Tip na překrásné ubytování na horách – ve stylové Chatě Sofie v těsné blízkosti sjezdovky!

Plánujete zimní dovolenou (ale třeba už i letní) – na horách a hledáte ideální ubytování? Mám pro vás jeden velmi zajímavý tip, který by vás mohl oslovit! Chci vám totiž představit kouzelnou Chatu Sofii, která se nachází v Jeseníkách ve Velkém Vrbnu u Starého Města. Nespornou výhodou Chaty Sofie je, že leží přímo u sjezdovky! Obujete lyže a dojedete až k dolní stanici lanovky. Co víc si přát! Chata Sofie je v bezprostřední blízkosti ski areálu Paprsek, kde můžete využít sjezdovku, užijete si zde i běžky na několika kilometrech upravených bežkařských tratích. 
Chata Sofie má kapacitu až 6 osob a je plně vybavená, oceníte zde i saunu!
POZOR – v zimních termínech leden až březen tu je stále ještě volno! Více info a rezervace na webu www.chatasofie.cz
Chatu Sofii i možnosti vyžití v okolí vám představím i ve svém článku… 

Ideální dovolená v zimě? Přece v soukromí a poklidu strávená na stylové roubence, na horách a hlavně, s mnoha možnostmi vyžití zimních radovánek!
Přesně takové chvíle můžete zažít právě na Chatě Sofie, která se nachází v Jeseníkách – oblíbených horách, kde zimu tráví rádo spoustu lidí. Je tu opravdu co dělat, a to nejen v zimě, ale také v létě.

Chata Sofie je kouzelnou novinkou, která je určená i pro pronájem. Sama se sem také s dětmi chystám a už se moc těším!

Chatu Sofie najdete ve Velkém Vrbnu 64 u Starého Města. Skutečně obrovským benefitem této chaty je, že leží u sjezdovky! Nazujete lyže a od chaty dojedete během chvíle k dolní stanici dvousedačkové lanovky – od chaty je pouhých 50 metrů!

Právě umístění chaty v těsné blízkosti zmiňovaného lyžařského areálu Paprsek jistě ocení všichni lyžaři. Ski areál Paprsek je menším, ale velmi oblíbeným lyžařským střediskem s rodinnou atmosférou, kde můžete využít sjezdovku, nachází se tu i největší snowpark na Moravě!
Ve ski areálu jsou lidem k dispozici také tři restaurace (u dolní stanice vleku restaurace Vindoška, horní stanice Chata Paprsek proslulá borůvkovými knedlíky, Skleník- rychloobčerstvení).
Nechybí tu i půjčovna lyží, lyžařská škola a malý svah pro výuku dětí.

Na své si tu přijdou i příznivci běžek – v okolí můžete vyrazit po několika kilometrech upravených běžkařských tratích!
Díky dobrým sněhovým podmínkám, stabilní nadmořské výšce a pečlivé údržbě je okolí Paprsku „Mekkou“ běžeckého lyžování v celé turistické oblasti Jeseníků. Tratě vedou po české i polské straně hranice.

Lyžaře vyváží k chatě Paprsek dvousedačková lanovka, pod kterou je 1,2 km dlouhá sjezdovka. Je zde síť běžkařských okruhů o celkové délce přes 80 km. Okruhy se nachází cca 900 – 1100 metrů nad mořem.

Sníh v této lokalitě navíc v zimních měsících obvykle nechybí, v případě nedostatku se dosněžuje sněhem technickým.

Zkrátka, nudit se tu tedy rozhodně nebudete!

Chata Sofie je tedy pro zimní dovolenou – jarní prázdniny, nebo i fajn strávený víkend naprosto ideální.
Ubytovat se tu může až 6 osob, chata je uspořádáním prostor velmi kompaktní, perfektní jak pro rodinné dovolené, tak třeba i pro skupinu přátel. Oceníte tu vlastní soukromí a klid. 

V přízemí chaty se nachází obývací kout s kachlovými kamny (dřevo mají hosté v ceně ubytování), plně vybavená kuchyně (myčka, mikrovlnná trouba, lednice, mrazák, rychlovarná konvice, sklokeramická deska s troubou…), chodba, koupelna s wc a také sauna!

Právě saunu zde hosté určitě využijí, však co je příjemnější, než relaxovat po dni stráveném na svahu v prohřáté sauně, že? :)

V patře jsou k dispozici celkem tři ložnice s dvoulůžkem, s možností dětské postýlky, dále pak koupelna s wc.

Parkování je pak přímo u chaty, nechybí zde také lyžárna.

Určitě vás přesvědčí i fotky, že čas strávený na Chatě Sofie si nesmírně užijete!
A jak píšu v úvodu, stále jsou zde volné termíny v zimních měsících – tedy v průběhu ledna až března!

Mrkněte na web www.chatasofie.cz – pro více informací k chatě, obsazenosti i možnosti rezervace!

ODKAZ: CHATA SOFIE / web
ODKAZ: CHATA SOFIE / facebook
ODKAZ: CHATA SOFIE / instagram