Kam s dětmi na výlet – nejen o prázdninách? Zajeďte do strašidelného zámku Draxmoor v Dolní Rožínce!

Jestlipak víte, že se jen kousek od Brna, v Dolní Rožínce, nachází unikátní strašidelný zámek? Má totiž podobu reálného zámku, s věžemi, nádvořím… Jmenuje se „Draxmoor“ a věřte, že díky podobě zámku i díky ojedinělé strašidelné expozici si odtud odvezete nádherný zážitek!
Zámek Draxmoor je ideální výletní zastávkou, samozřejmě hlavně nyní, o prázdninách. Zámek Draxmoor má nyní druhou sezónu nového provozovatele, rozšířily se expozice, děti se mohou těšit na 3D kino, na spoustu strašidel – některých i živých…
Každý pátek jsou zde tzv. „rodinné pátky“, kdy jsou prostory zámku více rozsvícené, místo strašidel se prochází pohádkové bytosti… ideální i pro velmi malé děti!
Mám pro vás pozvánku do zámku Draxmoor – čtěte dál!

O zámku Draxmoor jsem se dozvěděla už před mnoha lety, kdy byli mí synové malí. Už tenkrát mi nápad vybudovat strašidelný zámek v zámku reálném přišel jako naprosto dokonalý! Osobně se totiž musím přiznat, že sama strašidelné zámky miluji, dodnes! A moc ráda je navštěvuji. :)
Tenkrát před mnoha lety jsme si udělali do zámku Draxmoor výlet s dětmi a bylo to super, moc jsme si to užili! Ani jsem nečekala, že expozice bude tak rozsáhlá, pestrá, doplněná navíc živými herci – „strašidly“.

Zámek Draxmoor je v provozu už mnoho let, nicméně, nyní má druhou sezónu nového provozovatele, který zde provedl celou řadu změn – a nutno dodat, že změn k lepšímu.

Zámek Draxmoor je už zvenku překrásný, upravený, láká k tajemné návštěvě, kdy na každém kroku nevíte, co vás čeká. To napětí, překvapení, sem tam úlek…zkrátka to vše ke strašidelnému zámku patří a jistě budete mít na co vzpomínat!

Nově jsou expozice v zámku rozšířené, doplněné o různé interaktivní říkanky, úkoly…zkrátka, celé vás to zde víc vtáhne do děje, budete si prohlížet nejen vystavené exponáty, ale určitě si budete dávat pozor, kde by mohlo být ukryté i nějaké to živé strašidlo. :) Pár jich zde je, s tím počítejte, ale proti rokům minulým tato strašidla straší méně, čekejte jen nějaké to „bafnutí“… Na rovinu napsáno, žádná motorová pila, žádná kosa… Vaše děti se určitě nemají čeho bát.

Novinkou v Draxmooru pak také je možnost vydat se na rozcestí cestou více, či méně strašidelnou. I to je příjemná změna, kterou jistě uvítají i rodiče menších dětí. 

Mimo to, každý pátek jsou zde tzv. „strašidelné pátky“, kdy se prostory zámku více rozsvítí, strašidla tu nejsou a naopak, těšit se můžete na pohádkové postavičky! Právě v pátek je ideální stavit se sem s malými dětmi, které by třeba mohly mít strach.

A naopak, pro odvážné, 20. 7. a 10. 8. tu budou noční strašidelné prohlídky – tady očekávejte naopak strašidel spoustu! Vhodné jsou tyto prohlídky hlavně pro dospělé.

Určitě budete nadšení! Těšit se tu můžete na pohádkové a nadpřirozené postavy, skřítky, víly, čerty, upíry, ale i různá další strašidla, o kterých jste možná ani nikdy neslyšeli. :)

Po prohlídce zámku se pak určitě zastavte na nádvoří zámku – zde je pro děti několik dalších atrakcí, venkovní prolézačky a hlavně, bufet!

Zde se můžete občerstvit i najíst se. Děti tu budou bavit zaručeně zdejší populární dobroty a speciality – třeba „sladký hnus“, „hejkalův sopel“, nebo „scarry meal“! Zkrátka, mají to zde vychytané ve všech směrech. :)

Strašidelný zámek Draxmoor je povinnou zastávkou – nejen o prázdninách!
Otevřeno je tu každý den od 09:30 do 18:00, od poloviny října do Velikonoc pak jen víkendy.
Rezervace předem není nutná.

Strašidelný zámek Draxmoor najdete v Dolní Rožínce, cca 40 minut od Brna.

ODKAZ: STRAŠIDELNÝ ZÁMEK DRAXMOOR / web
ODKAZ: STRAŠIDELNÝ ZÁMEK DRAXMOOR / facebook
ODKAZ: STRAŠIDELNÝ ZÁMEK DRAXMOOR / instagram