Inspirace na letní dovolenou – na horách!

Je tu období, kdy je nejvyšší čas na plánování letních pobytů a dovolených – jak jistě víte, ty nejlepší a nejhezčí ubytovaní kapacity se velmi rychle plní. :) Proto mrkněte na mou inspiraci, třeba vás osloví! Doporučím vám krásné ubytování na horách, v oblíbených Jeseníkách. Právě zde se nachází kouzelná Chata Sofie s kapacitou až 6 osob! Můžete sem vyrazit s celou rodinou, nebo i s přáteli – a věřte, nudit se tu rozhodně nebudete. Na horách je krásně totiž i v létě – procházky, turistika, cyklistika, památky a výlety, nebo třeba i houbaření! To je jen stručný výčet aktivit, které si na horách můžete naplánovat. 
A Jeseníky mají rozhodně co nabídnout! 
Čtěte dál!

Věřím, že mnozí ještě řešíte letní dovolenou a jak píšu – ubytování v atraktivních lokalitách jsou žádaná a velmi rychle se plní.

Co se ubytování týká, sama dávám vždy přednost apartmánům, chatám, chalupám…kde si můžeme užít naprostý klid a soukromí. Právě pokud na výlet a dovolenou vyrazíte s rodinou, nebo s přáteli, je zmiňované soukromí více, než žádoucí.

Pokud přemýšlíte, kam se letos vydat – a nechce se vám cestovat zbytečně daleko, vsaďte na krásu českých hor. Osobně mám hory raději snad více v létě, kdy je tu vše krásně zelené, lesy plné hub a borůvek, dá se vyrazit na výlety na kole… A ta příroda všude kolem, nádhera!

Hory jsou v létě zkrátka dokonalé a na své si tu přijdou i milovníci turistiky, vycházek…

Oblíbených cílem dovolených jsou i překrásné Jeseníky, které jsou jedny z nejbližších hor – pro nás, Brňany. Právě tyto hory jsou turisticky vyhledávané, je tu totiž tolik pestrých možností vyžití!

Proto, věřím, že oceníte moji inspiraci na ubytování zde – v klidu a soukromí.

V Jeseníkách, konkrétně ve Velkém Vrbnu u Starého Města se nachází stylová Chata Sofie, kterou je možné si pronajmout k ubytování. 

Ubytovat se tu může až 6 osob, chata je uspořádáním prostor velmi kompaktní, perfektní jak pro rodinné dovolené, tak třeba i pro skupinu přátel. Oceníte tu vlastní soukromí a klid. 

V přízemí chaty se nachází obývací kout s kachlovými kamny (dřevo mají hosté v ceně ubytování), plně vybavená kuchyně (myčka, mikrovlnná trouba, lednice, mrazák, rychlovarná konvice, sklokeramická deska s troubou…), chodba, koupelna s wc a také sauna!

V patře jsou k dispozici celkem tři ložnice s dvoulůžkem, s možností dětské postýlky, dále pak koupelna s wc.
Parkování je pak přímo u chaty.

Posedět můžete i na terase chaty – a ten výhled do okolí! Chata je obklopena překrásnou přírodou, kde se můžete procházet, děti se mohou proběhnout…

V okolí chaty je nespočet cyklistických tras, které mnohé vedou i za hranice do nedalekého Polska.
Stejně tak se můžete projít i po turistických trasách, kdy cestou objevíte památky, nebo přírodní skvosty.

Zajet pak můžete na výlet i na nedalekou Dolní Moravu – opět oblíbený a vyhledávaný turistický cíl. Zde je spoustu vyžití a aktivit – a to zejména pro děti! Zajít si můžete také na Stezku v oblacích, nebo na nový Sky bridge!

Na opačnou stranu se pak nachází Lázně Lipová a o kousek dále i nádherná Karlova Studánka, také stojí za výlet!

Dovolenou si v Jeseníkách užijete maximálně –  a mimo to, zároveň si tu odpočinete. Pokud hledáte tip na ubytování, mrkněte právě na Chatu Sofii, stojí za to! :)

www.chatasofie.cz – pro více informací k chatě, obsazenosti i možnosti rezervace!

ODKAZ: CHATA SOFIE / web
ODKAZ: CHATA SOFIE / facebook
ODKAZ: CHATA SOFIE / instagram