Pozvánka na hory, do překrásné přírody – i s tipem na ubytování!

Velmi ráda vám zde předávám nejrůznější inspiraci na výlety s mnoha zážitky. A těší mě, že můj následující článek bude opět patřit jednomu místu, kam jsem se nedávno podívala. Najdete jej v malebných Jeseníkách, horách, které nejsou Brnu až tolik vzdálené. Jistě dobře znáte zdejší nejznámější vrchol, Praděd – a právě jen kousek od Pradědu se nachází i nejvýše položený hotel v České republice – Hotel Petrovy kameny. V tomto hotelu se můžete ubytovat kdykoliv během roku a věřte, že odtud budete mít zdejší přírodní krásy doslova na dosah.
I já tu s kamarádkou byla – a mám pro vás článek s mnoha informacemi, které by vás mohly zaujmout – čtěte dál!

Poznávání nových míst, to je něco, co i mě nesmírně baví, těší – jsem od malička nadšeným cestovatelem! Cestuji ráda nejen do zahraničí, ale samozřejmě i v rámci naší země. I zde je totiž co poznávat.

Nedávno jsem si s kamarádkou udělala výlet do Jeseníků – právě Jeseníky jsou oblíbené hory, a to i pro nás, obyvatele Brna a okolí. Máme to sem relativně stále blízko!
Jeseníky jsou díky své, stále poměrně nedotčené přírodě mimořádně půvabné, čisté, panenské… Příroda je zde zdravá, krásná a láká k výletům. Právě v Jeseníkách totiž najdete mnoho jedinečných míst, které nadchnou nejen všechny milovníky přírodních půvabů.

Jedním z nejvýraznějších přírodních skvostů je bezesporu i zdejší nejvyšší vrchol, hora Praděd, která leží v srdci CHKO Jeseníky. Praděd láká mnoho turistů, v létě i v zimě. Mimochodem, zajímavostí pak také je, že právě zde je i nejčistší vzduch v ČR! Tip na ubytování v Jeseníkách?
Přímo proti Pradědu najdete třetí nejvyšší vrchol Jeseníků, Petrovy kameny – s typickými třemi mohutnými skalisky. A přímo zde, tedy mezi Pradědem a Petrovými kameny se nachází také Hotel Petrovy kameny.

Tento hotel je i díky svému jedinečnému umístění naprostým unikátem. Jedná se dokonce o nejvýše položený hotel v rámci celé České republiky! Hotel je zde už mnoho let, znát jej budou možná i vaši rodiče, nebo prarodiče, a to pod původním názvem Sporthotel kurzovní. Hotel byl otevřen už v roce 1987, do současnosti zde proběhlo několik rekonstrukcí, které se dotkly jak interiéru, tak i exteriéru.

A právě zde jsme s kamarádkou byly! Ten klid tady, nádherná příroda a výhledy, tomu se zkrátka jen tak něco nevyrovná! Skvělé je, že odtud můžete vyrazit na túry – pěšky, nebo na kole – do po okolí, Praděd je odtud cca jen hodinku chůze!

K Hotelu Petrovy kameny se dostanete v létě bez problému autem, vyjedete z parkoviště Hvězda za Malou Morávkou a odtud je hotel cca 6km. Parkování je přímo před hotelem i přesto, že se nacházíme v chráněné krajinné oblasti. V zimě ovšem musíte ponechat auto na odstavném parkovišti níže, nahoru k hotelu se dopravíte rolbou, kterou zajistí hotel.

Hotel ve své dnešní podobě zdobí dřevěné obložení, které mu vdechlo půvab velké horské chaty, citelně tak zapadá do zdejší krajiny.
Kouzelný je také altán před hotelem, můžete tu posedět – na kávu, koláče, v příznivém počasí se venku také opékají špekáčky.

Celková kapacita Hotelu Petrovy kameny je celkem 62 pokojů / 142 lůžek. Tento hotel je tedy i skvělým místem pro nejrůznější teambuildingy, svatby, větší oslavy a jiné akce.
Disponují zde i konferenčními sály s veškerým vybavením.

Hledáte tip, kde se ubytovat v Jeseníkách? Hotel Petrovy kameny je ideálním místem!
Potěší vás tu i venkovní multifunkční hřiště pro sportovní aktivity.

V rámci hotelu pak najdete také wellness centrum vybavené dvěma menšími saunami (parní a finskou) a také velkou finskou saunou.

K dispozici je pak hostům také vířivka, odpočívárna. Něco takového po náročné pěší túře přijde jistě vhod!

V hotelu pak nechybí také restaurace s celodenním provozem, snídaně i večeře pro ubytované hosty (pokud mají polopenzi) probíhá v rámci bufetových stolů s volným výběrem.

Do Hotelu Petrovy kameny se můžete vydat i nyní v létě, stále tu mají volné kapacity. Ubytování si ovšem můžete objednat už i na podzim, na zimu – a dokonce i na oblíbené termíny během Vánoc a Silvestru!

Potěší vás mnohé, že sem můžete také s pejskem. :)

Kde se ubytovat v Jeseníkách? Zkuste Hotel Petrovy kameny – ubytování přes web www.petrovykameny.cz/cs/, kde mimochodem můžete využít i některý ze zajímavých pobytových balíčků. :)

ODKAZ: HOTEL PETROVY KAMENY / web, rezervace ubytování
ODKAZ: HOTEL PETROVY KAMENY / facebook
ODKAZ: HOTEL PETROVY KAMENY / instagram