Pozvánka do nové restaurace La Domenica na Dominikánském náměstí

Inspirace na téma „kam v Brně na dobré jídlo“, ta je u vás vždy mimořádně vítaná! I proto mám velkou radost, že vám mohu představit jednu novou brněnskou restauraci, která si rozhodně zaslouží, abyste o ní věděli – a lépe, doporučuji vám ji i navštívit. Troufám si totiž napsat, že co se úrovně i nabídky jídel týká, bude se jistě brzy řadit mezi ty nejoblíbenější v Brně.
Restaurace se jmenuje La Domenica a najdete ji v samém srdci Brna, na Dominikánském náměstí, v prostorách Paláce Jalta. Svým zaměřením je La Domenica restaurací středomořského typu – dáte si tu výborné těstoviny, rizota, steaky, ale hlavně – kvalitní ryby a plody moře. Právě restaurací s výběrem ryb a mořských specialit je v Brně velmi málo… Mně tu tedy chutnalo moc – zastavte se sem, seznámit se, ochutnat… Myslím, že se budete rádi vracet!

Dobré jídlo, nové podniky, bistra, restaurace… témata, která máte rádi a je mi potěšením vám v tomto ohledu předávat inspiraci. Právě o takových novinkách vám často píšu – a jednu jedinečnou a velmi příjemnou, novou brněnskou restauraci vám také představím.

Myslím, že vás tato restaurace zaujme – nabízí totiž kvalitní a pestrou středomořskou kuchyni, která se těší všeobecné oblibě. Neznám snad nikoho, kdo by si s chutí nedal vynikající těstoviny, rizota, steaky a hlavně, také ryby!

Přesně toto vše i mnohem více ochutnáte v nové restauraci La Domenica, která je už asi půl roku otevřená na Dominikánském náměstí, v prostorách zrekonstruovaného Paláce Jalta. Nicméně – bohužel se o této restauraci všeobecně málo ví, což je škoda…

Už jen samotné umístění restaurace – v centru, na krásném místě. Oceníte zde mimochodem i možnost parkování – v parkovacím domě Domini, který je hned za rohem.
K restauraci patří také velká zahrádka, odkud můžete sledovat dění v okolí, fajn je, že tu nejezdí auta a obecně tu panuje klid.

Samotné prostory restaurace jsou překrásné, nové, vzdušné – nabízí mnoho možností, kde se můžete usadit. Myslím, že se tu budete cítit hezky, s dostatkem osobního soukromí. Můžete tu nerušeně posedět s přáteli, s rodinou…nebo i sami, v klidu tu můžete pracovat, nebo si i domluvit obchodní jednání.

Ve spodní části restaurace se pak nachází také prostorný salonek, který lze využít také pro různé soukromé akce, oslavy, firemní eventy.

To hlavní – co dobrého si zde dáte?
Jak jsem už napsala, restaurace La Domenica se zaměřuje na středomořskou gastronomii. Ptáte se, kam na ryby a plody moře v Brně? Jednoznačně právě sem, do restaurace La Domenica. 

Výběr jídel je zde velmi pestrý, „to své“ si zde najdou jak milovníci steaků, ryb, tak i těstovin, nebo salátů.

Od pondělí do pátku zde můžete vybírat z týdenní nabídky 7 jídel a 3 polévek. Tato jídla jsou zajímavá i cenově, výběr pokrmů je koncipován tak, abyste zde našli jak těstoviny, tak i ryby, plody moře, maso…

K dispozici je pak i běžné menu, ze kterého si můžete jídla vybírat jak během obědů, tak i večer.

Já byla nadšená z nabídky kalamárů, krevet, z grilované chobotnice… toto si opravdu v mnoha brněnských restauracích nedáte!

Doporučuji vyzkoušet také těstoviny, já tu ochutnala Spaghetti Frutti di Mare – špagety s plody moře a byly dokonalé! Troufám si napsat, že ani v létě na dovolené u moře jsem tak dobré neměla.

A oceňuji také velmi pestrý výběr mořských plodů na špagetách!

Vyzkoušejte ale i steaky – mají vlastní zrárnu masa.

K jídlu pak samozřejmě ochutnejte vína – ta tu mají opět v pestré nabídce – vína z Itálie, Francie, Španělska, ale i vína naše, moravská a česká.
Pivo – točená Plzeň.

Na závěr jen takový dodatek – pan majitel pochází z Chorvatska – a právě skvělou, chorvatskou středomořskou gastronomii přenesl i k nám, do Brna.
Středomořská kuchyně v Brně? Zastavte se, určitě vám tu bude chutnat!

Restauraci La Domenica najdete v centru Brna na Dominikánském náměstí, v prostorách nově zrekonstruovaného Paláce Jalta.
Otevřeno je zde od pondělí do soboty, po – čtv 11 – 23 hodin, pá – so 11 do půlnoci.

ODKAZ: LA DOMENICA / web
ODKAZ: LA DOMENICA / facebook
ODKAZ: LA DOMENICA / instagram