Pozvánka na výborné vietnamské jídlo – do tržnice na Olomoucké a zdejší restaurace Bun Ca Hai Phong!

Každý (nejen) Brňák mi dá určitě za pravdu, že ty nejlepší speciality z vietnamské kuchyně si dáte ve vietnamské tržnici na Olomoucké. Ano, na jídlo se sem vážně vyplatí i zajet, protože tak chuť, vůně, ale nabídka je opravdu někde jinde, než v mnohých podobných restauracích v Brně i okolí… Ve vietnamské tržnici jsou nyní všechny restaurace v jedné budově – je jich zde víc, já vám chci ale napsat o své oblíbené a vážně vám doporučuji se sem stavit. Třeba taková polévka Pho Bo, vůně i chuť naprosto božské! Mimochodem, jedná se o vůbec nejstarší vietnamskou restauraci na Olomoucké, vaří zde rodina původně z Vietnamu podle rodinných receptů. Jídlo tady je vážně zážitek!
Čtěte dál!

Vietnamská jídla se těší mimořádné oblibě už hezkých pár let, a to nejen v Brně, ale snad i po celém světě. Některé pokrmy jsou už opravdu velmi populární, zmínit musím polévky Pho, zejména Pho Bo s hovězím masem, dále Bún bò nam bộ, skvělé jsou i různé závitky, bůček, kachna a spoustu dalšího…

Jídla z vietnamské kuchyně jsou úžasně voňavá, plná chutí a pro nás, Evropany, často i nezvyklých ingrediencí…
O velkém zájmu o vietnamskou gastronomii obecně svědčí i fakt, že v Brně – a nejen zde, najdete spoustu vietnamských restaurací.

Ovšem, jak mi dáte jistě za pravdu, ne všude vaří dobře. Zejména restaurace typu fast foodu jídla často odbývají na kvalitě.

V Brně si absolutně nejlepší jídla z vietnamské kuchyně dáte v tržnici na Olomoucké, toto platí už dávno. Ale i tady jsou lepší a horší restaurace…

Já vám chci ovšem doporučit jednu, kde vám bude zaručeně chutnat – a co víc, budete se určitě i moc rádi vracet.

Restaurace se jmenuje Bun Ca Hai Phong a najdete ji v areálu tržnice na Olomoucké v budově, kam byly před pár lety všechny restaurace přesunuty.
Bun Ca Hai Phong najdete snadno – je to hned první bistro po levé straně, nemůžete tedy minout. :)

Restaurace Bun Ca Hai Phong má už v areálu tržnice poměrně zajímavou tradici – je zde totiž už od roku 2001, je tedy nejdéle fungující restaurací v tržnici!

Jedná se o rodinný podnik, kde vaří rodilí Vietnamci – jídla připravují poctivě a dle původních rodinných receptur. Můžete si tu být jistí, že všechny pokrmy chutnají naprosto autenticky!

Výběr v menu je velmi pestrý, nechybí oblíbená klasická vietnamská jídla, o kterých jsem vám psala výše. Velmi populární je tu právě polévka Pho Bo, tu jsem si zde také dala a byla dokonalá! Už jen ta vůně, opravdu snad nejlepší Pho Bo, jakou jsem kdy jedla.

V této restauraci si pak dáte i zajímavé speciality – třeba vyhlášenou rybí Pho, šnekovou polévku, jídlo „rýže a set“, což je kombinace krevet, masa, ryby a rýže…

Vývary na polévky si v této restauraci připravují každý den sami – vývary se vaří vždy mnoho hodin, do druhého dne – jen tak mají svou typicky silnou chuť.

Mimochodem, tato restaurace má i skvělé recenze na Google a také přes webový portál restaurantguru.com – mrkněte na tento odkaz. Zkrátka, i díky těmto recenzím vidíte, jak moc dobré jídlo si tady dáte. :)

Stavte se sem! Určitě nebudete litovat.
Jídlo si z restaurace Bun Ca Hai Phong můžete objednat i přes Wolt.

Otevřeno je zde každý den od 9. do 20. hodiny, mimo pondělí, kdy je zavřeno.

Restauraci Bun Ca Hai Phong najdete v prostorách vietnamské tržnice na Olomoucké v budově, kde se nachází restaurace – jedná se hned o první restauraci u vstupu po levé straně. :)

ODKAZ: Bun Ca Hai Phong / facebook
ODKAZ: Bun Ca Hai Phong / instagram