Pozvánka na překrásné místo jen kousek od Brna – představuji Hotel Chateau de Frontiere

Vždy mě těší, když vám zde mohu představovat jedinečná, překrásná místa nedaleko Brna, která si zaslouží, abyste o nich věděli… A co lépe, také je i navštívili! Tentokrát vás pozvu do oblasti Lednicko – valtického areálu, který je sám o sobě v mnoha směrech ojedinělý. Ukrývá celou řadu historických památek, půvabných zákoutí, která jsou i oblíbenými výletními cíly… A právě zde, jen nedaleko Lednice v obci Hlohovec, najdete jistě pro mnoho z vás dobře známý Hraniční zámeček. Zámeček je součástí resortu Chateau de Frontiere, v rámci kterého se zde nachází hotel Chateau de Frontiere, zážitková restaurace Essens, stylová restaurace Chateau Petit, novinka – venkovní restaurace Za domem… Hostům je k dispozici i překrásné wellness, oceníte i velký, venkovní vyhřívaný bazén… A ten klid tady, příroda, cyklostezky… Zkrátka, toto místo je ideální i pro nádhernou dovolenou, nebo pro víkendový relaxační pobyt…
Já si tu s kamarádkou užila nedávno moc hezké dva dny – a mám pro vás malé představení tohoto kouzelného resortu, čtěte dál…

Hraniční zámeček určitě mnozí velmi dobře znáte… Je jednou z populárních historických památek Lednicko – valtického areálu, leží v podstatě přímo na cyklostezce, takže je i oblíbenou zastávkou cyklistů. Zámeček je ve své současné podobě doslova přenádherný, na mě působí až pohádkově.

Mimochodem, pokud vás zajímá, proč zrovna název „Hraniční zámeček“, vysvětlení je prosté – přesně středem zámku i jeho zahradou procházela v minulosti hranice mezi územím Rakouska a Moravou, tato hranice byla zrušena až s koncem 1. světové války.

Dnešní podoba zámečku je citlivě zrekonstruována tak, aby si místo stále zachovalo svůj významný historický potenciál.
Hraniční zámeček je součástí hotelového resortu Chateau de Frontiere, který je opravdu v mnoha směrech velmi ojedinělý.

V rámci tohoto resortu se nachází překrásný hotel Chateau de Frontiere, kde se můžete ubytovat! Hotel skýtá celkem 31 dvoulůžkových pokojů. Pokoje jsou typech Deluxe, Junior suite, Deluxe suite a Superior suite a všechny jsou úžasné, velmi nadstandardně vybavené.

Hosté zde přespí na vysoce kvalitních postelích – užijí si i luxus značky Hästens, v pokojích pak nechybí plně vybavený minibar, kávový set s výběrem kávy, čajů, pozorností jsou pak i kolagenové nápoje, víno na přivítanou, ovoce… Dokonalé je i vybavení koupelny – potěší vás jistě nejen kosmetické přípravky, ale třeba i pěnivé koule do vany, nebo hřejivé náplasti na uvolnění svalů.

Zkrátka, je zde patrné, jak moc záleží na naprosté spokojenosti každého z hostů.
Jistě budete pak překvapení, jak komplexní služby celý tento resort nabízí!

Jak jsem zmínila, součástí prostor je zde i nádherné wellness, kde se můžete oddávat odpočinku, s výhledem do zámeckých zahrad.
V rámci wellness si užijete velkou vířivku, sauny, ale třeba i sněžnou jeskyni, nebo kryosaunu!

Mě tu nadchla i odpočívárna – vnitřní i venkovní. Venkovní možnost ležení je dokonalé – právě s výhledem na zámeček.
Určitě v odpočívárně pak oceníte i občerstvení – nápoje, oříšky… Milé maličkosti, které zkrátka potěší!

Opravdu dokonalý je pak i velký venkovní bazén, který je mimochodem i vyhřívaný! Nyní v létě je naprosto skvělý, pro relaxaci, odpočinek… U bazénu nechybí lehátka a dokonce i malý bar, kde si můžete objednat nějaký vynikající letní drink!

Mimochodem, wellness mají ubytovaní hosté v ceně – neomezeně!

Resort Chateau de Frontiere zaručuje pak i vytříbené gurmánské zážitky! Využít tu totiž můžete rovnou tři restaurace.
První restaurací je stylová Chateau Petit

Zde můžete posedět jak uvnitř, tak i venku – pochutnáte si na mnohých zajímavých specialitách, které vznikají pod kuchařskou taktovkou znamého Davida Viktorina a jeho týmu.

Nadchne vás i netradiční spojení surovin, dokonalý food styling na talířích, milé pozornosti před i po jídle… Opět ty malé detaily, které nadchnou!

Novinkou je v resortu pak venkovní restaurace Za domem, kterou opět vede a vaří zde David Viktorin. Restaurace Za domem má „pouze“ svou venkovní podobu, tedy sedíte venku, uprostřed nádherné zahrady…

Restaurace se otevírá pouze na základě předchozích rezervací, pro vícečlenné skupiny. Vychutnáte si zde několikachodové menu, které se kompletně připravuje ve venkovní kuchyní, v udírně…

Ovšem, tím největším gurmánským zážitkem vám jistě bude večeře v restauraci Essens, která se nachází přímo v prostorách Hraničního zámečku. Restaurace má překrásné prostory a vychutnáte si zde několika chodové menu připraveno týmem šéfkuchaře Otty Vašáka.

Cílem restaurace Essens je oslovit i náročnější klientelu, která se nebrání i netradiční pojetí pokrmů, v jejich doslova zážitkovém podání – chuťovém i vizuálním.
V této restauraci se podává vynikající šestichodové degustační menu, jehož složení se průběžně mění a upravuje, zejména tedy v závislosti na sezónních surovinách.

To důležité, co musím také zmínit – všechny výše uvedené restaurace pracují primárně s lokálními surovinami, velkou část produktů, zejména tedy ovoce a zeleninu si zde sami pěstují a kompletně zpracovávají.
Připravují si zde vlastní uzeniny, sýry, paštiky, zeleninové čalamády a nakládané pochutiny… Dokonce se zde setkáte i s mnohými – dnes už téměř zapomenutými – plodinami, jako jsou gdoule, moruše, muchovník…

Mnohé dobroty z lokální produkce ochutnáte také na bohatých snídaních, které jsou zde také dokonalým gastro zážitkem! Těšte se na domácí sýry, uzeniny, na šlehané máslo, vejce z volného chovu…ale třeba i na domácí pálenky! To se skutečně jen tak někde nevidí.

Opomenout pak nesmím i bistro v Hraničním zámečku – ideální zastávka pro cyklisty.

V Hraničních zámečku se pak nachází také vinárna, která je určená pro uzavřené akce, oslavy, svatby…
Mimo to, v prostorách hotelu lze pak využít i vybavenou konferenční místnost a dokonce také bowling.

Zkrátka, výlet na toto překrásné místo je zaručeným zážitkem ve všech ohledech, pro celou rodinu. Jsou zde vybavení i pro děti, ty potěší venkovní prolézačky a dětské menu v restauraci.
A ubytují vás tu i s pejskem!
Mimochodem, vyrazit odtud můžete také na kole – zařídí vám zapůjčení kol / elektrokol.

Důležitá informace  závěrem – i na toto léto zde mají ještě volno! Tak pokud hledáte tip na úžasný výlet, pobyt, dovolenou…zkuste to právě sem!
Rezervace ubytování přes web https://www.chateaudefrontiere.com/

Hotelový resort Chateau de Frontiere naleznete v obci Hlohovec, jen kousek od Lednice.

ODKAZ: CHATEAU DE FRONTIERE / web, rezervace ubytování
ODKAZ: CHATEAU DE FRONTIERE / facebook
ODKAZ: CHATEAU DE FRONTIERE / instagram

ODKAZ: RESTAURAN ESSSENS / web
ODKAZ: RESTAURANT ESSENS / facebook

ODKAZ: RESTAURANT ESSENS / instagram

ODKAZ: CHATEAU PETIT / facebook
ODKAZ: CHATEAU PETIT / instagram

ODKAZ: RESTAURACE ZA DOMEM / facebook
ODKAZ: RESTAURACE ZA DOMEM / instagram