Cool Brno Blog & Tawan vaří thajské speciality – 4. recept!
Mám pro Vás recept na další vynikající thajskou specialitu – tentokrát je to velmi zdravé jídlo, Pražma královská na thajský způsob!
Jak už jistě víte, ve spolupráci s centrem thajských masáží, s Tawanem, pro Vás připravujeme fotorecepty na úžasné thajské speciality. Já sama thajskou kuchyni přímo miluji a proto patří toto téma i sem, na můj blog:) A já moc dobře vím, že „thai food“ je velmi oblíbené i mezi Vámi, čtenáři. Proto věřím, že Vám recepty na tyto dobroty udělají radost:)
Dnes Vás naučíme, jak si připravit rybu – Pražmu královskou na thajský způsob!
INGREDIENCE:
Pražma královská
sůl
citronová tráva
chilli
citronová šťáva
sojová omáčka
galangal
česnek
POSTUP:
Očistíme si vykuchanou rybu, rozkrojíme – podélně a nařízneme také na bocích. Osolíme.
Nakrájíme si citronovou trávu, galangal na kolečka a vložíme do ryby. Dáme péct – pouze podlité vodou.
Mezitím si připravíme omáčku, do které si budeme upečenou rybu namáčet. Do misky dáme sojovou omáčku, přidáme šťávu z půlky citrónu.
Přidáme na plátky nakrájené dva stroužky česneku a nakrájenou čili papričku dle chuti.
Rybu podáváme s omáčkou – kousky do ní namáčíme. Jako přílohu můžete podávat čerstvou zeleninu, doporučuje se zelí:)
Dobrou chuť!:)
Předchozí recepty si pak můžete prohlédnout ZDE.
ODKAZ: TAWAN BRNO/web