Představuji: Restaurant Palazzo

Dnes můj článek jistě potěší všechny gurmány a také ty, kdo rádi poznávají nové a zajímavé restaurace v Brně, které stojí za návštěvu! Chci vám totiž představit skvělý Restaurant Palazzo, který najdete v prostorách hotelu Barceló Brno Palace. Tato restaurace rozhodně není určená pouze pro hotelové hosty – zajít sem můžete na večeři kdykoliv a věřte, bude vám zde moc příjemně. A co je hlavní – jsem si jistá, že jídlem tady budete nadšení, protože já opravdu byla. Musím uznat, že tady vaří perfektně – a já za sebe restauraci vřele doporučuji navštívit… Víc v mé následující reportáži… :)

V Restaurantu Palazzo jsem byla už několikrát a vzpomínám si, že jsem tu byla spokojená vždy. Naposledy jsem tuto restauraci navštívila po delší době minulý týden, ochutnala jsem zde jídla z nového menu – a stojím si stále za tím, že tady vaří opravdu skvěle.

Víte, mám pocit, že na to, jak v této restauraci opravdu výborně vaří, se o ní možná trochu málo ví… Což je rozhodně škoda, protože věřím, že ten, kdo tady už někdy jedl, byl stejně nadšený, jako já a rád se vrací. Možná mají lidé trochu strach z toho, že restaurace je určená jen těm, kdo bydlí v hotelu Barceló Brno Palace, jehož je restaurace součástí, i když má svůj vlastní vchod z Biskupské ulice. Věřte – rozhodně to tak není, v restauraci Palazzo jsou vítáni úplně všichni, kdo si rádi zajdou na vynikající večeři!

Moc příjemný je i design restaurace, kterou vytvářeli španělští architekti, v souladu s celou koncepcí a stylem hotelu Barceló Brno Palace.

Restaurant Palazzo nabízí útulné, designově vyladěné prostory, kde se budou hosté cítit dobře. Restaurace je menší, v prostorách najdete jedinečné designové prvky – například velká nástěnná zrcadla, krásné lustry, barevně vše laděné do teplých tónů… Zkrátka, pocitově to zde na vás působí komfortní, intimní, přátelskou atmosférou.

To důležité je ovšem to, co v Restaurantu Palazzo můžete ochutnat.
Stylově je restaurace zaměřená v obecné rovině na středomořskou kuchyni – na jídelním lístku tak nechybí vynikající těstoviny, samozřejmě úpravy mas a steaky, ryby, saláty, dále jídla inspirovaná španělskou kuchyní (neboť hotel Barceló je součástí španělské sítě hotelů).
Ovšem – v menu najdete také oblíbená jídla z české klasiky, třeba svíčkovou na smetaně, dančí guláš, nebo kulajdu.

Věřím, že si tak zde každý najde „to svoje“.
Šéfkuchařem Restaurantu Palazzo je Milan Urbánek, který má za sebou velice pestré a zajímavé zkušenosti z mnoha míst, kde vařil. Působil dlouhé roky v Londýně, vařil také ve Španělsku a v Itálii, až se vrátil zpět do domoviny a „zakotvil“ právě zde, v Restaurantu Palazzo, kde působí už od vzniku této restaurace.

Celou koncepci a výběr jídel na jídelním lístku vymýšlí a sestavuje právě Milan Urbánek a musím uznat, že chuťově jsou jídla úžasná! Měla jsem možnost zde vyzkoušet několik jídel a v každém případě to bylo vynikající.

Jídla jsou chuťově vyvážená, zaujalo mě i spojení netradičních surovin a celkově i samotné postupy při přípravě některých jídel.

Naprosto skvělý byl předkrm – lososový gravlax, spojení dvou druhů lososa – jeden byl marinovaný v červené řepě. Vynikající!

Milovníkům klasiky pak doporučuji ochutnat českou kulajdu se zastřeným vejcem, s houbami…

…a pokud si rádi dáváte maso, zkuste coby teplý předkrm hovězí líčka s pyré z mrkve, mají úžasnou, silnou chuť, maso je měkoučké, výborně připravené.

Naopak pokud dáváte přednost rybě, doporučuji pečeného mořského vlka.

Coby sladkou tečku jsem zde ochutnala šéfkuchařův dezert – krém s vanilkou na styl crème brûlée, který navíc přímo před vašimi zraky kuchaři flambují.

Oceňuji také to, že v restauraci Pallazzo používají opravdu kvalitní suroviny, podporují regionální dodavatele, a to je na výsledné chuti jídel skutečně znát. ;)

Určitě doporučuji si sem zajít na večeři, rozhodně budete moc spokojení! ;)

Restaurant Palazzo najdete v prostorách hotelu Barceló Brno Palace, v prvním patře, vchod je možný jak přes hotel, tak i přímo z Biskupské ulice, rovnou do restaurace.

Na více fotek prostor restaurace i jídel se podívejte do fotogalerie. ;)

ODKAZ: PALAZZO RESTAURANT / web
ODKAZ: PALAZZO RESTAURANT / facebook