Jak na výběr šatní skříně?

Umíte si představit svou domácnost bez prostorné šatní skříně, ve které máte přehledně uspořádané veškeré své oblečení a díky tomu si snadno dokážete rychle a efektivně sestrojit outfit pro každou příležitost? Šatní skříň je zkrátka neodmyslitelnou součástí každé správné domácnosti. Jak ale najít tu pravou?

Nepodceňujte rozměry a vnitřní uspořádání

Při výběru šatní skříně jsou tím vůbec nejdůležitějším faktorem její rozměry. Než se tedy pustíte do projíždění stránek online obchodů s nábytkem, raději si dvakrát přeměřte místo, které máte na šatní skříň k dispozici. Zároveň si dopředu rozmyslete, jak má být skříň uvnitř uspořádaná. Potřebujete více poliček nebo co nejdelší šatní tyč, aby se vám do skříně pohodlně vešly veškeré košile a šaty a nezmačkaly se?

Volba materiálu a barvy

Jakmile si uvědomíte, jak velkou skříň a jak uspořádanou potřebujete, neváhejte se vrhnout na výběr toho vhodného materiálu. Volbu uzpůsobte tomu, co se vám líbí, ale také svým finančním možnostem. Mějte na paměti, že ji budete využívat každý den, proto musí být zejména odolná a kvalitní.

Provedení skříně

Závěrem si také rozmyslete, zda chcete skříň vestavnou, jež naplno využije volný prostor, malou jednodveřovou, klasickou dvoudveřovou nebo velkou vícedveřovou. Možné také je pořídit si šatní skříň se zrcadlem, ale té musíte najít vhodné místo. Podle feng šuej by se totiž v zrcadle umístěném v ložnici neměla odrážet postel. Bude vaše šatní skříň v předsíni? Výborně. Tím celý prostor zvětšíte a prosvětlíte.

Věnujte nezbytný čas výběru své šatní skříně a nepodceňte detaily. Vezměte v potaz její rozměry, uspořádání, materiál, barvu i provedení. Samozřejmě si dopředu přeměřte místo, kde se bude nacházet a nezapomeňte ji sladit s interiérem. Prostorná a zcela funkční šatní skříň je naprostým základem každé domácnosti.

Zdroj foto: All About Space / Shutterstock.com