TOP kosmetika na zimní měsíce aneb pečujte o svou pleť správně

Pokud dostává některá část lidského těla v zimě opravdu zabrat, pak je to pleť. Zejména pokožka obličeje je vystavena mrazu, sněhovým přeháňkám i větru, a to se může negativně odrazit na jejím vzhledu i kondici. Trpíte v zimě začervenalou pletí, je vaše pleť vysušená, a i pokožka vašeho těla vám přijde bez života a svědí vás?

Naštěstí existuje snadná pomoc – používání vhodné kosmetiky, která zatočí se suchou pokožkou, zbaví vás svědění a vaše pleť tak opět získá zdravý nádech. Jaké kosmetika je v zimě nejlepší a přinese vám ty nejlepší výsledky?

Zdroj obrázku: javi_indy / Shutterstock.com

Jak pečovat v zimě o pleť? Chce to pečující kosmetiku a řádné mazání

Abyste měli jistotu, že je o vaši pleť i v zimě dokonale postaráno, nakupte si speciální kosmetiku. Právě díky vhodně zvoleným krémům na obličej i na tělo, zabráníte tomu, že vaše pleť bude citlivá, vysušená nebo dokonce šupinatá. Kvalitní zimní kosmetické produkty na obličej musí být hlavně mastné. Řádné promaštění je totiž právě tím, co váš obličej ochrání před mrazem. Kosmetika, kterou v zimě na obličej používáte, by proto měla být hodně hutná, mastná a s extra pečujícím účinkem.

Nezapomínejte ani na krémy na ruce

Nosíte v zimě rukavice? Jejich nošením chráníte své prsty i dlaně před mrazem a zkřehnutím. Ovšem i pokud je nosíte, trpí vaše ruce střídáním teplot a často jsou vysušené a popraskané. Co z toho tedy vyplývá? V zimě vyžadují zvýšenou pozornost i vaše ruce a rozhodně si zaslouží péči, ideálně v podobě vyživujících krémů na ruce. Pokud jsou vaše ruce extrémně namáhané, protože například pracujete venku nebo rukama, dopřávejte jim v zimním období také speciální zábaly. Seženete je již připravené v obchodech s kosmetikou a pouze je aplikujete a necháte působit podle návodu.

Dodržujte pitný režim i správnou životosprávu, aby mohla kosmetika dělat zázraky

Aby mohla kosmetika opravdu působit a vaše pleť nebyla v zimě napjatá a vysušená, myslete také na svůj pitný režim a vhodnou stravu. Ne nadarmo se totiž říká, že jsme to, co jíme. Nedostatečný denní příjem tekutin i nesprávná životospráva se negativně odrazí na vzhledu vaší pleti a bohužel ani ta nejlepší kosmetika tyto nedokonalosti nezmírní. V opačném případě, pokud se o sebe budete správně starat, TOP kosmetika přinese výsledky a vaše pleť bude i v zimním období hýčkaná a rozmazlovaná, jak si zaslouží.

Nepodceňujte pravidelné čištění pleti

Ani v zimě nezapomínejte na večerní rituály a s pomocí vhodných kosmetických přípravků svou pleť zbavujte veškerých nečistot, které se na ni přes den usadily. Jednou týdně do své rutiny zařaďte také peeling a aplikujte jej na celé tělo. Díky němu se zbavíte odumřelé kůže a výsledkem bude zdravá a rozzářená pokožka. Díky peelingu se rovněž zbavíte pocitu suché a šupinaté kůže a svědění.

Zdroj obrázku: Damir Khabirov / Shutterstock.com

Rozmazlujte se při každé koupeli

Abyste potěšili všechny své smysly a tělu dopřáli prvotřídní péči, pořiďte si na zimu luxusní sprchové gely s vůní čokolády, skořice, perníčků, vanilky či jiné vaší oblíbené vůně. Uvidíte, že každá sprcha či koupel vás nabudí a dokonale uvolní. Péče o vaši pokožku a pleť totiž začíná již ve sprše. Čím více si proces čištění užijete, tím lépe se ve svém těle budete cítit a bude to znát. Na jaké vůně vsadíte?

Zima je zdlouhavá a pro lidskou pleť zničující. Naštěstí se lze proti mrazu a dalším nepřízním počasí účinně bránit s pomocí vhodně zvolených kosmetických produktů. Obličej si před každou cestou ven důkladně promažte hutným a vyživujícím krémem na obličej, neustále u sebe noste pečující krém na ruce a večer si dopřávejte očistný rituál a sprchování a koupele si zpříjemněte aromatickými sprchovými gely a oleji.