Dekorace ložnice

Originální dekorace vám pomůže vytvořit jarní atmosféru v ložnici. Jakými způsoby si můžete v ložnici vytvořit krásnou jarní atmosféru? Zkuste to za pomoci těchto dekoračních prvků. Tak můžete dosáhnout útulnost v každé místnosti vašeho domu.

Jaro nabízí pestrou paletu jemných i zářivých barev, a proto si s nabízeným prostorem v ložnici můžeme velmi kreativně vyhrát. Ložnice je místnost, kam si večer chodíme vyčistit hlavu a odpočinout si. Proto do ložnice doporučujeme zvolit jemnější odstíny, textury a materiály, které v ložnici podpoří pocit klidu a relaxace. Jaké zvolit oblíbené doplňky, povlečení a prostěradla do ložnic pro jarní inspiraci?

Vhodné dekorace do ložnice

Vhodné dekorativní kousky mohou přidat ložnici hřejivý a přesto svěží nádech. Vytvořte si ve své ložnici kouzelnou výzdobu inspirovanou jarem. Použijte obrázky s květinami, které dejte na zeď, poličku i noční stolek. Čerstvé květiny budou ve vaší ložnici svěžím a decentním prvkem. Jen si dejte pozor, aby příliš nevoněly. Nechte se také inspirovat a přečtěte si článek jak na interiér plný květin v podání doplňků.

Zaměřte se na postel

Jarní nádech vnesou do vaší ložnice i umělé květinové girlandy obmotané kolem konstrukce postele nebo jarní věnce nad čelem postele ve vkusném provedení.

Unikátní nádech dodá ložní prádlo v jemných odstínech a zelenkavé barvě, nebo vkusně zvolené povlečení s květinovými motivy, se vzory svěžích zelených lístků a s přírodními motivy. Vyzkoušet můžete i prostěradla v pastelových barvách a dekorativní polštářky, deky, přehozy a závěsy s jarním květinovým vzorem.

Lampy, vázy a sošky

Romantický vzhled dodají ložnici i různé vázy a vázičky nebo sošky. S nimi to ale nepřežeňte. Stačí jedna velká nebo třeba dvě menší. Můžete zkusit navštívit bazar, starožitnosti nebo bleší trh, kde se dají sehnat originální kousky za pár korun. Vhodným doplňkem jsou lampičky s dekorativním stínítkem na nočních stolcích. Zajímavý design a hlavně atmosféru umí dodat barevné žárovky. Novinkou jsou zajímavé nástěnné 3D panely vhodné do moderních interiérů.

Koberec potěší oko a zahřeje nohy

V ložnici by neměl chybět koberec nebo malé koberečky u postele, který vám zaručí, že vás při ranním vstávání nebudou zábst nohy. Vsaďte na teplejší barvy jako je oranžová nebo žlutá. I koberce mohou mít květinové motivy. Skvěle vypadají také koberce s delším vlasem. Tento malý detail vám zpříjemní brzké ranní vstávání.