Praktický význam běhounů a koberců v domácnosti

Máte doma koberce a běhouny? Jejich účel není pouze dekorační, ale zároveň i praktický. Proč byste měli zvážit jejich koupi?

Zabráníte chladu od nohou

Běhouny které vhodně umístíte do předsíní a chodeb, které jsou vyloženy dlažbou, zvýší vaše pohodlí. Dlažba je totiž studená a někdy může být chůze po ní nepříjemná. Nemáte-li rádi pocit chladu od nohou, investujte do pestrobarevných,jednobarevných či jakýchkoliv jiných běhounů. Chůze po nich bude příjemná, pohodlná a budete v teple. Zároveň to bude i první věc, kterou při příchodu domů uvidíte, tak proč si každý návrat domů nezpříjemnit pohledem na běhoun, ze kterého nebudete moct spustit zrak?

Strohý interiér se s pomocí koberce změní k nepoznání

Běhouny a kusové koberce jsou praktické také do místností atypických rozměrů nebo pod jídelní stoly a konferenční stolky. Při hodování vám tak zajistí pohodlí a váš gurmánský zážitek bude o to lepší. Preferujete-li minimalistický styl bydlení a nepotrpíte si na dekorace, kusový koberec dokáže proměnit místnost k nepoznání a celou ji rozsvítit. Nemusíte se proto bát ani složitých ornamentů a výrazných barev.

S běhouny a kusovými koberci si usnadníte úklid

Nejste zrovna milovníky úklidu a jste rádi, když vám úklid domácnosti zabere co nejméně času? S běhouny a kusovými koberci bude úklid snazší, protože je jednoduše vyklepete, přejedete vysavačem a v případě ušpinění snadno vyčistíte speciálními přípravky na koberce. Zapomeňte na pravidelné luxování a následné vytírání podlahy, s koberci a běhouny bude uklizeno raz dva.

Zpříjemněte si příchody domů a do předsíně si natáhněte běhoun ve vašich oblíbených barvách a pod jídelní stůl položte kusový koberec, aby vám bylo při jídle teplo od nohou. Úklid běhounů i koberců je snadný a ušetří vám spoustu času.

Zdroj obrázku: Alena Ozerova / Shutterstock.com