Období chřipek a nachlazení… Jak ho zvládnout?

Se zimním obdobím přichází bohužel i nemilé věci, jako jsou nemoci a nachlazení. Zvlášť, pokud máte doma děti, tak tyto nepříjemnosti pociťujete asi o něco více, přece jen, právě děti jsou mnohem náchylnější a nějaký ten bacil je „složí“ častěji, než nás, dospělé. A proto je dobré vyrazit proti nemocem „do boje“ a být připraveni! ;) I já jsem s příchodem chladnějšího počasí nasadila všechna opatření a snažím se, jak to jen jde, posilovat imunitu. A pokud nás už nějaká ta nemoc skolí, tak i pro takovou situaci mám své pomocníky, díky kterým to doma zvládneme. Představím vám je ve svém dnešním článku – třeba vás moje tipy pro boj s nemocemi inspirují. ;)

Co si budeme povídat, nějaké to nachlazení, virózka, chřipka…to zažijeme čas od času asi všichni a zvlášť teď, v době zimy, kdy se virům a bacilům začíná „hezky“ dařit. :(

Ovšem, důležité je situaci nepodcenit a být připraven! Já se každoročně s nástupem chladnějšího počasí snažím celé rodině posilovat imunitu, děti také otužuji a snažím se, aby náporu nemocí ododaly – což je samozřejmě docela obtížné, když děti tráví čas v kolektivu, ve škole a školce.

Mám pár svých osvědčených tipů a triků, které v boji proti nemocem fungují, stejně tak, jako mi pomáhají i „pomocníci“ v situacích, kdy už děti onemocnění. Představím vám je dnes ve svém článku – věřím, že by vás mohly oslovit. ;)

S nástupem chladnějšího počasí dětem zvyšuji přísun vitamínu, a to zejména v jejich přirozené podobě – dávám dětem mnohem víc syrového ovoce a zeleniny. Dobře se mi osvědčily také tabletky imunoglukanu, které podávám preventivně už od začátku září.

Jako skvělý postup k posilování imunitu považuji otužování! Děti zbytečně moc neoblékám a super jsou i návštěvy sauny, což je mimochodem vhodné i pro děti.

Dbám také na to, aby moji kluci chodili ven, hýbali se, zkrátka byli na čerstvém vzduchu, což je pro imunitu taky perfektní.

No…ale stane se samozřejmě, že i přes to všechno děti onemocní. A nejen děti – i mě sem tam nějaká ta nemoc také složí. Pak to chce dbát samozřejmě na klidový režim, dostatek tekutin, přísun vitamínů. Někdy se neobejdeme i bez léků, ale po těch sáhnu až kdy není zbytí.

Skvělým pomocníkem pro chvíle nemocí mi je pak i dobrý teploměr – pokud máte děti, tak jistě víte, jak je důležité mít takový teploměr, na který je 100% spolehnutí.
Chtěla bych vám představit ten svůj – je totiž opravdu perfektní!

Jedná se o teploměr Veroval od značky Hartmann, který je kvalitní, přesný a má celou řadu benefitů. Nejvíc oceňuji zejména snadné a rychlé ovládání pouhým jedním tlačítkem. Teploměr vás také upozorní zvukovým signálem, když začíná měřit a stejně tak, když je měření u konce. Zároveň na opravdu velkém dispeji vidíte, že měření probíhá a bylo ukončeno.

Naprosto perfektní funkcí je „indikátor horečky“ – pokud naměříte méně, než 37,6 °C, rosvítí se indikátor zeleně, pokud je teplota stejná, nebo vyšší než 37, 6 °C, rozsvítí se indikátor červeně.

Měřit můžete dvojím způsobem – a to buď na čele, nebo v uchu, přepnutím nastavení a s použitím nástavce, kdy sundáte kryt pro měření na čele.

Super je také to, že tento teploměr ukládá 10 posledních naměřených hodnot do své paměti, tudíž máte přehled o tom, jak se nemoc vyvíjí a horečka roste, nebo se naopak snižuje.

Zároveň je použití tohoto teploměru zcela hygienické, a to díky ochranným krytům – součástí balení je 10 kusů (pro měření v uchu). Použité baterie mají vysokou životnost, s kapacitou minimálně 1000 měření. Na teploměr máte navíc 3 roky záruku. ;)

Teploměr je naprosto ideální pro děti – měření s ním je totiž rychlé, komfortní a hlavně, přesné – což je to nejdůležitější. Samozřejmě je nutné dodržet zásady správného používání, aby byl výsledek měření správný.

Pokud vás teploměr zaujal – a já ho ze své zkušenosti opravdu vřele doporuču, mrkněte na tento odkaz, kde se dozvíte víc informací a zároveň si tu teploměr Veroval můžete i koupit. ;) Seženete ho i ZDE.

Závěrem – nemocím se nevzdávejte! A když už zaútočí, buďte připraveni, ať jste z toho zase rychle venku. Držím palce, ať zimní sezónu zvládnete ve zdraví! :)