Tip na dokonalý pobyt v přírodě? Vyražte do Jeseníků!

Nevím, jak vy, ale já pokud potřebuji vypnout, zrelaxovat se, vyrážím vždy pryč z města, do přírody. Procházky přírodou, výlety, vyjížďky na kole…zkrátka toto vše je doslova balzámem, pro tělo i duši. 
Proto, mám pro vás tip – na jeden takový „únik“ mimo ruch každodenních dnů. Vyražte do překrásných Jeseníků! Z Brna to sem není tak daleko – a pokud nevíte, kde se tady ubytovat, doporučuji Hotel Petrovy kameny, ten leží přímo u Pradědu, dokonce – jedná se o nejvýše položený hotel v rámci celé naší republiky!
Mám pro vás pozvánku – do Jeseníků i do tohoto příjemného hotelu!

Do Jeseníků jsem vyrazila s kamarádkou o prázdninách – a bydlely jsme právě v Hotelu Petrovy kameny. Mimochodem, já už vám o tomto hotelu psala – pokud vám můj článek unikl, najdete jej ZDE.

Jeseníky jsou samy o sobě překrásné hory, příroda zde je stále neposkvrněná, čistá, panenská… Co já tu vždy oceňuji, tak klid, žádné davy a zástupy turistů tak, jak tomu bývá často například v Krkonoších.

Jeseníky jsou oblíbeným turistickým cílem – a to i pro nás, lidi z Brna a okolí. Stále to sem máme relativně blízko – a já věřím, že mnozí právě do Jeseníků také jezdíte, a to rádi!

Možností, kde se zde ubytovat, je samozřejmě spoustu, ale pokud chcete mít zdejší přírodní krásy a vrcholky hor opravdu doslova na dosah, doporučuji vám překrásný Hotel Petrovy kameny. Ten leží v těsné blízkosti dvou zdejších nejznámějších vrcholů – Pradědu a Petrových kamenů. Dokonce, tento hotel je i nejvýše položeným hotelem v rámci celé ČR!

Ovšem, skvělé je, že sem můžete dojet i autem, tedy v letních měsících. Pojedete z parkoviště Hvězda a odtud cca 6km, parkování je přímo před hotelem i přesto, že se nacházíme v chráněné krajinné oblasti. V zimě ovšem musíte ponechat auto na odstavném parkovišti níže, nahoru k hotelu se dopravíte rolbou, kterou zajistí hotel.

Hotel Petrovy kameny nabízí komfortní ubytování v celkem 62 pokojích, je to zde ideální i pro nejrůznější teambuildingy, svatby, větší oslavy a jiné akce.
Disponují zde i konferenčními sály s veškerým vybavením.

Nesporným benefitem tohoto hotelu je i plně vybavené wellness se dvěma menšími saunami (parní a finskou) a také velkou finskou saunou.
K dispozici je pak hostům také vířivka, odpočívárna.

Věřte, je tady krásně – po celý rok a hlavně, stále je zde co dělat!
Praděd je odtud jenom asi hodinku chůze, kousek je i skalní útvar Petrovy kameny.

Určitě si projděte také naučnou stezku Bílá Opava – od Ovčáren do překrásného městečka Karlova Studánka.

Kousek odtud pak leží také areál Dolní Morava, kde je mnoho turistických atrakcí, Stezka v oblacích, Sky bridge…

V okolí je také nespočet turistických a cyklistických tras. V Malé Morávce je také moderní bikepark s lanovkami. V zimě se tu můžete téměr vždy spolehnout na dostatek sněhu. Vyrazíte na běžky, nejbližší lyžařský vlek leží jen 190 metrů od Hotelu Petrovy kameny.

Hledáte tip, kde se ubytovat v Jeseníkách? Hotel Petrovy kameny je ideálním místem!

Ubytování přes web www.petrovykameny.cz/cs/, kde mimochodem můžete využít i některý ze zajímavých pobytových balíčků. :)

ODKAZ: HOTEL PETROVY KAMENY / web, rezervace ubytování
ODKAZ: HOTEL PETROVY KAMENY / facebook
ODKAZ: HOTEL PETROVY KAMENY / instagram