Pozvánka za skvělým jídlem – do brněnské restaurace Pilgrim!

Věřím, že následujícím článkem potěším všechny milovníky dobrého jídla – a také zdravého a veganského! Chci vás totiž pozvat do jedné skvělé restaurace, kde se zaručeně dobře najíte, bez ohledu na to, zda přímo vegané jste, nebo ne. 
Restaurace se jmenuje Pilgrim, najdete ji na třídě Kapitána Jaroše 26, jen kousek od parku v Lužánkách. Ochutnáte zde velmi zajímavé veganské pokrmy inspirované celosvětovou gastronomií, ovšem nechybí i oblíbené „české klasiky“ ve veganské verzi, třeba svíčková, smažený veganský sýr, nebo halušky… I za sebe můžu napsat, že jídla tu chutnají vážně dokonale! Doporučuji vyzkoušet – nalaďte se v mé reportáži…

Trend veganské stravy se obecně těší stále většímu ohlasu u celé řady lidí… Moje pozvání na skvělé veganské jídlo v následujících řádcích není ale určeno jen vám, veganům!
Veganská jídla mohou být totiž připravena tak, že si je s chutí dáme i my, kdo přímo vegané nejsme. A přesně to platí i o vyhlášených specialitách z veganské restaurace Pilgrim – tu najdete v Brně na krásném místě, pár kroků od parku v Lužánkách, na třídě Kapitána Jaroše 26.

Věřím, že tuto restauraci budete mnozí dobře znát – nachází se zde ve zmiňovaném veganském konceptu již několik let. Nicméně, už více než rok jsou zde majitelé noví, kteří si velmi zakládají na tom, aby nabízená veganská jídla nadchla všechny – vegany i nevegany.
Sama jsem se o tomto přesvědčila, protože vše, co jsem zde ochutnala, bylo výborné, syté, vyvážené a chuťově velmi zajímavé.

Ve veganské restauraci Pilgrim si celou řadu základních surovin připravují sami – ať už se jedná o vývary, seitan, lokše, knedlíky, nebo třeba i těstoviny… Vše je zde samozřejmě čistě veganské, tedy bez veškerých ingrediencí živočišného původu.

Přes týden si sem můžete zajít na jídla z obědové nabídky, podává se vždy polévka, vybírat můžete ze 3 jídel, kdy jedno z nich je i zcela bezlepkové.
Odpoledne je hostům k dispozici i stálá nabídka, která se vždy po cca 1 – 2 měsících obměňuje, v závislosti na sezónních surovinách.
V celkovém konceptu jsou jídla inspirovaná celosvětovou gastronomií – ochutnáte zde jídla asijská, francouzská, nebo i ta v duchu Blízkého východu…

Na stálé nabídce nechybí i zmiňované oblíbené české pokrmy – plněné knedlíky (náplň se mění dle dostupnosti surovin – jahody, borůvky, švestky…), mimořádnému zájmu se pak zde těší třeba i halušky s uzenými tofu škvarky. A víte, na jakou dobrotu se sem lidé nejraději vrací? Na rostlinný smažený sýr – no uznejte, kde jinde si něco takového v Brně dáte?

Jídla jsou i pastvou pro oči, připravená a naservírovaná tak, že vás nadchnou už od pohledu. A co teprve chuť – já zde ochutnala studenou polévku Gazpacho – nápadité bylo servírování i s kostkou ledu, nic podobeného jsem ještě neviděla!

Vynikající byly i domácí ravioly plněné tofu – špenátovou ricottou, s rukolovým pestem. Určitě mohu jen do poručit!

Vegany zde jistě potěší i výběr kvalitních vín bez organických čeřidel a filtrů.

Mimo vynikající jídlo vás v restauraci Pilgrim osloví i velmi příjemné prostředí a celkově pohodová, klidná a přátelská atmosféra.
Sednout si můžete i v prostorné zadní části restaurace – tyto prostory jsou mimochodem i ideální za účely pořádání různých akcí – například promítání.

V hezkém počasí pak rozhodně využijete i moc hezkou zahrádku.

Zastavte se sem, na oběd, ale i na večeři, jsem si jistá, že vám bude chutnat! Návštěvu restaurace můžete spojit třeba i s procházkou v nedalekém lužáneckém parku. :)

Restaurace Pilgrim má otevřeno: pondělí – 11:00 až 16:00, úterý až sobota od 11:00 do 21:00, v neděli je zavřeno. 

Restauraci Pilgrim najdete v Brně na třídě Kapitána Jaroše 26, jen pár kroků od parku v Lužánkách, jídla si můžete objednávat i přes aplikaci Wolt.

ODKAZ: PILGRIM / facebook
ODKAZ: PILGRIM / instagram