Rozhovor: MUDr. Marcel Štelcl, Ph.D., vedoucí kliniky reprodukční medicíny ReproGenesis a vedoucí lékař

Mít vlastní dítě, to je dar, který rozhodně není samozřejmostí… Problém s přirozeným početím totiž v současné době trápí mnoho párů – a jejich počet se bohužel stále zvyšuje. Nadějí na vlastní dítě je pro tyto páry pak jedině možnost využití procesů umělého oplodnění.
Ovšem, když už nad něčím takovým lidé začnou uvažovat, je to pro ně krokem do velkého „neznáma“. Jak proces IVF probíhá, co obnáší, jaká je jeho úspěšnost? Jsou zde věková omezení, či zdravotní kontraindikace? Kolik proces IVF stojí a přispívá na něj zdravotní pojišťovna?
Na to i na mnohem více jsem se ve svém rozhovoru zeptala MUDr. Marcela Štelcla, Ph.D., který je vedoucím kliniky reprodukční medicíny ReproGenesis a zároveň i jejím vedoucím lékařem.
Odkaz na rozhovor naleznete v mém článku níže…

Na úvod je dobré napsat, že čím dál více párů trápí problémy s přirozeným početím a tato situace je nepříjemná, stresující, může mít negativní dopad na mnoho aspektů života…

Téma procesu IVF, tedy umělého oplodnění, se tak stává stále více aktuálním. A jíž dávno (snad) neplatí, že využití této metody moderní medicíny by mělo být tabuizováno. Není to nic, za co by se měly páry stydět, nebo co by měly brát dokonce i coby své vlastní selhání.

I když se léčba neplodnosti týká stále více lidí, bohužel informovanost je v tomto směru – alespoň tedy i dle mého vlastního pohledu – stále nízká. Mnoho lidí tak vůbec netuší, jak IVF probíhá, co lze očekávat, jaká je úspěšnost, nebo kolik vlastně taková léčba stojí…

I proto vám ve spolupráci s brněnskou klinikou reprodukční medicíny, s ReproGenesis, přináším velmi zajímavý rozhovor s MUDr. Marcelem Štelclem, Ph.D., který je vedoucím kliniky i jejím vedoucím lékařem.

Klinika ReproGenesis je jednou z těch, která je ve svém oboru skvělá a řadí se mezi přední evropská IVF centra, mimochodem, klinika funguje již od roku 2011. Disponují zde nejmodernějším technickým zázemím, aplikují zde nejnovější poznatky moderní medicíny… Klinika ReproGenesis má i skvělé výsledky v rámci velmi vysoké úspěšnosti léčby.
Specializují se zde jak na detailní diagnostiku problémů s početím, tak i na veškeré dostupné metody léčby neplodnosti.

V rozhovoru se zaměříme na všechna témata, která by vás v souvislosti s IVF mohla zajímat!
Rozhovor naleznete na mém Facebooku @coolbrnoblog:

A také na mém Instagramu @misasalacova:

 

 

Kliniku reprodukční medicíny ReproGenesis najdete v Brně, na ulici Hlinky 144.

ODKAZ: REPROGENESIS / web
ODKAZ: REPROGENESIS / facebook
ODKAZ: REPROGENESIS / instagram