Na jaký prázdninový výlet potřebujete pořádně velký kufr?

Prázdniny jsou v plném proudu a vy se možná právě chystáte na dovolenou. A jedna z věcí, které s ní jednoznačně souvisí je pořádné zavazadlo! Zejména v okamžiku, kdy do něj chcete sbalit celou rodinu. Nebo alespoň její půlku!

Jak vybrat správný kufr!

Jsou dovolené, které dokážete strávit s batůžkem na zádech. A pak jsou takové, na které se zkrátka potřebujete pořádně sbalit. A to hlavně v okamžiku, kdy vyrážíte s rodinou a dětmi. V takovém případě je pořádně velký kufr darem z nebes!

Velikost kufru volte podle toho, jak se chystáte cestovat. Pokud jedete autem, je pravděpodobné, že jeho rozměry nijak zásadně řešit nemusíte. Auto zkrátka uveze leccos. Jestli vás ale čeká cesta letadlem, zjistěte si předem u vaší letecké společnosti nejen váhový limit, ale také maximální rozměry, které váš kufr může mít. Vyhnete se tak zbytečným nepříjemnostem na odbavovací přepážce a případným poplatkům navíc.

V potaz také vezměte to, kolik toho s kufrem musíte ujít. Varianty bez koleček se mohou pěkně pronést, pokud si toho sbalíte opravdu hodně. Kufr s kolečky oceníte na letišti, v hotelu a vlastně už i při odchodu z domu. Je to zkrátka pohodlnější! Stejně tak oceníte vysouvací rukojeť a pohodlné držadlo.

Při pořízení nového kufru nepodceňujte ani bezpečí. Kufr opatřený kódem je varianta, díky které se nikdo nepovolaný nedostane dovnitř. Výborným pomocníkem je také zabudovaný prostor, do kterého můžete vložit lísteček se svou adresou, když se náhodou na letišti zatoulá jinam, než míříte vy!

V online shopu CCC najdete kvalitní kufry v klasických i originálních designech. Ve výběru vám pomohou perfektně popsané parametry a detailní fotky produktů.

A jak se efektivně sbalit?

Začneme obecným doporučením – při balení se sami sebe klidně několikrát zeptejte, zda právě tuto věc, tento kousek oblečení, tyto třetí boty skutečně potřebujete. Pravděpodobně dojdete k několikanásobné odpovědi, že nepotřebujete. A to je dobře, zejména pokud do jednoho kufru balíte víc lidí.

Jako první začněte balit oblečení. Skládejte ho do úhledných komínků, od nejtěžších a největších kousků (například džíny), po ty drobnější, které rovnejte nahoru. Spodní prádlo, ponožky a například plavky můžete využít efektivně – jako výplň vzniklých mezer. Tak se vám do kufru vejde víc položek.

Další přichází na řadu kosmetika. Mějte vše potřebné v malých cestovních lahvičkách (můžete zakoupit i prázdné a ty naplnit svou oblíbenou kosmetikou doma). Zkontrolujte, že je vše dobře uzavřené a dejte vše do sáčků nebo kosmetických tašek. S nimi pak opět vyplňte mezery v kufru.

Boty dejte do sáčků, které jsou často součástí nového kufru a položte je nahoru. Máte-li možnost, ty největší boty, které chcete mít na dovolené s sebou si vezměte na sebe a balte jen ty menší – žabky, sandálky a třeba boty do vody.

A jeden tip na závěr! Balíte víc lidí najednou a čeká vás cesta letadlem? Sbalte se do více kufrů a v každém mějte pro každého něco, alespoň na prvních pár dní. Pokud se jeden z kufrů ztratí, máte alespoň část věcí pro všechny v tom druhém.

 

 

Sponzorovaný článek