Pozvánka: ochutnejte „bany“ i další speciality z Ban Bistra v Zastávce!

Články na téma „kam za opravdu dobrým jídlem“ jsou mé oblíbené – a věřím, že vaše také. :) Pokud také rádi poznáváte zajímavé podniky a hlavně, pokud se vždy těšíte, že ochutnáte i něco nezvyklého, nového…pak rozhodně čtěte dál, věřím, že vás moje následující pozvánka nadchne! V Zastávce u Brna totiž najdete nové bistro, které si pozornost skutečně zaslouží! Jmenuje se Ban Bistro, prostory zde se vám budou zaručeně líbit a také, bude vám jistě i chutnat! V Ban Bistru si dáte výborné snídaně, domácí dezerty, chlebíčky, burgery, stripsy a hlavně – BANY! Právě „bany“ jsou specialitou bistra, kdy pan majitel vytvořil vlastní recepturu – výsledek je specialita chutí blízká kynutému knedlíku, ovšem v mnohem lehčí podobě, vzhledem pak bany připomínají mexické tacos. Dáte si je s náplní slanou, sladkou a jsou tak dobré, že se vám o nich bude i zdát.

Mimochodem, do Ban Bistra aktuálně hledají i někoho do týmu, pokud vás zajímá víc, ozvěte se na email banbistro@hotmail.com.

Čtěte dál!

Mnozí už Ban Bistro znáte, pro jiné bude novinkou… Ban Bistro je v Zastávce u Brna v provozu již 10 měsíců a mimo to, značku „Ban Bistro“ jste mohli i dříve registrovat na různých gastro akcích a eventech, kde byl Ban Bistro foodtruck. I zde jste už mohli vyladěné bany ochutnat!

Majitelé se loni rozhodli otevřít si i bistro se stálým provozem – zejména právě bany z Ban Bistra si totiž mnoho lidí tak oblíbilo!
Ban Bistro je tedy loňskou novinkou, kterou najdete v Zastávce u Brna, zde na ulici 1. Máje 116 – je to přímo u hlavní silnice směrem od Rosic po levé straně. V okolí se dá i zaparkovat. :)

Určitě vás osloví i samotné prostory bistra, ve světlém, moderním designu, kterému vévodí dekorace dřevěného obložení, dominantní bar, posadit se můžete buď v hlavní části bistra u zmiňovaného baru, nebo ve vedlejší, kde je několik menších stolků a oceníte zde i více soukromí. Každopádně, jsem si jistá, že se vám tu bude líbit.

Hezké prostředí, ale i dobré jídlo? V případě Ban Bistra zaručeně, já byla z pestré nabídky velmi mile překvapená.
Každou neděli sem můžete zajít na snídaně! Ty se podávají od 9. do 11. hodiny, ve snídaňové nabídce najdete oblíbené vejce Benedikt, trhané lívance, krupičnou kaši, vaječný burger…

V nabídce stálých jídel nechybí oblíbené burgery, kuřecí stripsy a hlavně – bany! Právě „bany“ jsou specialitou bistra, na které pan majitel dlouho ladil tu nejdokonalejší recepturu. A povedlo se!

Ban je něco mezi českým kynutým knedlíkem, asijským bunem, mexickým taxos – vzhledem… Chuťově vláčný, jemný, nadýchaný, nelepivý…vynikající! Co mě osobně překvapilo tak to, jak je ban lehounký. Rozhodně se po něm necítíte těžce.

V nabídce vyberete bany slané i sladký. Oblíbený jen ban s vepřovým bůčkem, s kuřecím masem a špenátem, nebo s hovězím, okurkami…na styl oblíbené „znojemské pečeně“. To jsem si tu dala k obědu i já a bylo to perfektní!
Bany mají tvar mexických tacos a jsou plněné – jí se příborem, ať si lépe vychutnáte oblohu, omáčku…

Bany vám rozhodně doporučuji ochutnat, budete nadšení!

V Ban Bistru ve vitríně najdete i sladké dezerty, které si pan majitel sám připravuje, mimochodem vždy tu najdete i nějaký čistě bezlepkový. Oblíbené tu jsou pak také domácí chlebíčky… Mimochodem, chlebíčky vám tu rádi nachystají i na objednávku.

Z nápojů pak stojí za zmínku domácí limonády, míchané drinky, vína z Vinařství Kratochvíla, Vinařství na Blatech, z Vinařství Kadrnka… Kávu pak mají z pražírny Dalia Coffee. A v létě? To se sem stavte na vyhlášenou řemeslnou zmrzku z čokoládovny Minach.

V Ban Bistru si téměr vše připravují sami – dezerty, bulky na burgery, bany…

V týdnu se sem pak můžete stavit i na denní menu, vždy je na výběr zde dvou cenově zvýhodněných jídel, nechybí také polévka. Jídla z denní nabídky se podávají od 11. do 14. hodiny.

Ban Bistro najdete v Zastávce u Brna na ulici 1. Máje 116, otevřeno je zde středa a čtvrtek 11:00 – 19:00, pátek a sobota 11:00 – 20:00, neděle 09:00 – 16:00.

Mimochodem, do Ban Bistra aktuálně hledají i někoho do týmu, pokud vás zajímá víc, ozvěte se na email banbistro@hotmail.com.

Zastavte se do Ban Bistra, určitě tu budete nadšení!

ODKAZ: BAN BISTRO / web

ODKAZ: BAN BISTRO / facebook
ODKAZ: BAN BISTRO / instagram