Do letní péče o pokožku zařaďte produkty s SPF. Jaké vybrat?

V horkém a slunečném počasí je naše pleť daleko více namáhána a zatěžována, než jindy během roku. Chce to myslet na dostatečnou hydrataci a do péče zařaďte i vhodné produkty s ochranným faktorem. Pokud ovšem nemusíte – stejně, jako já – hutné a těžké krémy s SPF, mrkněte na můj článek níže. Doporučím vám takové přípravky, které vaši pleť dostatečně ochrání, ovšem nezatíží ji. Vsaďte na make-up s SPF, pleťový krém s faktorem a také vyzkoušejte opalovací tělovou mlhu, je skvělá!

Věřím, že osvětu v rámci používání produktů s SPF vám dělat nemusím – už asi každý ví, že nadbytečné slunění naší pokožce příliš neprospívá. Vlivem slunečních paprsků se na pleti mohou vytvářet nehezké a těžko odstranitelné pigmentové skvrny, pokožka má také větší tendenci stárnout – tvoří se i více vrásky. V nejhorším případě nás pak ohrožuje i nebezpečná rakovina kůže. Tak to jen pro připomenutí, proč si na léto kosmetiku s SPF pořídit. ;)

Pokud už se tedy na opalování na sluníčku chystáte, myslete na vhodný opalovací krém. I když – nemusí to být vyloženě „krém“ – na trhu je dnes taková škála produktů s SPF, které mají velmi rozličnou texturu. Fajn jsou opalovací pěny, někomu vyhovují i opalovací oleje.

Já jsem si oblíbila opalovací mlhu. Znáte? Je to lehounká mlha ve spreji, kterou stačí nastříkat na tělo, ale klidně i na obličej. Výborná je například Bioderma Photoderm Brume Invisible. Jen pozor – ochranný faktor je u této mlhy SPF 30, je vhodná tedy již na snědší, opálenou pokožku.

Během léta používám coby denní krém takový, který právě SPF obsahuje.
Můj oblíbený pleťový krém s SPF je Avène Hydrance UV – Riche / Rich, obsahuje ochranný faktor SPF 30. Navíc má vysoce hydratační účinky, je velmi příjemný a mimo to, snesou ho i osoby s velmi citlivou pletí, což je i můj případ.

Poměrně vysoký faktor – SPF 42 – obsahuje i můj milovaný make-up, který používám už roky. Jedná se tedy spíše o BB krém, který má vyšší krycí vlastnosti. Znáte Missha M Perfect Cover? Můžu jen doporučit!

Při výběru opalovacího krému vždy přihlížejte k fototypu vaší pokožky, berte ohled na aktuální stav opálení i na svůj věk…
Obzvláště pečlivě pak vybírejte opalovací krémy pro děti – dětská pokožka je velmi jemná a citlivá, spálení tak může vzniknout rychle…

Pro děti vždy volte produkty s SPF 50 – zejména tedy pro hodně malé děti, miminka a batolata. Já mám vyzkoušený například Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced, má vysoce hydratační účinky a pro jemnou dětskou pokožku je ideální.

Všechny výše uvedené produkty koupíte na Notino.