Tip na výlet – zajeďte si do Mikulova, do krásné kavárny, vinárny & penzionu (Ne)vinná kavárna

Jak moc dobře vím, podle vaší zpětné vazby, vždy uvítáte tip na výlet, na zajímavé místo, které stojí za to vidět a navštívit. Dnes vám chci právě jedno takové doporučit! Sama jsem si sem před pár dny udělala výlet a rozhodně si zaslouží, abyste o něm věděli také vy. :) Jmenuje se (Ne)vinná kavárna, jedná se kavárnu, vinárnu a penzion v krásném městě Mikulov a hned na úvod, má to zde nesmírné kouzlo! Víc v mém článku a reportáži…

Sama mám moc ráda místa, která mají svou specifickou atmosféru, zkrátka určitý „genius loci“, tedy jedinečné kouzlo, které na vás v daném prostředí dýchá. Přesně taková je i (Ne)vinná kavárna v Mikulově, kam jsem si nedávno na doporučení udělala výlet.

Mikulov, coby město, mám moc ráda, je obklopeno překrásnou přírodou a je tolik důvodů, proč sem zajet! Z Brna to je sem doslova „coby kamenem dohodil“ – jste tu asi za 40 minut. A udělat si sem výlet, ať už jednodenní, nebo s přespáním, to opravdu stojí za to – a můžu říct, že kdykoliv během roku!

Mikulov je známý hlavně díky své vinařské kultuře – v okolí je celá řada vinařství a dobrá vína tu ochutnáte téměř všude. Je tu ovšem jedno místo, kde si dáte nejen vynikající víno, ale také skvělou kávu, domácí dezerty a limonády a navíc, můžete zde také přespat v krásných a stylových pokojích.

Tím místem je právě ona (Ne)vinná kavárna, která se nachází v samém srdci Mikulova, přímo na Náměstí, s popisným číslem 18. Já si sem před pár dny udělala na doporučení výlet a opravdu, má to tady nesmírné kouzlo. ;)

(Ne)vinná kavárna má celá naprosto jedinečný a charakteristický design, ve vintage stylu, kde je patrný velký nádech historie celého domu. Skoro se až návštěvou vrátíte v čase, do dob minulých, kdy se nikam tolik nepospíchalo – zkrátka, chvíle strávené zde si tu užijete na maximum.

Je to místo jako dělané pro setkávání s přáteli, nebo posezení s rodinou, partnerem, je tu naprostý klid a celkově, všudypřítomná pohodová atmosféra.

Já ocenila jak celkový design kavárny, tak i detaily – dobové doplňky, obrázky, dekorace, díky kterým se opravdu posunete až do časů mládí našich prarodičů.

To důležité – co si zde dáte? Jak už sám název napovídá – (Ne)vinná kavárna je svou nabídkou bohatá samozřejmě na celou škálu vín, a také, dáte si tu výběrovou kávu a další nápoje. 

Co se právě vín týká, tak majitelé kladou důraz na výběr vín od regionálních vinařů, a to hlavně těch, kteří působí v okolí Mikulova. Což oceňuji – je dobré vždy prezentovat to nejlepší z daného místa a kraje.

Vína tu ochutnáte od celé řady vinařů, a to jak bílá, růžová, červená, v nabídce jsou i sekty, speciální nealkoholické víno, slámová vína a také, nabídka rumů a destilátů – jsou tu zastoupené i mandlovice a mandlové produkty z Mandlárny v Hustopečích.

K tomu zde nabízí i delikatesy, paštiky, olivy, čokolády a další speciality.

Přes den tu lidé nejčastěji chodí právě na kávu, domácí limonády a také domácí dezerty, které tu peče a připravuje maminka majitele. ;)

Součástí (Ne)vinné kavárny je i 5 stylových apartmánů, všechny jsem viděla na vlastní oči a jsou opravdu nádherné – takže, pokud si uděláte výlet, můžete tu i přespat.

Ubytovací kapacita je 14 osob a celkově má i penzion domácí a moc příjemnou atmosféru. Ráno tu posnídáte v zimním období právě v kavárně, v létě je pak pro hosty k dispozici krásná stodola. Zkrátka, je to místo pro výlety jako dělané.

A můj tip na závěr? Jak jsem tu byla, opravdu jsem si uvědomovala ten klid a pohodu celého tohoto místa. Věřte, uniknout třeba na víkend před vánočním shonem právě sem, to stojí za to. A vánoční procházka po Mikulově, s posezením v kavárně, s dobrou večeří a dnem zakončeným v takto stylovém penzionu…na to budete určitě hezky vzpomínat. :)

(Ne)vinnou kavárnu najdete v Mikulově na Náměstí 18.

Na více fotek z (Ne)vinné kavárny se podívejte také do fotogalerie.

ODKAZ: (NE)VINNÁ KAVÁRNA / web
ODKAZ: (NE)VINNÁ KAVÁRNA / facebook