Kosmetika: otestováno – letní vychytávky!

Svoji dnešní kosmetickou recenzi jsem se rozhodla zaměřit hlavně na vyloženě letní záležitosti, které božsky voní, chrání pokožku před dehydratací a slunečními paprsky. Představím vám několik svých oblíbených produktů, díky kterým mám léto ještě příjemnější!

Co se kosmetiky týká, mám svých několik oblíbených přípravků, které používám hlavně v létě. Ať už je to kvůli jejich svěží, letní vůni, nebo naopak pro jejich péči, kdy pokožka během léta vykazuje své specifické potřeby. O jaké produkty se jedná? Tady je moje recenze!

NUXE SUN, Delicious Fragrant Water, Tělová vůně
Značku Nuxe miluji – a to už opravdu dlouho. Musím říct, že mi víceméně všechny produtky tohoto brandu neuvěřitelně sedly a hlavně, moc mi voní. Ona ta vůně je i jedním z důvodů, proč jsem si tuto značku tolik oblíbila…

Vůně všech produktů od Nuxe je poměrně ojedinělá, alespoň, já neznám žádné jiné přípravky jiných kosmetických značek, které by voněly obdobně. Vůně jsou svěží, květinové a nesmírně podmanivé.

A přesně taková, opojná a podmanivá, je i vůně nového tělového spreje Sun, což je novinka pro toto léto. Vůní mi tento tělový sprej hodně připomíná legendární olejíček Huile Prodigieuse, řekla bych, že sprej voní skutečně hodně podobně.

Tělový sprej Sun v sobě snoubí tóny pomerančů, kokosu, vanilky, nebo pižma – což je rozhodně dokonalá kombinace! Dámy, až na tento sprej někde narazíte, rozhodně si přivoňte, ta vůně je skutečně božská! ;)

Koupíte ve vybraných lékárnách, viz odkaz níže.

ODKAZ: NUXE / facebook
ODKAZ: LÉKÁRNY NUXE

NUXE SUN, Milky spray, Mléko ve spreji se střední ochranou
Další povinná letní výbava – od mé oblíbené značky Nuxe! Jedná se o mléko ve spreji, které dokonale, svěže, květinově voní.

Oceňuji lehkou, jemnou, mléčnou texturu, díky které se přípravek dobře a snadno roztírá. Mléko obsahuje ochranný faktor SPF 20, je tedy ideální již na opálenou, snědou pokožku – poskytuje spíše střední ochranu.

Já se opaluji dobře, spálím se jen málo kdy, tudíž je pro mě toto mléko na letní opalování tou pravou volbou.

Koupíte ve vybraných lékárnách, viz odkaz níže.

ODKAZ: NUXE / facebook
ODKAZ: LÉKÁRNY NUXE

Bioderma, Atoderm Intensive Baume, Vysoce zklidňující péče
Během léta pokožka trpí dehydratací, navíc ta moje má sklony k podráždění a ekzémům, které, bohužel, trápí i moje děti.

Výživná tělová péče Atoderm vhodná pro velmi suchou pokožku, se sklonem k atopii. Balzám pokožku krásně zklidňuje, zmírňuje svědění, navíc posiluje hydrataci pleti. Má lehčí konzistenci, dobře se roztírá, pokožka ho velmi dobře absorbuje. Nezanechává pocit mastnoty. Vůně je lehounká, velmi příjemná.

Snášenlivost je naprosto vynikající – vhodné i pro silně podrážděnou kůži, zamezuje svědění. Skvělý produkt pro všechny členy rodiny, včetně malých dětí:)

ODKAZ: BIODERMA / webfacebook

Dermacol, Body Love Mist, Parfémovaný tělový sprej
V létě si ráda užívám hlavně lehčí, svěží vůně a oblíbila jsem si právě i tělové spreje. Úžasnou řadu tělových sprejů letos představila značka Dermacol, kdy máte na výběr z celé řady božských vůní.

Mě si nejvíc získala vůně Ibiza Party, je opojná, podmanivá, ale přitom stále lehká a svěží. Spojuje v sobě maliny, granátové jablko – což je ideální kombinace pro letní dny.

Skvělé je, že vůně je znatelná i dlouho po aplikaci, což u mnohých jiných tělových sprejů nebývá pravidlem. Až budete mít možnost, určitě vyzkoušejte!

ODKAZ: DERMACOL – web / facebook

Maria Galand, Hedvábné pleťové tonikum 64
Kvalitně odlíčená pleť, to je základ – a platí to nejen během letního období… :) Dřív jsem na odličování pleti používala jen micelární vody, ale moje paní kosmetička Eva Kroulíková ze salonu SlimFOX, které co se pleti týká, plně důvěřuji, mi poradila používat mléko a následně tonikum.

Přesvědčila jsem se, že micelární vody mi pleť neodličovaly pořádně – a tonikum je nyní pro mě neodmyslitelnou součástí odličovací péče.

Obecně mám skvělé zkušenosti s produkty právě značky Maria Galland, se kterými pracují ve SlimFOXu – a vřele doporučuji právě toto Hedvábné tonikum 64.

Tonikum má lehkou, fluidní, ovšem až mírně gelovou texturu – na pleti tedy dokonale „klouže“ a odličování je tak velice příjemné. Je ideální i pro citlivou a suchou pleť, odstraňuje všechny nežádoucí nečistoty, pokožku také zklidňuje. Má příjemnou, lehkou vůni.

Koupíte v salonu SlimFOX, viz odkaz níže, nebo přes eshop salonu.

ODKAZ: SlimFOX/web
ODKAZ: SlimFOX/facebook

Sephora, Glow Finishing Pressed Powder, Rozjasňující fixační pudr
Bez pudru, ovšem kvalitního, takového, co není příliš vidět, si léto neumím představit. Vlivem horka se pokožka více potí, mastí a matný look tak dosáhnu jedině s dobrým pudrem.

Obecně mi na pudrech vadí, když na obličeji vytváří nehezké „masky“, proto volím spíš lehounké, transparentní pudry.

Tento od značky Sephora se mi moc osvědčil. Je ideální pro všechny odstíny pleti, pokožku nejen zmatní, ale zároveň rozjasní.

Obsahuje v sobě tři další odstíny:

– růžová osvěží vzhled
– lila rozzáří pleť
– zelená zakryje červené skvrny

Koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii,v Galerii Vaňkovka, nebo přes eshop, viz odkaz níže.

ODKAZ: SEPHORA – web, eshop / facebook

NARS, tvářenka Blush, odstín Orgasm
Ach značka NARS! Tak to je skutečná moje láska už od prvního setkání:) Krásné, intenzivní barvy, silné pigmenatce, luxusní obaly, kontroverzní jména…to vše tento brand skvěle vystihuje.

Tvářenka Blush odstín “Orgasm” – jak už název vypovídá – slibuje něco opravdu “velkolepého”:) Tím je myšlena úžasná barvička na vašich tvářích, které budou doslova k nakousnutí:) Tvářenka je opět díky silné pigmentaci dlouhodržící, perfektní look vám tak vydrží po celý den.

Ideální barvička právě na léto – ovšem, tato tvářenka je k dostání v celé řadě dalších skvělých odstínů!

Koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii,v Galerii Vaňkovka, nebo přes eshop, viz odkaz níže.

ODKAZ: SEPHORA – web, eshop / facebook