Recept: Kokosová rýže s omáčkou z lesního ovoce by Kate’s Cuisine
Mám pro Vás další recept z dílny food blogerky Katky Homolové a jejího blogu Kate’s Cuisine! A tentokrát je to fakt velké „mňam“!:)
Sladké já sice obecně moc nemusím, ale tuto dobrotu jsem musela hned vyzkoušet a je opravdu vynikající! Obsahuje moje milované kokosové mléko, které já „můžu“ opravdu všude:) Navíc, tento vynikající dezert je mnohem zdravější, než všechny ty dorty, zákusky, buchty a koláče, které jste možná zvyklí jíst. Pokud chcete jíst zdravě a sladkosti si neumíte odpustit, toto je určitě správná (a vynikající) volba:)
Katčin recept na kokosovou rýži je super k snídani, nebo jako sladké pohoštění pro návštěvu. Tady je návod, jak na to!
Na 2 porce budete potřebovat:
100 g rýže Arborio
100 g kokosového mléka
voda dle potřeby
4 polévkové lžíce javorového sirupu
120 g mraženého lesního ovoce
Propláchnutou rýži dejte do hrnce a zalijte ji kokosovým mlékem. Dle potřeby můžete přilít i trochu vody. A vařte na mírném plameni 20-30 minut do změknutí rýže a vsáknutí tekutiny. Výsledná kokosová rýže by měla mít kašovitou strukturu.
2. Mezitím, co se rýže vaří připravte omáčku. Mražené lesní plody dejte do rendlíku, opět je podlijte trochou vody a zahřívejte je na mírném plameni, tak dlouho než se začne tvořit hustější omáčka. Poté k ovoci přidejte 2 polévkové lžíce javorového sirupu.
3. Když je rýže uvařená, oslaďte ji 2 polévkovými lžícemi javorového sirupu.
4. Podávejte tak, že nejdřív dejte rýži do skleničky či do misky a pak ji zalijte ovocnou omáčkou. Kokosová rýže se dá jíst jak teplá – snídaně, tak studená – svačina, dezert. :-)
Určitě tento recept vyzkoušejte, je vynikající a snadný!
ODKAZ: KATE’S CUISINE/web
ODKAZ: KATE’S CUISINE/facebook
převzato: katescuisine.cz