / instagram