Doporučení: zajeďte si na skvělý oběd, večeři, nebo jen tak, posedět – do rodinné restaurace Na Šlajsi v Lanžhotě

Často narazím i mimo Brno na úžasné místo, které si opravdu zaslouží, abyste o něm věděli – a co lépe, také ho navštívili! Prostřednictvím následujícího článku vás chci pozvat do kouzelné oblasti jižní Moravy – konkrétně do městečka Lanžhot, které najdete jen pár kilometrů od Břeclavi. Právě tato část naší země je mezi lidmi velmi oblíbená, nachází se zde spoustu cyklostezek i výletních cílů – třeba i pohádkový Lednicko – valtický areál. A právě do Lanžhota bych vám doporučila zajet na dobrý oběd, nebo i na večeři do zdejší rodinné moravské restaurace Na Šlajsi. Restaurace má krásné prostory a hlavně, dokonale zde vaří! Jídlo je výborné a i krásně naservírované na talíři, na mě to zde udělalo moc příjemný dojem. Čtěte dál…
Určitě jste to už sami také zažili – dostali jste se na místo, které naprosto předčilo veškerá vaše očekávání. Nadchlo vás prostředí, služby, kvalita… A přesně to je i případ rodinné restaurace Na Šlajsi, kterou najdete v městečku Lanžhot, kousek od Břeclavi.
Ona už i tato oblast je nádherná a doslova vybízí k výletům, ať už pěším, za památkami, nebo na kole – je zde nespočet cyklostezek, například známá cyklotrasa z Obory Soutok, cyklotrasy pak vedou i směrem na Lednicko – valtický areál, který také stojí za vidění, nebo na opačnou stranu směr Mikulčice – vykopávky. Mimochodem restaurace Na Šlajsi se nachází přímo u cyklostezky, jistě ji při projížďce těmito místy nemůžete minout. :)
Kousek od Lanžhota najdete i soutok Moravy a Dyje, Zámeček Lány, zámeček Pohansko – opět moc hezké výletní cíle.
Zkrátka, důvodů, proč si právě do těchto míst zajet, je rozhodně celá řada!
Každý výlet je o to hezčí, když se spojí i s příjemnou zastávkou na dobré jídlo a pití, v tom mi dáte jistě za pravdu. :) A právě na vynikající pokrmy, dezerty i výborné víno vás chci pozvat do zmiňované restaurace Na Šlajsi v Lanžhotě.
Mimochodem, právě tato restaurace je zde už od 80. let – a vždy byla vyhlášená! V roce 2016 zde proběhla rozsáhlá rekonstrukce a nutno dodat, že prostory jsou velmi příjemné.
Můžete se posadit ve vnitřní části restaurace, u baru, nebo i na prostorné zahrádce, tu oceníte zejména nyní, v teplém počasí. Určitě si stejně, jako já v restauraci všimnete i květinové výzdoby, dekorací a dalších vyladěných detailů – paní majitelka má velký cit pro takové věci a dává si velmi záležet, aby hostům nejen chutnalo, ale aby se jim zde i líbilo.
Restaurace Na Šlajsi je rodinným podnikem – majitelé to zde vedou opravdu srdcem a je to znát. Nejen na podobě restaurace, ale i na kvalitě jídel a celkové velmi pohodové, přátelské atmosféře, toho si všimnete už po chvíli, jak zde budete. Zkrátka, každý je zde vítaný.
To hlavní – jídlo! Restaurace Na Šlajsi se zaměřuje na tradiční moravskou gastronomii, dáte si zde oblíbená jídla, mezi které patří třeba svíčková na smetaně, nechybí ale i ryby, masa, výborné předkrmy, polévky – ochutnejte třeba kulajdu!
I milovníci sladkého si tu přijdou na své – doporučuji třeba domácí štrůdl!
Jídla můžete vybírat jak ze stálé nabídky, tak i z týdenních obědových menu. O víkendech se zde připravují pak další, zejména sezónní speciality. Mimochodem, rádi vám zde jídla upraví i v bezlepkové, nebo veganské podobě, stačí se domluvit s personálem.
A protože jsme na Moravě, nechybí i dobré vínečko – můžete vybírat z pestré škály vín z různých regionálních vinařství.
Restaurace Na Šlajsi je také perfektním místem pro pořádání nejrůznějších soukromých akcí, oslav, firemních eventů a hlavně, svateb! Prostředí je zde poklidné, v soukromí – můžete využít jak vnitřní prostory restaurace, tak i venkovní – zejména tedy zahrádku.
Svatby i jiné akce vám zde rádi připraví i na klíč, včetně výzdoby, nebo cateringu.
Víc vám ovšem o možnostech svateb i eventů v této restauraci napíšu více už brzy.
Zajeďte si sem na výlet, na dobrý oběd, večeři, nebudete litovat!
Otevřeno je zde každý den od 10:30 do 22:00.
Restauraci Na Šlajsi najdete v Lanžhotě na adrese Na šlajsi 36.