Pozvánka & tip na výlet – Svět bludišť Drnholec!

Prázdniny jsou časem výletů – věřím, že tip i mé osobní doporučení na téma „kam za zábavou s dětmi“ jistě mnozí oceníte. Možná si vzpomínáte, před nedávnem jsem vám zde psala o jedinečném venkovním areálu, o Světu bludišť Drnholec. Právě zde je pro vás na skutečně velké ploše připraveno mnoho atrakcí a hlavně, přírodních bludišť a labyrintů. Spolu s mým synem (i pejskem Jeníčkem :) jsem Svět bludišť Drnholec také navštívila a jsem ráda, že vám tu mohu předat i mé osobní postřehy a dojmy. Na úvod jen shrnu – je to zde moc fajn, pro děti (ale i pro dospělé) opravdu spoustu zábavy a možností vyžití! Užijete si hezký čas venku, potěší vás tu i zvířátka, poníci, nechybí i občerstvení, zmrzka… Zajeďte si sem, určitě nebudete litovat!
Víc v mém následujícím článku…
Sama mám veškeré možnosti vyžití v přírodě moc ráda, zkrátka, dávám vždy přednost tomu trávit čas aktivně a tak, aby se bavily zejména děti. I když jsou mí synové už starší, stále rádi jezdíme na výlety, poznáváme nová místa…
Zábavu, vyžití v přírodě, nevšední zážitky…to všem vám nabídne i Svět bludišť Drnholec, překrásný areál s celou řadu bludišť a labyrintů, který jsem vám zde mimochodem představila nedávno. 
Z Brna je to do Drnholce opravdu jen kousek, mimochodem, výlet sem můžete spojit i se zastávkou na mnoha dalších, oblíbených místech, která se nachází v okolí… Ať už to je třeba Aqualand v Pasohlávkách, Mikulov, zajet si můžete třeba i do Pavlova, Valtic… Zkrátka, v tomto koutě naší země je hezkých výletních cílů celá řada. :)
Zpátky do Drnholce! Já si sem konečně letos také naplánovala výlet – slíbila jsem mladšímu synovi, že si Svět bludišť také musí užit. A moc se nám tady líbilo! Potěšilo mě, že se sem může i s pejskem (samozřejmostí je mít ho na vodítku a uklízet po něm).
Areál Světa bludišť Drnholec je opravdu rozsáhlý, strávit tu můžete klidně i několik hodin. Záleží na vás, kolikrát si budete chtít labyrinty projít – děti si mohou pohrát pak i v nové hrací zóně, kde nechybí pískoviště, prolézačky, skluzavka, dráha s kladkovou houpačkou…  Pro šikovné děti je tu i pár zajímavých atrakcí, třeba dřevěná kuličková dráha…
Hlavní vyžití ovšem na vás čeká v celé řadě přírodních labyrintů, nebo bludišť… Tím nejzajímavějším je bezesporu kukuřičné bludiště – je mimochodem i nejrozsáhlejší. Kukuřice zde dorůstá už pořádné výšky, možná vás tu ani nebude vidět. :)
Projít si můžete cihlové bludiště, hradní bludiště, jehož vznik byl inspirovaný historickým Hradiskem, které se nacházelo kolem 12. století asi 2km od Drnholce…
Na mě zde ale udělalo rozhodně největší dojem levandulové bludiště! Levanduli miluji a právě toto bludiště je doslova potěšením pro smysly… Mimo to, uprostřed bludiště se nachází pohádková, obrovská houpačka – fotky odtud nemají chybu!
Na celý areál se pak můžete podívat i z nové vyhlídky.
Děti tu pak potěší i zvířátka – slepičky, králíci, nebo dokonce i poníci, na kterých se mohou povozit.
Nechybí pak samozřejmě občerstvení s možností zastíněného posezení.
Líbilo se nám tady, určitě se rádi vrátíme! Zajeďte si sem na výlet, děti budou určitě nadšené!
Vstupné do Světa bludišť dle platného ceníku na webu www.svet-bludist.cz
Svět bludišť Drnholec naleznete v Drnholci vedle rozhledny.