Deník. Maminka!

Téma pro můj dnešní deníkový článek se nabídlo úplně samo… :) Včera byl DEN MATEK – a tak vám chci dnes napsat něco o té mojí, jedinečné a té nejlepší…MAMINCE. :)
Jsem ráda, že moje maminka byla, je a vždy bude jedním z nejdůležitějších lidí. Jsem jí za tolik vděčná. A upřímně, opravdu moc bych si přála, aby jednou mohli to samé o mně říct i moje vlastní děti. :)
Jaký máte vztah se svojí maminkou VY? Pište, budu moc ráda. :) A teď už článek…o mé mamince.

Myslím, že pro každé dítě je vztah s maminkou tím nejzásadnějším, už od malička. Maminka představuje v životě toho malého človíčka určitý „opěrný bod“, jistotu, klid a pocit, že nejsme sami. A pokud vám maminka tento pocit dá, od malička, můžu říct – máte vyhráno. :) Ty pocity, které jste totiž vnímali už jako malé dítě, tu jistotu, pocit sounáležitosti, pocit, že kdykoliv potřebujete, je tu pro vás, tak ty budete mít už po celý život. I když už maminku nebudete mít po svém boku, budete žít na kilometry daleko, nic to nevadí… Je ve vás ta jistota, že zkrátka – maminku máte. A ta je tu pro vás, ať už je vám rok, nebo 35. :)

A já můžu říct, že jsem právě tím šťastným člověkem, který má tak skvělou maminku. Takovou tu pravou mámu, pro kterou jsou její děti vždy na prvním místě. Ano, má to tak přirozeně být – ale jak bohužel vím, jsou maminky, které si ani k vlastnímu dítěti nedokázaly najít cestu.

Silný pocit mateřství, co vlastně obnáší, znamená, jsem si sama uvědomila a pochopila ho v plném rozsahu až ve chvíli, kdy jsem porodila své první dítě. Člověk pak sám pozná, co pro něj vlastní maminka znamená.

Ta moje mi byla vždy za zády. Vždy jsem za ní mohla a můžu přijít a říct jí cokoliv. Není mi „jen“ maminkou, je mi i nejlepším přítelem, takovým, o kterým si můžu být vždy 100% jistá, že nikdy nezradí. Vím, že si k ní mohu přijít kdykoliv pro radu, pro útěchu, pro pochopení… Jen toto vědomí je pro mě natolik cenné, že si ho nesmírně vážím.

Když jsem byla malá, byla maminka tím, kdo si mě vždy vyslechl, kdo se staral, bál, obětovala mi svůj čas, svoje vlastní potřeby, jen proto, abych já byla šťastná a spokojená.

Moje maminka pro mě vždy bude jedním z nejdůležitějších lidí, které budu milovat a kterých si budu vážit. Mateřská láska, láska mezi dítětem a rodičem, je jedním z nekrásnějších a nejsilnějších lidských citů.  Važte si své maminky, mějte ji rádi…a dejte jí to najevo. Zaslouží si to…