Představuji: květinovou Prima farmu

Věřím, že jen málokdo z vás ví, že kousek od Brna, v malebné vesničce Všechovice u Tišnova se nachází jedna z největších květinových farem v České republice, Prima farma. Květiny tu pěstují v rozsáhlé nabídce, ovšem ekologicky šetrným přístupem k přírodě. Farma je rodinného charakteru, majitelé si zakládají na poctivém a láskyplném přístupu k pěstování, údržbě i sklizni… Většinu z pěstovaných květin si zároveň můžete zakoupit ve formě semínek, cibulek i hlíz www.primakytky.cz. Kytice jsou k dostání mimochodem i přes síť Rohlík. Za zmínku pak stojí i zajímavé workshopy a akce, kdy nejbližší a poslední v tomto roce proběhne ve středu 28. září. Workshop je zaměřený na jiřinky, dozvíte se vše o pěstování a určitě si z farmy odvezete i krásné kytice. Na tento workshop jsou stále volná místa! Víc informací a představení Prima farmy v následujícím článku se spoustou fotek!

Na květinovou Prima farmu jsem si nedávno udělala výlet a upřímně, udělalo to zde na mě úžasný dojem. Už jen samotné umístění farmy, v malebné přírodě, obklopeno lesy a loukami. Opravdu tu doslova nasajete až pohádkový klid a vnímáte jen tu mocnou sílu přírody, která vám právě zde dokáže, jakou krásu umí vytvořit. Pohled na rozkvetlá políčka, kde se snoubí tolik barev, tvarů, vůní…budete mít rozhodně co obdivovat!

O tom, že právě kousek za Brnem, ve Všechovicích u Tišnova se nachází jedna z největších květinových farem v České republice, ví jen málokdo… Farma zde vznikla před třemi roky, na políčkách tu najdete tak pestrou škálu mnoha druhů květin – jistě budete spoustu z nich důvěrně znát, ovšem rostou zde i méně tradiční druhy, které z běžných produkcí i nabídek květinářství téměř vymizely.

Na jaře políčka farmy rozkvétají do barev mnoha tulipánů, narcisů a dalších jarních cibulovin. Přes léto kvetou letničky, kouzelné pivoňky a další typicky letní květiny, sezóna zde pak končí kvetoucími jiřinkami.

S květinami z Prima farmy jste se možná někteří i seznámili – na květinovém stánků na oblíbených brněnských Trzích na Zelňáku. I do budoucna je možné, že se tu květiny a kytice z této farmy budou objevovat i nadále.

Kytice z farmy si pak můžete často objednat i v rámci nákupů na síti Rohlík! Určitě mnozí online nákupy zde využíváte – tak až příště budete objednávat, mrkněte i do záložky květin – kytice vám určitě udělá radost a vy zároveň podpoříte i naši regionální květinovou farmu, zaslouží si to!

Květiny v podobě cibulovin a semínek si ovšem můžete z této farmy objednat také na eshopu www.primakytky.cz. Nabídka je zde velmi pestrá, najdete zde všechny oblíbené, více, či méně známé květiny – a zároveň se tu dozvíte i podstatné informace pro jejich pěstování. 

Na farmě pak probíhají rovněž i samosběry. Ty fungují na bází předchozí domluvy a individuálního objednání – více informací a kontaktní údaje na webu farmy, viz odkaz níže.

Za speciální zmínku pak stojí i možnost svatebních samosběrů – květiny slouží pro dekorování svatebních prostor, či pro svatební kytice. Mimochodem, Prima farma zajišťuje květinové výzdoby menších svatebních prostor, připraví i kytice… O tom vám více napíšu ovšem brzy, v samostatném článku.

Musím vám napsat i o workshopech, které na farmě probíhají, a to v termínech od dubna do září. Jsou zaměřeny vždy na konkrétní druh květin, kdy se dozvíte užitečné informace o jejich pěstování, jak se o květiny postarat, aby vám vydržely co nejdéle krásné… Zároveň si můžete na farmě květiny i natrhat.

Nejbližší a letos zároveň poslední tento workshop je zaměřený na jiřiny, bude se konat 28. září a je ještě několik volných míst! Registrace a více informací na webu, pod tímto odkazem

Květinovou Prima farmu najdete ve Všechovicích u Tišnova.

ODKAZ: PRIMA FARMA / web, eshop
ODKAZ: PRIMA FARMA / facebook
ODKAZ: PRIMA FARMA / instagram