Kosmetika: otestováno

Moje další kosmetická recenze a produkty, které jsem otestovala. Pokud Vás zajímají novinky a vychytávky v péči o pleť a o vlasy – pak čtěte:) Třeba Vám moje dojmy a postřehy ulehčí Váš výběr a najdete tak něco, co Vám bude vyhovovat!

Jak sama moc dobře vím, vyznat se na trhu kosmetických produktů, to je jako najít jehlu v kupce sena. Je tak moc věcí, značek, přípravků, že najít to, co je dobré, kvalitní a hlavně, účinné, je někdy učiněný boj. Já sama dám často na doporučení mých známých – a díky tomu objevuji zajímavé a nové věci. A takovým „doporučením“ pro Vás mohou být i moje recenze Kosmetika: otestováno! Tady je další z nich – 7 produktů a moje postřehy.

Photo 12.02.16 23 52 38

Sérum Végétal – tužka pro redukci hlubokých vrásek, Yves Rocher

Značku Yves Rocher mám ráda už mnoho let. Jde o rostlinnou kosmetiku, mnoho produktů krásně voní a jsou velmi šetrné k pokožce. Mezi YR přípravky mám už své velké oblíbence – nedám dopustit na oční odličovač s chrpou, nebo tělovou kokosovou řadu. Vynikající je také nová řada Sérum Végétal – která bojuje proti projevům stárnutí. Novinkou je pak i tato speciální „tužka“.

Photo 13.02.16 0 01 44

Řada SÉRUM VÉGÉTAL slibuje eliminaci vrásek, lifting a samozřejmě dostatečné vyživení a hydrataci pokožky. Vznikla díky mimořádné rostlině, kosmatci krystalovému a díky novému, pantentovanému procesu zpracování rostlinného výtažku: enzymatické kryoextrakci. Okamžitě po sběru tak rostlina podstupuje extrakci při teplotě -70°C a právě jen tak se z ní uvolní organické kyseliny, polyosidy a voda bohatá na minerály. Hlavním cílem této řady je pleť zpevnit, rozjasnit a vyhladit ji. A právě na vyhlazení slouží i tato unikátní tužka.

Photo 13.02.16 0 01 44

Tužka má unikátní aplikátor z paměťové pěny, který je opravdu velmi jemný. Produkt tedy nanášíte přímo do hlubokých vrásek, dále můžete „vklepat“ prsty pro lepší absorbování.

Photo 13.02.16 0 03 14

Samotná textura produktu je velmi jemná, krémová, pokožka ji snadno a beze zbytku absorbuje. Vůně krásně svěží, lehká a celkově velmi příjemná. Pokožka je hned po aplikaci pružná a hezky vypnutá. Nanáší se ráno a večer.
Mně osobně je tato věcička opravdu sympatická, pleť po ní vypadá skutečně hezky!

Obchody Yves Rocher najdete v Brně v Olympii a také v Galerii Vaňkovka.

ODKAZ: YVES ROCHER/web, facebook

 

Tolérance Extreme, intenzivní hydratační maska, Avéne

Produkty Tolérance Extreme od značky Avéne jsou určené pro extrémně citlivou pokožku – což je můj případ, tedy, hlavně teď v zimě, kdy se u mě objevují exémy. V této době používám od Avéne hodně produktů, protože mám osvědčené, že je naprosto skvěle snesu – vynikající jsou přípravky z řady Cold Cream, vhodné právě do chladného počasí. Ovšem, řada Tolérance Extreme si mě také získala!

Photo 13.02.16 0 03 52

Vyzkoušela jsem dva produkty – emulzi (recenze ZDE) a také intenzivní hydratační masku – vše tedy určené pro péči o velmi citlivou pleť. V případě těchto produktů se tedy nemusíte obávat žádného podráždění a negativních reakcí, naopak, Vaše pleť se zklidní.

Pro okamžité zklidnění je určená i tato maska, obsahuje pouze ty složky, které jsou pro pleť nezbytné a které odpovídají jejím fyziologickým potřebám. Produkt navíc neobsahuje žádné konzervanty, parabeny a emulgátory, ostatně jako všechny produkty značky Avéne. Maska je také zcela bez parfemace, což potvrzuje její účel pro zklidnění citlivé pleti.

Photo 13.02.16 0 04 26

Maska má velmi jemnou, hutnější, krémovou texturu, na pokožce zanechá řekla bych až „voskový“ film. Aplikuje se v silnější vrstvě, nechá se cca 5 minut působit, poté se setře. Je velmi příjemná, i přes hutnější konzistenci rozhodně ne mastná. Mastnota není nijak patrná ani po odstranění masky.

Pleť je po použití krásně hladká, jemná, pružná, velmi příjemná na dotek. Celkově – tedy pokud máte více reaktivní pleť – je patrný dojem velmi zklidněné pokožky. Skvělá volba pro všechy s citlivou pokožkou.

Kosmetiku Avéne najdete v Chytrých lékárnách.

ODKAZ: AVÉNE/web, facebook
ODKAZ: CHYTRÁ LÉKÁRNA/web, facebook

 

Anti Aging Eye Lift, protivrásková oční péče, 3LAB

Měla jsem možnost otestovat také speciální nový oční krém od značky 3LAB. Na oční krémy jsem velmi „zatížená“ – oční okolí je totiž samo o sobě můj asi největší problém, který v souvislosti s péčí o pleť řeším.

Photo 12.02.16 23 57 54

Jedná se o zpevňující, vyplňující, rozjasňující a omlazující přípravek zajišťující liftingový efekt ze spodních vrstev pokožky, a proto mnohem účinněji, než jiné přípravky. Tento krém obsahuje novou a zcela převratnou látku jménem Ephemer, což je výtažek ze vzácné hnědé mořské mikrořasy. Pozor – řasa se díky speciálním technologiím pěstuje v laboratorním prostředí – jejím využíváním v této kosmetice se tedy nijak nenarušuje citlivý mořský ekosystém.

Photo 12.02.16 23 58 18

Tato speciální látka má pro pokožku mnoho příznivých účinků – redukuje tmavé otoky a vrásky pod očima, zlepšuje mikrocirkulaci v těchto partiích, snižuje vrásky a vyhlazuje pokožku. Kromě této účinné látky krém obsahuje ještě další podstatné složky – výtažek ze sezamových semínek a z kaparů, bambucké a mangové máslo…

Krém má příjemnou a lehkou texturu, je sametově jemný a na pokožce velmi příjemný. Konzistence je spíše hutnější, což mi ale u očních krémů rozhodně nevadí. Efekt je ovšem úžasný – a patrný v podstatě hned! Vrásky jsou eliminované, méně patrné jsou i kruhy pod očima – oční okolí celkově působí velmi svěže.

K dostání v exkluzivně v parfumeriích FAnn.

ODKAZ: FAnn/web, facebook

 

Elixir Ultime, Kérastase

Jojo, vlasy, tak to je můj problém číslo jedna – se kterým bojuju už mnoho a mnoho let. Mám velmi jemné, zplihlé vlasy, bez objemu – a najít správnou péči, která mi bude vyhovovat, opravdu není jen tak. Vyzkoušela jsem už kde co, ovšem, v mnoha případech byly dané věci zcela bez slibovaného efektu. Tento šampon značky Kérastase mě ovšem velmi příjemně překvapil.

Photo 12.02.16 23 54 21

Řada Elixir Ultime je luxusní vlasová kosmetika se vzácnými oleji pro všechny typy vlasů. Vlasy jsou hloubkově vyživeny, posilněny, září oslnivým leskem a jsou plné života. Kérastase dodá vlasům neuvěřitelnou hebkost, zároveň však po umytí nepostrádají objem, což je pro mě opravdu velmi podstatné. Kérastase sama o sobě je opravdu velmi kvalitní vlasová kosmetika, se kterou jsem se blíže seznámila díky eshopu paradivka.cz, kde se právě na produkty tohoto labelu specializují. Najdete tu jak vlasovou péči – šampony, kondicionéry a péče, tak stylingové produkty.

Photo 12.02.16 23 54 53

Tento šampon obsahuje 4 vzácné oleje, které hloubkově posilují vlasové vlákno, po použití jsou vlasy pevné, pružné, hladké a hlavně, naprosto oslnivě lesklé. Šampon má velice jemnou, příjemnou texturu, dobře pění a hlavně, naprosto dokonale voní. Tu vůni jsem si okamžitě zamilovala:) Šampon neobsahuje parabeny a je velmi šetrný k vlasové pokožce.

Velmi mě potěšilo, že vlasy byly hezké – lesklé i druhý den po umytí, z čímž jsem se často u jiných produktů pro vlasovou péči nesetkala.

Produkty Kérastase koupíte na eshopu Parádivka.

ODKAZ: PARÁDIVKA/web, facebook

 

Anti-Cellullite Body Oil,  Dermacol

Jak už vyplývá z názvu, tato věcička Vám pomůže zatočit s celulitídou! A ta je pro nás, holky, často „úhlavním nepřítelem číslo jedna“:)

Photo 13.02.16 0 00 00

Tělové oleje, jo, tak ty fakt můžu! Mám obecně hodně suchou kůži a tak právě olejům dávám často přednost. Pokožka po nich zůstává dlouho krásně jemná, hydratovaná a hebká. V tomto případě – navíc bez celulitidy, jak produkt slibuje. Já jsem vůči všem zeštíhlujícím produktům obecně poměrně dost nedůvěřivá, zkrátka, myslím, že na tom, abychom byli štíhlí, se hlavní mírou podílí správná strava a pohyb. Přípravky tohoto typu už jen umocní celkový vzhled – je tedy dobré je používat za předpokladu, že zároveň cvičíte a jíte správně. Samy o sobě Vám zeštíhlení rozhodně nezaručí:)

Photo 13.02.16 0 00 37

Tento olej má opravdu dokonalou a velmi příjemnou vůni (mně připomíná vůni používanou při masážích). Je jemný, dobře se roztírá a pokožka ho skvěle absorbuje. Po použití je kůže krásně hladká a příjemná na dotek – a to po dlouhou dobu.

K dostání v běžných drogeriích.

ODKAZ: DERMACOL/web, facebook

 

Milk & Honey tělový krém, Oriflame

Miluju všechny krásně vonící krémy pro péči o tělo! A přesně takový je i medový krém od švédské značky Oriflame.

Photo 12.02.16 23 56 07

Krém obsahuje bio výtažky z mléka a medu a zanechává pokožku dlouho vláčnou a krásně hydratovanou. Navíc, opravdu dokonale voní  – a právě ta vůně je patrná opravdu i velmi dlouho po použití, což mě těší:)

Konzistence je spíš hutnější, krémová, není problém ji ale dokonale rozetřít. Pokožka krém velmi rychle absorbuje, bez zanechání pocitu zbytečné mastnoty.

Photo 12.02.16 23 56 56

K dostání přímo na stránkách značky Oriflame, po registraci.

ODKAZ: ORIFLAME/web, facebook

 

The Original Make Up Eraser

Tak na tuto věc, na tu jsem byla opravdu hodně zvědavá! Jedná se totiž o speciální odličovací „hadřík“, který je vhodný až pro 1000 použití! Navíc – odstraňuje make up pouze s vodou, bez nutnosti použití dalších přípravků!

Photo 13.02.16 0 07 57

Tento speciální odličovací tampón – „hadřík“ – je vyrobený z opravdu velmi jemného materiálu, který je svým zpúsobem podobným mikroplyši. Je tedy ideální i na velmi citlivou pleť, kterou nijak nedráždí, nepoškozuje, tak, jak je tomu třeba v případě některých houbiček, nebo žínek.

Photo 13.02.16 0 08 15

Stačí pouze namočit a poté setřít make up u obličeje. Mně se osvědčil – jen voděodolná řasenka nešla odlíčit úplně snadno, přece jen chyběla nějaká „rozpouštěcí složka“ – přidala jsem tedy svůj obvyklý dvousložkový oční odličovač.

Photo 13.02.16 0 09 08

Tento „hadřík“ se pere v pračce, takže je vhodný k opětovnému použití. Což je bezesporu skvělé – ušetříte za vatu a vatové tamponky. Rozhodně převratná věc – a to zejména díky vynikajícímu materiálu.

K dostání v parfumerii Sephora (v Brně v Olympii).

ODKAZ: PARFUMERIE SEPHORA/web, facebook