Představuji: Valea Café v Letovicích – tip na výlet se zastávkou na kávu i výborné dorty

Opět mám pro vás inspiraci na hezký výlet s gastronomickou zastávkou, jen kousek od Brna! Pokud pojedete směr Svitavy, Boskovice… v Letovicích, v těsné blízkosti zdejšího krásného zámku se nachází moc příjemná novinka – kavárna s jedinečným multifunkčním sálem, Valea Café! Rozhodně stojí za to se sem podívat, ty prostory jsou opravdu kouzelné! Dáte si tu dobrou kávu a hlavně, vynikající dezerty a dorty, které peče přímo zde majitelka kavárny. Součástí Valea Café je i zmiňovaný velký sál, který je přímo ideální pro uspořádání svateb, nebo nejrůznějších dalších akcí a oslav. Nedávno jsem se zde byla podívat a mám pro vás spoustu fotek – věřím, že až budete mít cestu tímto směrem, určitě se právě zde rádi zastavíte!

Věřím, že doporučení na hezká výletní místa v blízkosti Brna vždy oceníte! Obvykle vás „zvu“ směrem na jih, na Pálavu, ovšem tentokrát mám pro vás inspiraci i z trasy vedoucí severně od Brna.

Pokud pojedete na Svitavy, projíždíte Letovicemi – jistě tento název minimálně znáte. A proč si právě v Letovicích udělat výletní zastávku? Důvodem může být zdejší krásný Zámek Letovice, který je zrekonstruovaný, probíhají zde prohlídky – i bez průvodce a velkou zajímavostí mimo jiné je, že na zámek smíte i s pejskem, což je poměrně neobvyklé. Ale myslím, že právě tuto informaci mnozí uvítáte! :)

A právě v těsné blízkosti zámku, v podstatě hned přímo u vstupu, se nachází i novinka, o které vám chci napsat něco víc. Jedná se o kavárnu Valea Cafe! Tato kavárna je zde v provozu asi rok a je to opravdu moc příjemné místo, naprosto ideální coby zastávka na dobrou kávu – a nejen to!

Na první pohled vás tu osloví samotné prostory ve stylovém designu, kterému dominují výrazné prvky – židle se sametovým potahem v několika barvách, nádherný lustr, zrcadla ve zdobených rámech… Koncepcí prostor kavárna dokonale koresponduje právě k sousedícímu zámku.

Právě zde můžete posedět, vychutnáte si dobrou kávu, či jiné nápoje z nabídky a hlavně – místní vynikající dorty! Ty jsou už přímo vyhlášené, připravuje je a peče přímo zde majitelka kavárny. A myslím, že už od pohledu se vám na ně určitě budou sbíhat sliny, zkrátka dokonalost!

Dortů můžete ochutnat celou řadu, nechybí i makronky, nejrůznější pěny a mnozí oceníte i dorty v bezlepkové variantě. A mají i skvělou domácí zmrzlinu – opět vlastní výroby!
Na dorty se sem sjíždí lidé i z dalekých končin, takže i vám vřele doporučuji je ochutnat, jistě se budete rádi vracet!

Samotné prostory Valea Café jsou ovšem poměrně rozsáhlé a nabízí hostům služby v dalších směrech.

Najdete zde příjemný malý salonek pro zhruba 20 lidí, který je perfektní pro nejrůznější rodinné oslavy, či menší setkání…

Ovšem speciální pozornost si pak zaslouží zejména velký sál pro 150 – 200 lidí. Design je přímo úchvatný, snoubí se v něm pojetí klasické svatební stodoly i moderních prvků.

Jak prostory kavárny, tak i tento sál prošly velmi rozsáhlou rekonstrukcí. Sál je velmi prostorný a vzdušný, a to zejména díky vysokým stropům a prosklenému průčelí.

Právě tento sál je přímo dokonalý pro akce většího typu, jako jsou zejména svatby! Svatby vám tu rádi zorganizují a připraví i na klíč, spolupracují se svatební agenturou, zajistí veškerý catering… Svatební obřady mohou probíhat jak v tomto sálu, tak i ve venkovních prostorách.

Mimochodem, sál mohou využít pro hostinu a party i ti, kdo mají obřad v sousedním letovickém zámku.

Sál pak můžete využít i na jiné události, konají se tu i větší oslavy narozenin, křtiny, pohřební kary…

Přímo před kavárnou se pak nachází i prostorná zahrádka, v hezkém počasí uvítáte. :)
A fajn je i parkoviště, opět v těsné blízkosti kavárny.

Výlet do Letovic můžete spojit se zastávkou třeba i v blízkých Boskovicích, které jsou rovněž oblíbeným turistickým cílem… Tak až pojedete tímto směrem, vzpomeňte si na mě a zastavte se ve Valea Café, určitě nebudete litovat!

Kavárna Valea Café má ve všední dny otevřeno od 13. do 20. hodiny, o víkendech pak od 10. do 21. hodiny.

Valea Café najdete v Letovicích na adrese Zámek 1a, hned vedle letovického zámku.

ODKAZ: VALEA CAFÉ / web
ODKAZ: VALEA CAFÉ / facebook
ODKAZ: VALEA CAFÉ / instagram