Ty nejlepší domácí štrúdly – ve Štrúdlárně Brno!

Na povrchu křupavý, uvnitř vláčný, plný výborné náplně – jablečné, tvarohové, nebo dokonce i slané… Ano, řeč je o závinu, nebo-li štrúdlu! Také patří tato specialita k vašim oblíbeným? Jsem si jistá, že určitě ano. :) 
A právě na výborné, domácí, poctivě připravené štrúdly vás chci ve svém následujícím článku pozvat. Kam? No přece do brněnské Štrúdlárny, kterou najdete na Minoritské 6. Právě zde pečou ty nejlepší štrúdly, jaké si jen umíte představit. A věřte, budou vám tak chutnat, že se sem pro ně budete jistě rádi vracet. Čtěte dál a mrkněte i na mnoho fotek všech štrúdlů – budou se vám sbíhat sliny. :)

Určitě mi dá většina z vás za pravdu, když napíšu, že českým snad obecně vůbec nejoblíbenějším moučníkem je závin, nebo-li štúdl. Ačkoliv původně česká tato sladká dobrota, tradičně připravovaná z listového těsta a jablek není, v naší zemi si získala svou mimořádnou oblibu, a to ještě z dob Rakouska – Uherska. Štrúdl, což je počeštěný název slova Apfelstrudel, totiž původně pochází z Rakouska – ovšem i u nás, si díky vlivu rakouské kuchyně v dobách minulých získal obrovskou popularitu. A každá hospodyně alespoň dříve uměla výborný štrůdl upéct.
Tak to jen okrajově – ať víte, kde a kdy vlastně takový štrúdl vznikl. :)

Pokud i vy dobrým a poctivým štrúdlem nikdy nepohrdnete, pak určitě musíte znát právě brněnskou Štrúdlárnu, příjemný obchůdek, který se na štrúdly zaměřuje. Brněnská Štrúdlárna je „sesterským podnikem“ Štrúdlárny v Olomouci, v Brně je otevřená od července 2022 a najdete ji v centru Brna na Minoritské 6

Jak sám název napovídá, ve Štrúdlárně si můžete každý den vybrat z mnoha vynikajících štrúdlů – poctivých, z toho nejlepšího listového těsta, s výbornou náplní. Jsme si jistá, že každý si tu najdete takový štrúdl, který bude víc než chutnat! Nabídka je skutečně velmi pestrá, a to jak štrúdlů sladkých, tak i slaných.

Samozřejmě zde nechybí všemi oblíbená klasika, tedy štrúdl s jablky. Tuto variantu známe jistě všichni a mnozí i tento štrúdl doma pečeme. Ovšem, ve Štrúdlárně vyzkoušejte i jiné, zajímavé kombinace náplní, mimořádně oblíbený je zde třeba štrúdl s mákem a višněmi, s tvarohem, malinami…

Vynikající jsou i štrúdly slané, například se špenátem, s bazalkou…

Nabídka štrúdlů je zde stálá, rozšiřuje se vždy o „štrúdl týdne“, nicméně stále zde vymýšlí a zkouší i nové receptury náplní, nové kombinace…

Důležité je zmínit, že všechny štrúdly se připravují, plní i pečou denně přímo zde. Zkrátka, můžete si být jistí naprostou čerstvostí a špičkovou kvalitou.

Stejně tak i náplně si zde chystají sami, z těch nejlepších surovin. Ovoce berou od regionálních dodavatelů a pěstitelů, sezónně i ze Zelného trhu, používají zde pouze český mák, který si i sami melou…

Mimo to, Štúdlárna pak pod svou značkou nabízí také vlastní džemy, sirupy, slaninány, cibulády… Můžete využít třeba i na domácí pečení! ;)

Štrúdly si můžete ve Štrúdlárně také objednat celé, rádi vám je upečou i na objednání. Stačí objednat den předem, druhý den můžete vyzvednout. :)

Zastavte se do brněnské Štrúdlárny, ochutnejte!

Štrúdlárnu najdete v Brně na Minoritské 6.

ODKAZ: ŠTRÚDLÁRNA BRNO / web

ODKAZ: ŠTRÚDLÁRNA BRNO / facebook
ODKAZ: ŠTRÚDLÁRNA BRNO / instagram