Objevte skryté zátoky a pláže během plavby v Chorvatsku

Chystáte se příští léto do Chorvatska na loď? Pokud ano, naplánujte si svou cestu s předstihem. Zarezervujte si loď, najděte vhodné mariny či kotviště, ale věnujte také čas plánování tomu, co chcete po cestě vidět. Pokud máte rádi klidnější místa, máme pro vás tipy na malebné zátoky s plážemi, kde se zástupů turistů nemusíte bát.

Písečné pláže, ostrov Mljet

Pokud se vydáte na plachetnici, katamarán či jakoukoli jachtu v Chorvatsku, určitě se vypravte také na ostrov Mljet. Díky své jižnější poloze v Jaderském moři patří mezi Čechy méně navštěvované ostrovy. Zachoval si svou krásnou přírodu, vynikající tradiční gastronomii a speciální je také svými písčitými plážemi. Jednou z nich je nádherná zátoka Saplunara nebo ještě méně navštěvovaná Limuni v oblasti Blaca. Všude kolem je krásná příroda a vy si tu užijete pár hodin klidu a pohody.

Pláž Stiniva, ostrov Vis

Dalším nádherným, méně navštěvovaným ostrovem, je ostrov Vis. Členité pobřeží je skvělé pro milovníky šnorchlování, plavání a užívání si dne na pláži bez zástupů turistů. Pláž Stiniva je opravdu nádherná a ani nebudete věřit tomu, že je v Evropě. Je obklopena vysokými útesy, které ji chrání před větrem a vlnami.

Zdroj: bigstock.com

Modrá jeskyně, ostrov Biševo

Velkou výhodou Visu je, že se z něj můžete vydat na další zajímavá místa. Jedním z nich je také malý ostrov Biševo, kde se nachází jedinečná Modrá jeskyně. Do té se dostanete pouze na lodi, bohužel, ne na té své. Jde o jedinečnou přírodní památku proslulou tyrkysově modrou vodou, proto je dostupná pouze loďkami s místními kapitány, ale za vidění určitě stojí.

Pláž Slatina, ostrov Korčula

Ostrov Korčula je relativně velký ostrov, který nabízí spoustu zajímavostí. Stejnojmenné hlavní město ostrova je rodištěm známého cestovatele Marca Pola a je plné historických památek, výborných restaurací či obchůdků místních umělců. Neméně krásná je ale místní příroda a spousta menších zálivů a pláží pro ničím nerušeně strávený den. Před zraky turistů je například skryta pláž Slatina. Je sice přístupná také autem, ale například už v září je tu velmi málo turistů. Může se vám tak klidně stát, že tu budete s lodí sami.

Zdroj: bigstock.com

Pláž Grebišće, ostrov Hvar

Ostrov Hvar je Čechy velmi oblíbený a navštěvovaný je často také na soukromých lodích. Poskytuje totiž spoustu místa ke kotvení, řadu restaurací, barů a různých atrakcí. Může se tak snadno stát, že se ocitnete na velmi frekventovaném místě. Pokud se vám ale zachce něčeho komornějšího, vydejte se na pláž Grebišće. Ta se nachází nedaleko turistického letoviska Lejša. Díky písečnému podkladu a stínu borovic je vhodná také pro rodiny s dětmi.

 

Pokud chcete na lodi objevit ta nejkrásnější místa, pokud možno bez turistů, vždy si plánujte svůj itinerář dostatečně dopředu. Mějte také v záloze různé alternativní destinace, kdyby vám nevyšlo počasí. Díky pečlivému plánování si užijete cestu na plno.


Zdroj náhled: bigstock.com