Recept: vánoční nepečené kuličky by Kate’s Cuisine
Mám pro Vás další skvělý recept „z dílny“ food blogerky Katky Homolové a jejího blogu Kate’s Cuisine, se kterou v rámci mé gastronomické sekce na blogu spolupracuji:) Katka vymýšlí moc zajímavé, dobré a zdravé recepty, které mi jsou sympatické (většinou neobsahují lepek, cukr a mléko, kterým se i já vyhýbám) – a proto se s Vámi chci o ně podělit i tady, na mém blogu:)
A protože se blíží doba Vánoc, dnes to bude super tip na jedno vánoční cukroví – konkrétně na NEPEČENÉ VÁNOČNÍ KULIČKY!
Na kuliček 24 budete potřebovat:
Na kuličky:
250 g kešu ořechů
100 g holandského kakaa
3/4 hrnku agávového sirupu (pokud máte rádi méně sladké, pak zvolte jen 1/2 hrnku)
2 kávové lžičky mleté skořice
špetku růžové himalajské soli
3/4 hrnku kokosového oleje
Na obalení:
drcené kakaové boby
strouhaný kokos
Kešu ořechy namočte na 2-3 hodiny do vody.
Po této době vodu slijte a ořechy rozmixujte spolu s kokosovým olejem dohladka.
Rozmixované kešu dejte do mísy a přidejte kakao, agávový sirup, skořici a sůl. Důkladně promíchejte, ať se vše krásně spojí.
Mísu se vzniklou směsí dejte do lednice na 40 minut.
Po 40 minutách mísu se směsí na kuličky vyndejte. Pomocí naběračky na zmrzlinu vyberte část směsi, ze které vytvořte kuličku, kterou obalte v kakaových bobech nebo strouhaném kokosu.
Takto postupujte, dokud nevytvoříte všechny kuličky.
Kuličky dejte do lednice na 2 hodiny ztuhnout.
Podávejte vychlazené přímo z lednice a nenechávejte je dlouho stát při pokojové teplotě – kokosový tuk má sklony k tání. :-)
ODKAZ: KATE’S CUISINE/web
ODKAZ: KATE’S CUISINE/facebook
převzato: katescuisine.cz