Nejnovější trendy v líčení: Jak dosáhnout profesionálního vzhledu doma

Abychom docílily profesionálního vzhledu, nemusíme navštěvovat pouze kosmetická centra a salóny. Základní líčení, jako od profesionála, zvládnete hravě i doma. Pokud nevíte jak na to, nezoufejte. My vám to na následujících řádcích prozradíme.

Jak připravit pleť na aplikaci make-upu, aby se výsledek povedl?

Alfa a omega je u profesionálního líčení perfektně připravená pleť. Než tedy začneme na pleť nanášet vrstvy make-upu, musíme ji nejprve vhodně vyčistit. K tomu nám výborně poslouží čistící mléka či pečující tonikum. Využít můžeme i čistící pěnu. Každá z nás si může vybrat konzistenci pečujícího přípravku, která nám vyhovuje. Na pleť můžeme dále nanést i denní krém. Dobrou volbou bude i základová báze pod make-up. Ta vaši pleť ochrání před vysoušením pleti. Vaši pokožku totiž dostatečně hydratuje. Na základovou bázi pak můžete nanášet zvolená líčidla. A pozor! Vaši pozornost zaměřte také na oční okolí. Na trhu jsou k mání nejrůznější oční krémy, které se postarají o jemnou kůži pod očními víčky. Důležité je, abychom krém správně a pravidelně aplikovali. Pravidelnost je u krémů důležitým aspektem. Jedině tak totiž dosáhneme kýženého efektu. Oční krém můžete aplikovat prsty. Stačí si dát na ukazováček malou kapku očního krému a pod víčky udělat několik teček. Ty pak roztíráme od koutku směrem ven. Dobré je i to, abychom oční krém nechaly dobře vstřebat. Až pak můžeme přikročit k samotnému líčení. Přípravu pleti na aplikaci make-upu nepodceňujte. Vědí to i profesionální maskérky a maskéři z celého světa. Teď už to víte i vy!

Jaké líčení je v letošní sezóv kurzu?

A teď už k samotnému líčení. V letošní sezóně bude v módě líčení s pastelovými odstíny barev. Meruňkové, pistáciové i oříškové stíny a tužka tak budou letos dobrou volbou. Večer pak můžete vsadit na metalické odstíny barev. V kurzu bude antracitová, ale i kovově modrá či výraznější růžová. Bát se nemusíte ani kouřového líčení. Hitem sezóny však bude líčení s malými flitry. Ty se tedy nemusí objevit pouze na oblečení, ale také na výraznějším líčení. Třpytivé líčení výborně zapadne i do outfitu s lesklými šperky, jako jsou řetízky nebo prsteny. Stříbrné slaďte se stříbrnými a zlaté zase se zlatými šperky. Budete neodolatelné! Zmíněné pastelové odstíny barev si nechte spíše na denní líčení. Tento styl líčení se bude skvěle hodit k trendy šatům s rafinovanými průstřihy v pastelových tónech. V módě bude i zlatá či stříbrná tužka. Černé a hnědé už odzvonilo. Vystupte tedy z davu a nebojte se zazářit. Aby byl efekt líčení jako od profesionála, používejte na aplikaci stínů a make-upu kvalitní kosmetické štětce a houbičky. Na těch totiž velmi záleží. Seženete je v drogeriích, ale také v ověřených parfumeriích. Kvalitní parfumerie vám pak poskytne i příjemně vonící toaletní vodu či parfém, kterými můžete podtrhnout váš originální outfit.

Jak pleť odlíčit, aby byla po probuzení svěží a připravena na další aplikaci make-upu?

Profesionální líčení by mělo být zakončeno i kvalitním odlíčením. Jedině tak bude následující den vaše pleť připravena znovu na aplikaci make-upu. K odlíčení použijte čistící mléko či pěnu. Vsadit můžete i na čistící vodu nebo na tonikum. Nikdy, ale opravdu nikdy nechoďte spát nalíčené. Tento prohřešek se totiž nevyplácí a pleť vám to dá ráno znát. Vhodné je i to, když po odlíčení pleti od make-upu použijete i pečující noční krém. Vaše pokožka se dobře zregeneruje a ráno bude připravená zářit.

Zdroj obrázku: Sofia Zhuravetc / stock.adobe.com