Pozvánka – překrásné místo jen kousek od Brna: Kounický dvůr

Určitě jste to někdy sami zažili – navštívíte překrásné místo, které si vás získá už od prvního momentu, kdy vstoupíte dovnitř. Může to být dané prostředím, službami, jedinečným interiérem, nebo i „jen“ tou pozitivní energií, kterou citelně vnímáte na každém kroku. Přesně takto jsem to totiž cítila, když jsem před pár dny navštívila hotel a restauraci Kounický dvůr, stylovou a doslova kouzelnou novinku, kterou najdete jen kousek od Brna, v Dolních Kounicích.
Kounický dvůr je místem, které si rozhodně zaslouží, abyste o něm minimálně věděli a co lépe, naplánovali si sem i výlet, třeba na dobrý oběd, večeři, nebo i na celý víkend. 
Mimo to, Kounický dvůr je ideálním prostorem pro uspořádání oslav, svateb, nebo vánočních večírků – v rámci prostor můžete využít i velký sál s kapacitou 100 osob a určitě se vám bude moc líbit i ve vinném sklepě, kde vám mimochodem rádi zajistí i vinnou degustaci. Čtěte dál!

Přiznám se, na návštěvu Kounického dvora jsem se opravdu moc těšila. Znám majitele – z jejich dřívějšího působení ve vyhlášené Signature restauraci, vím, že umí skvělý catering…zkrátka, ve spojení s nimi vždy vznikají krásné a hlavně, kvalitní věci. A v případě jejich vlastního hotelu, restaurace i svatebního místa (Sklep na vyhlídce – možná budete také znát) – jsem o špičkové úrovni dotažené do každičkého detailu neměla pochyb.

Kounický dvůr je místo, kde vládne pověstný „genius loci“ – už jak sem vstoupíte, ocitnete se v jiném světě, kde se prolíná naprostý klid, pohoda i celkově velmi pozitivní energie.

Kounický dvůr je novinkou tohoto roku, otevřený je od května. I já jsem otevření zaregistrovala a návštěvu jsem plánovala už dlouho.
Dolní Kounice vám jistě představovat sáhodlouze nemusím – právě toto městečko je vyhlášené pro celou řadu zejména historických památek, určitě znáte klášter Rosa Coeli, kounický zámek, nebo Kapli sv. Antonína – na tu máte mimochodem výhled i z některých oken Kounického dvora.

Hotel & restauraci Kounický dvůr pak najdete přímo v centru Dolních Kounic, na Masarykově nám. 63/5. Určitě to tady neminete – hotel má krásnou novou fasádu. :)

Jak píšu, už při vstupu máte co obdivovat. Hlavně všechny ty dekorace, doplňky, koberce, nábytek…musím uznat, že architekt, co má „na svědomí“ podobu prostor, volil vše dokonale.
Rozhodně to zde na mě nepůsobilo – jak se může někomu zdát – luxusním, exkluzivním dojmem. Naopak – cítíte se tady téměř jako „doma“, vítaní, kdy je jen na vás, jak si čas strávený tady užijete.

Určitě vám doporučuji zajet sem na oběd. Jak píšu výše, majitelé mají z oblasti kvalitní gastronomie velké zkušenosti, což se samozřejmě odráží jak v nabídce jídel, tak i na jejich kvalitě.

Koncepcí jídel se zde drží převážně české gastronomie, ovšem v moderním pojetí – ochutnáte zajímavá spojení ingrediencí, netradiční obdoby tradičních specialit…, a navíc od listopadu pod taktovkou známého Jakuba Škaroupka (možná pamatujete z brněnských podniků Atelier, nebo Na břehu Rhony…), který zde převezme šéfkuchařské žezlo.

Restaurace je zde v provozu od čtvrtka do neděle, můžete si sem tedy zajet i na oběd, večeři, bez nutnosti ubytování…

Ubytování je zde ale příjemné a mimo to, komu by se z tak hezkého místa chtělo domů? Ani já neodjížděla ráda – a už nyní si zde plánuji dámský víkend s kamarádkami. :)

Celková kapacita ubytování je 60 osob.
Prostory Kounického dvora jsou také ideálním místem pro organizaci svateb, oslav, soukromých akcí a hlavně nyní aktuálně – vánočních večírků!
Určitě oceníte i dostupnost z Brna, z centra tu jste často i za 20 minut, což je super!

Na vánoční večírky je to zde přímo jako dělané. Zajistí vám tu catering, výzdobu, využít můžete krásný sál s kapacitou 100 osob, mimo to, ve zdejším vinném sklípku vám rádi zajistí i řízenou vinnou degustaci.
Ve sklepě si pak můžete pronajmout i kóji pro uskladnění vína.

Vinný sklep je mimochodem sám o sobě nádherný! Vína tu ochutnáte zejména z regionálních vinařství dolnokounického regionu. Ve sklepě lze zamluvit i deguastace – pro skupiny. Mimo to, v budoucnu se můžeme těšit i na vinné degustace, degustační menu s vinným párováním.

Určitě vám doporučuji sem zajet a seznámit se s tímto kouzelným místem, mně se tu líbilo moc a už teď vím, že se budu ráda vracet… :)

Hotel a restauraci Kounický dvůr najdete v Dolních Kounicích na Masarykově nám. 63/5.

ODKAZ: KOUNICKÝ DVŮR / web
ODKAZ: KOUNICKÝ DVŮR / facebook
ODKAZ: KOUNICKÝ DVŮR / instagram