Reportáž: ve výrobně gelata v cukrárně & zmrzlinárně Pod hodinama!

Milovníci té nejlepší zmrzliny – tento článek bude patřit hlavně vám! Mám pro vás pozvánku na opravdu vynikající zmrzlinu – na pravé „gelato“, které se vyrábí ze smetany, ovoce, bez sypkých směsí a dochucovadel… Toto gelato ochutnáte v nově otevřené cukrárně & zmrzlinárně Pod hodinama, kterou jsem vám zde nedávno představila. Nachází se v samém srdci Brna a jak už název napovídá – přímo na ikonickém místě Brna, na České „pod hodinama“ – jistě všichni víte, kde to je. :)
Zmrzlinu si zde sami vyrábí – a právě do výroby jsem měla nedávno možnost nahlédnout. A vyrobili jsme tu i moji letní limitku, dokonalou příchuť jednoho populárního letního koktejlu. Zastavte se ji vyzkoušet!
Víc v mé reportáži…

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří a já mám pro vás pozvánku, kam na tu nejlepší v centru!
Nedávno jsem vám zde totiž představila (více ZDE) nově otevřenou cukrárnu & zmrzlinárnu Pod hodinama – najdete ji na České na jednom z neznámějších míst v Brně, přímo pod hodinama.

Nadchnou vás zde už i samotné prostory, velmi příjemné, designové a také, velká zahrádka, kde si můžete dezerty i zmrzlinu vychutnat.

Právě na zmrzlinu se zde zaměřují, denně tu můžete vybírat z 20 druhů!
Jejich zmrzlina je ovšem pravým „gelatem“, které se od zmrzliny lehce liší. V čem?

Gelato se vyrábí ze smetanového základu s použitím ovoce, nabírá se pak špachtlí. Mimo to, porce jsou vždy velké – ve srovnání s klasickou zmrzlinou dostanete vždy cca 1,5 kopečku.
Při výrobě gelata se také nepoužívají žádné sypké směsi, dochucovadla, sladidla… Vše je z těch nejlepších surovin a věřte, že na chuti je to znát. I za sebe mohu napsat, že lepší zmrzlinu v Brně jsem snad nejedla!
Mimo gelato si tu pak dáte i ovocné sorbety (bez mléčného základu), všechny jsou pak čistě veganské.

Já měla tu možnost zajít se podívat přímo do výroby zmrzliny, ta se nachází v prostorách cukrárny & zmrzlinárny.
Gelato se tedy vyrábí přímo zde – disponují zde nejmodernějšími stroji, prostory výrobny jsou samozřejmě čisté, v souladu s přísnými hygienickými pravidly.

Základem pro každé gelato je mléko a smetana, do kterého se pak přidává ovoce, dle dané příchuti zmrzliny, sladí se klasickým cukrem – žádná sladidla.

V procesu výroby se zmrzlina v základu s ovocem míchá, následně se vzniklá směs naleje do přístroje, kde se během pár minut zchladí na požadovanou teplotu.

Z výrobního přístroje se zmrzlina ukládá do nerezové mísy, kde se nazdobí – a může jít přímo do prodeje.

A mimochodem, sami si zde vyrábí také kornoutky na zmrzlinu! Ovšem, rádi vám dají gelato také do kelímku, nebo si ji můžete vychutnat s kávou, nebo v poháru – s sebou!

Ve spolupráci s cukrárnou & zmrzlinárnou Pod hodinama jsme také vyrobili mé letní limitované gelato – s příchutí, kterou jsem vybrala. Inspirovala jsem se jedním velmi oblíbeným letním koktejlem – a musím napsat, že výsledek je dokonalý!

Tuto příchuť vám ještě neprozradím, brzy bude v rámci ní také soutěž. Ale – už je ve zmrzlinárně Pod hodinama k dostání, stavte se ji vyzkoušet! Stačí říct, že chcete letní limitku od CoolBrnoBlog. :)

Novou kavárnu & cukrárnu Pod hodinama najdete v centru Brna na České 31.
Otevřeno je zde každý den od 8. do 21. hodiny, později v případě hezké počasí bude otevřeno i déle.

ODKAZ: KAVÁRNA & CUKRÁRNA POD HODINAMI / facebook 
ODKAZ: KAVÁRNA & CUKRÁRNA POD HODINAMI / instagram