Nejlepší bunsky na burgery & další pečivo – s rozvozem až k vám domů, z Pekařství a bistra Křižákovi!
Léto – čas grilování, co říkáte? :) Věřím, že vy, kdo máte možnost, určitě doma grilujete, nebo si rádi zajdete na grilovací party i ke svým přátelům… A právě doporučení (nejen) ke grilování se bude týkat i můj následující článek!
Nedílnou součástí všech oblíbených dobrot z grilu, jako jsou burgery, hot dogy, maso…je i dobré pečivo, v případě burgerů pak jednoznačně i speciální „bunsky“ na burgery. I vhodně zvolené pečivo pak dělá zejména z burgerů ty nejlepší pochoutky. Chci vám dát doporučení, kde pořídíte opravdu to NEJ pečivo! Je z Pekařství a bistra Křižákovi – zaměřují se totiž mimo jiné právě i na bunsky na burgery. Mimochodem, bunsky od nich berou i vyhlášené brněnské podniky, jako jsou Bucheck, Burger Inn, Restaurace U Dřeváka, The Immigrant, Slatina bistro, Eggo food truck, pečivo pak dodávají i do Café Momenty, ke Třem Čertům… – a to o špičkové kvalitě už něco vypovídá. Mimochodem, Pekařství a bistro Křižákovi mají v provozu i svůj e-shop – www.eshop.pekarstvikrizak.cz, pečivo si tu můžete objednat a nechat dovézt až k vám domů! Čtěte dál!
Jednou z letních radostí je bezesporu právě i grilování. Těšíme se na něj všichni a hned, jak to počasí dovolí, tak kdo máme – rozehříváme grily. Je to případ i mé rodiny, speciality z grilu totiž milujeme všichni. Na grilu se dá připravit ledacos, fantazii se meze nekladou, že?
Ovšem, mezi nejoblíbenější speciality z grilu stále patří grilovaná masa na mnoho způsobů a hlavně, burgery, nebo hot dogy! Burgery jsou na grilu hotové poměrně rychle, každý si pak svůj burger může vyladit i dalšími ingrediencemi – sýrem, omáčkami, zeleninou…
Jistě mi ale dáte za pravdu, že to, co dělá burger opravdu vyladěnou pochoutkou, není jen dobré maso, ale i pečivo. Právě pečivo, na burger tzv. bunsku, je fajn zvolit kvalitní a přímo na burgery určenou.
Chci vám dát v tomto směru tip – právě na bunsky na burgery i hot dogy se zaměřuje rodinné řemeslné Pekařství a bistro Křižákovi. Nabízí opravdu netradiční, mnohdy i poměrně nezvyklé pečivo, které jinde jen těžko seženete.
Pekařství Křižákovi má už 30 letou tradici, založil jej před 30 let pan Martin Křižák, a to s láskou k pekařskému řemeslu. Tím se opravdu vyloženě propracoval, dodnes rád sleduje vše od výrobních postupů a procesu, po zrání těsta, až k celkové distribuci pečiva a strategii pekařství.
Jak jsem uvedla, bunsky na burgery z Pekařství Křižákovi odebírají dodnes mnohé velmi oblíbené a respektované brněnské podniky.
Jedním z nich je i Bucheck, pro který Pekařství Křižákovi vyvinuli vůbec první bunsky ryze „na míru“. :) Dále pak spolupracují s dalšími zajímavými restauracemi, mezi které patří Burger Inn, Restaurace u Dřeváka, The Immigrant, Slatina bistro, Eggo food truck, pečivo pak dodávají i do Café Momenty, ke Třem Čertům…
Pekařství Křižákovi dnes nabízí bunsek několik druhů, vyrábí je pak dále i na míru dle přání mnoha podniků, které od nich bunsky odebírají.
Mimo bunsky pak Křižákovi nabízí i další zajímavé pečivo!
Ochutnat můžete třeba i jejich chléb, nebo kvasové bagety – mají je ve všech brněnských sýrárnách Gran Moravia, nebo v některých Sklizeno a dalších farmářských obchodech.
Kromě bunsek se pak Pekařství a bistro Křižákovi zabývají i výrobou pinsy, jedná se o obdobu pizzy ze speciálního, kvašeného těsta, oblíbené jsou pak i toastový chléb, bagely, které připravují dle tradiční židovské receptury, originální kobláčky (možná jste někteří ochutnali na vánočních trzích s báječňákem 4 pokojů!
TO HLAVNÍ!
Pekařství Křížákovi mají v provozu i svůj e-shop https://eshop.pekarstvikrizak.cz, kde si vše můžete objednat!
Já vám sem pak brzy napíšu i svou recenzi a dojmy, jak pečivo chutnalo i mé rodině. :)
Pekařství a bistro Křižákovi najdete v Kloboukách u Brna na Masarykově 2, dále pak v Holíči, v Mikulově, v Břeclavi, v Židlochovicích.
ODKAZ: PEKAŘSTVÍ A BISTRO KŘIŽÁKOVI / e-shop
ODKAZ: PEKAŘSTVÍ A BISTRO KŘIŽÁKOVI / web
ODKAZ: PEKAŘSTVÍ A BISTRO KŘIŽÁKOVI / facebook
ODKAZ: PEKAŘSTVÍ A BISTRO KŘIŽÁKOVI / instagram