Jedinečné dřevěné hodinky KATYBA!

Nedávno jsem Vás seznámila s autorskými šperky od brněnské značky Katyba. Dnes bych Vám chtěla představit jejich nádherné, velmi lehké, ručně vyráběné, dřevěné hodinky. Tyto originální výrobky, jsou mezi ostatními jasně rozpoznatelné, zejména díky velmi minimalistickému pojetí. Specifický přístup k designu dřevěných hodinek Katyba zaručuje, že nevyrobí dvoje stejné. Každý použitý kousek dřeva, výhradně od nás z Čech, má jedinečnou kresbu. Originalita je podtržena unikátním výrobním číslem a neopakující se kombinací ručně šitých kožených řemínků, barvou a tvarem ručiček, korunkou... Katyba nyní vyrábí téměř 20 modelů velmi pestrých tvarů a velikostí. Věřím, že i Vy najdete své oblíbence! Víc v následujícím článku…

Dřevěné hodinky značky Katyba patří mezi ty Brněnské pozoruhodnosti, o kterých by jste měli vědět. S fortelem ručně vyrobené dřevěné hodinky jsou výsledkem precizní práce lidských rukou a sofistikovaného návrhu za pomocí moderních technologií. Ne jen tato kombinace z nich dělá jedinečný šperk, který Vás jistě zahřeje na duši.

Hodinky i ostatní autorské šperky si můžete zakoupit na značkovém e-shopu (www.katyba.cz/e-shop), ale hlavně se na ně zajděte podívat do nově otevřené kamenné prodejny v Paláci Jalta na Dominikánském náměstí. Protože, jedině až když si na ně sáhnete, dokážete ocenit jejich krásu.

Mezi 20 modely dřevěných hodinek si můžete vybrat od úplně malinkatých, až po poměrně velké kousky. Stejně tak v nabídce najdete výrobky velmi klasických tvarů. Ale můžete si zvolit i velmi extravagantní model, pouzdro může mít tvar třeba trojúhelníku, či čtverce. Ať zvolíte ty nebo ty, vždy získáte originální kousek, poctivě zpracovaný, obohacený o krátký příběh. Jak jsem již naznačila. Dřevo je vždy české s jasným původem, který se dozvíte na kartičce přiložené v ručně vyrobené elegantní krabičce, ve které jsou hodinky zabaleny.

Pokud by přeci jen pestrá nabídka hotových hodinek neuspokojila Vaše představy. Zejména třeba proto, že Váš oblíbený strom je jabloň a Vy nutně potřebujete konkrétní model zrovna z této dřeviny. Je samozřejmě možné se domluvit na individuálním zadání výroby. Hodinky si můžete poskládat tak, aby zcela naplnily Vaše představy. Můžete si vybrat přibližně z dvaceti dřevin, které jistě znáte z našich zahrad, luhů a hájů. Některé dokonce vyrostly zde v Brně. Jako třeba meruňka nebo šeřík na Kraví Hoře.

Zakázková výroba je ostatně u značky Katyba standardem i u autorských šperků. Mimochodem ty jsem Vám již představila. Pokud Vám můj článek unikl, najdete ho ZDE.

Srdcem každých hodinek je jejich strojek, jistě i Vás zajímá co tiká v těch od Katyby. Všechny hodinky jsou osazeny strojky od renomovaného japonského výrobce Miyota. Až do letošního jara to byly pouze strojky typu quartz, tedy na baterku. Po pěti letech intenzivního vývoje se podařilo přivést na svět i hodinky ve kterých tluče srdce klasického mechanického strojku. Což je v těchto luxusních hodinkách i vidět. Sledovat jejich tikání je opravdu uklidňující.

…model Scala Automat vyrobený z morušového dřeva. Mechanický strojek s automatickým nátahem v modré barvě.

Vás, kteří jste ještě dřevěné hodinky neměli nikdy na ruce, bych chtěla upozornit na jednu jejich vlastnost. Tento typ hodinek obecně je velmi lehký. V kombinaci s měkkými koženými řemínky, které jsou na hodinkách značky Katyba standardem. Brzy nebudete vědět, že je máte na ruce. Proto je mohu doporučit i těm, kteří už dávno hodinky nenosí a mají strach, že by jim vadili.

Pro svůj jednoduchý a nadčasový design lze dřevěné hodinky Katyba skvěle kombinovat, v podstatě s jakýmkoliv stylem a typem outfitu.

Dřevěné hodinky Katyba jsou jedinečné a dokonale podtrhnou výjimečnost vašeho vlastního stylu! Prohlédnout a vybrat si je můžete na eshopu pod tímto odkazem (https://www.katyba.cz/e-shop/drevene-hodinky), ale mnohem víc si je užijete, když navštívíte přímo kamennou prodejnu v Paláci Jalta. Mají jich tam desítky, jedny hezčí než druhé.

Kamennou prodejnu & showroom Katyba najdete v Brně na Dominikánském náměstí 2 v paláci Jalta, otevřeno je zde každý čtvrtek od 11. do 18. hodiny, příležitostně pak na základě domluvy i během pátku, soboty nebo neděle.

Značka Katyba je s Brnem velmi těsně spojena, což je zašifrováno i v jejich hodinkách. Modely jsou, až na dvě vy jímky pojmenovány po něčem, co v Brně buď bylo, nebo stále funguje. Prostudujte poctivě jejich portfolio. A zkuste přijít na to, po čem hodinky pojmenovávají. Bude to doplňková otázka v chystané soutěži, právě o jedny dřevěné hodinky značky Katyba.

ODKAZ: KATYBA / web, eshop
ODKAZ: KATYBA / facebook
ODKAZ: KATYBA / instagram