Cool Brno Blog & Tawan vaří thajské speciality – 3. recept!
Máte rádi thajskou kuchyni? Já ji přímo miluju! Tak pokud jste na tom stejně, určitě Vám udělá radost další recept na vynikající thajskou specialitu – tentokrát sladkou:)
Jak už možná víte – ve spolupráci s centrem thajských masáží, s Tawanem, jsme pro Vás připravili ojedinělý projekt „Cool Brno Blog & Tawan vaří thajské speciality“. Díky šikovným Thajkám, které v Tawanu pracují a které umí výborně vařit, Vám přinášíme zajímavé recepty, jejichž přípravu jsme zdokumentovali. Tady je další z nich a „Sticky rice“.
Sticky rice
INGREDIENCE
sůl
cukr
kokosové méko
rýže „sticky rice“
ananas, nebo mango
POSTUP:
Rýži je potřeba namočit přes noc ve vodě. Následně by se měla rýže vařit v páře, nebo ve speciálním přístroji určeném právě na přípravu rýže – tzv. „rice cooker“.
Do hluboké pánve, nebo woku, nalejeme kokosové mléko a počkáme, až začne vařit.
Přidáme špetku soli, cukr – dle chuti.
Následuje uvařená rýže – přidáme do vařícího kokosového mléka, zlehka vaříme do té doby, než rýže zhoustne a všechna přebytečná voda se vypaří.
Ananas, nebo mango, si nakrájíme na malé kousky a hotovou rýži s nimi ozdobíme.
Podáváme teplé.:)
TIP – pro více exotickou chuť můžete do rýže přidat nastrouhaný kokos.
Předchozí recepty si pak můžete prohlédnout ZDE.
ODKAZ: TAWAN BRNO/web