Hledáte perfektní místo pro svou dovolenou, víkend, nebo i pro uspořádání akcí? Představuji vám Resort Líšeňský dvůr v srdci CHKO Žďárské vrchy

Ráda bych vás prostřednictvím následujícího článku pozvala na jedno doslova kouzelné místo, které tedy na mě udělalo velký dojem. Před pár dny jsem navštívila ve všech ohledech perfektní Resort Líšeňský dvůr, který najdete v samém srdci chráněné krajinné oblasti Žďárských vrchů, u obce Líšná / Sněžné. Je to zde doslova až ráj klidu, oáza pohody, kdy si tu můžete užít skutečně dokonalou dovolenou. Ubytovat se tu můžete v komfortním ****hotelu, k dispozici jsou vám i nové, moderní chalety, ze kterých je přímo dechberoucí výhled do zdejší krajiny. Je to zde přímo ideální pro rodiny s dětmi – děti si tu užijí venkovní hřiště, herničku, moc fajn je i možnost koupání ve zdejším čistém rybníku s privátní pláží. Potěší vás určitě, že sem můžete i s pejskem!
POZOR – na toto léto jsou v Resortu Líšeňský Dvůr stále volné termíny, které si můžete potvrdit pro svou dovolenou. Je tady opravdu nádherně, já byla nadšená! Víc v mém článku a mrkněte i na mnoho fotek – věřím, že i pohled na ně je balzámem pro duši. :)

Osobně Vysočinu miluji. Strávila jsem zde na mnoha místech krásné chvíle svého dětství a dodnes se do těchto končin moc ráda vracím. Zdejší panenská příroda je dokonalým místem, kde načerpáte sílu, kde si odpočinete od všech starostí běžných dnů…

A právě zde, na Vysočině, v centrální části CHKO Žďárské vrchy se nachází kouzelný Resort Líšeňský Dvůr, který je v mnoha ohledech opravdu perfektním cílem snad každé rodinné dovolené.

Už i samotná stavba resortu, respektive zejména hlavní budova, vás osloví od prvního pohledu – jedná se totiž o stavbu s poutavým historickým potenciálem! Resort má dokonce 400 let starou historii! Mimochodem, rády sem jezdily i takové osobnosti, jako byl pan Werich, nebo Jiří Trnka. 
Objekt byl vystaven dokonce už v roce 1658, nemovitosti posléze spravoval Ústav šlechtičen v Brně, mimochodem zajímavostí je, že původní statek nechala vystavět šlechta – i proto takto rozsáhlá podoba tohoto místa.
Od roku 2008 má objekt soukromé vlastníky, proběhla zde zásadní rekonstrukce na nynější podobu hotelového zařízení vysokého standardu.
V loňském roce zde pak přibyly i 3 chalety v luxusním skandinávském stylu, kde se rovněž můžete ubytovat.

Resort Líšeňský dvůr je opravdu v mnoha ohledech doslova perfektním místem, kde si užijete ničím nerušenou, pohodovou dovolenou – v krásném prostředí a s výjimečnými službami. Navíc, oklopeni čistou přírodou, ten klid je tady doslova hmatatelný. Můžu vám i za sebe říct, že se mi odtud až nechtělo domů.

V koncepci ubytování nabízí resort několik možností – ubytovat se můžete v hotelu, nechybí tu několik vysoce nadstandardních apartmánů, mnozí oceníte i pokoje s prostornou venkovní terasou s posezením. K dispozici jsou vám ovšem i zmiňované chalety – nachází se v těsné blízkosti hotelu, kdy zde ubytovaní hosté mohou bez problému využívat veškerých služeb resortu. U chaletů jsou vám k dispozici i vyhřívané koupací kádě s výhledem do přírody.

Celková ubytovací kapacita je v resortu 85 osob.

Novinkou letošního roku pak je možnost stání pro obytné vozy – u resortu na vyznačených místech. U resortu v prostoru za hřištěm jsou 2 – 4 místa na stání těchto vozů. K dispozici je elektřina, voda. I tito hosté mají možnost využívat služby hotelu včetně stravování a wellness.

Na dovolenou – s rodinou, přáteli, ale hlavně s dětmi, je to zde skutečně perfektní. Areál je uzavřený, je to zde tedy ideální zejména pro děti – nemají kam utéct, navíc resort je v podstatě na samotě, zdejší okolí je klidné, nejezdí zde auta…
Pro děti je zde k dispozici dětský koutek, prolézačky, herna s kulečníkem, fotbálkem… Brzy se tu děti mohou těšit i na nový, velký dětský koutek.
Pro radost všech milovníků zvířátek tu paní majitelka pořídila nově i dvě roztomilé ovečky, děti je mohou krmit trávou.

Mimochodem, je to zde naprosto perfektní i pro dámské výlety, ženy si tu mohou užít i vzácné relaxační chvíle bez rodiny. :)

Zmínit musím i skutečnost, že jste zde vítání i s pejsky – mnohým tato informace jistě udělá radost!

Okolí resortu je nádherné – přímo vybízí k výletům, vycházkám do přírody, k vyjížďkám na kole. V létě se tu můžete také koupat – přímo Resort Líšeňský Dvůr má i svůj vlastní, velmi čistý rybník s privátní oblázkovou pláží.

Celoročně tu je hostům k dispozici i vybavené wellness centrum – tři sauny – finská, infra a parní – s příslušným zázemím, whirlpool a relaxační místnost s lůžky a vodní postelí. V létě můžete využít venkovní dřevěná lehátka na terase. Součástí wellnessu jsou i masážní pokoje s hotelovým masérem.

Zajímavostí wellness jsou pak cedrové parní sudy – fytosauna, jedná se o raritu i v rámci ČR. Za blahodárnými účinky fytosauny stojí nejen působení bylinkové páry, ale i cedrové dřevo samotné, které při zahřátí uvolňuje silice, jež mají jak antiseptické, tak antistresové vlastnosti.

Resort Líšeňský Dvůr je také naprosto perfektním místem pro organizaci nejrůznějších soukromých akcí, oslav, svateb, firemních teabuildingů…

Zejména pro tyto akce zde určitě oceníte překrásnou stodolu, kde se mohou konat svatební i jiné hostiny, oslavy, je tu parket… stodola má kapacitu 100 míst.

Využít zde můžete i několik zvýhodněných pobytových balíčků – za speciální pozornost pak stojí Letní balíček Family Exclusive! Pokud si tento balíček zakoupíte, rozhodně nebudete mít hlad a žízeň! V rámci tohoto balíčku máte snídaně, snack, večeře, nápoje alko (pivo, víno, prosecco) i nealko…vždy v daných časech. Mimo to, v čase od 15. do 20. hodiny je vám k dispozici i wellness centru.

Resort má pro hosty k dispozici také víceúčelové hřiště (malá kopaná, tenis, volejbal, nohejbal, basketbal), je zde možnost opékání u ohně, nebo zapůjčení grilu jen pro rodinu. Dále si zde můžete zahrát petangue, kroket, kulečník, fotbálek a stolní tenis.

Na rybníku se můžete svézt lodičkou, k zapůjčení jsou i paddleboardy.

Jak jsem zmínila v úvodu, v Resortu Líšeňský Dvůr jsou na léto stále volné kapacity! Mrkněte na web (viz odkaz níže), kde si můžete provést i svou rezervaci. Uvidíte, letní dovolená zde nebude mít chybu!

Resort Líšeňský Dvůr najdete v samém srdci překrásné Vysočiny na adrese Líšná 23, Sněžné. V okolí je pak celá řada možností krásných výletů – vyrazit můžete na Devět skal, na hrad Štarkov, na Bohdaleckou skálu, na slavné rašeliniště Velké Dářko… Doporučení na výlety pak přímo na webu resortu pod tímto odkazem.

V případě zájmu o více informací navštivte web, viz odkaz níže, případně můžete resort kontaktovat také telefonicky: 702 047 070.

ODKAZ: RESORT LÍŠEŇSKÝ DVŮR / web
ODKAZ: RESORT LÍŠEŇSKÝ DVŮR / facebook 
ODKAZ: RESORT LÍŠEŇSKÝ DVŮR / instagram