Představuji: Singha Thai Restaurant

Věřím, že následujícím článkem potěším hlavně ty z vás, kdo milujete thajskou a asijskou gastronomii. Znáte brněnskou restauraci Singha Thai? Najdete ji v centru Brna, na Orlí 6 – věřím, že mnozí sem jistě rádi chodíte. I já mám právě tuto restauraci opravdu ráda – troufám si tvrdit, že autentické thajské jídlo ochutnáte v Brně snad jen pouze zde. Vaří tady skvěle! Na jejich zelené thajské kari nedám dopustit a vřele ho doporučuji ochutnat vám všem. Právě restauraci Singha Thai vám chci představit i ve svém následujícím článku se spoustou fotek, ze kterých se vám budou jistě sbíhat sliny. :)

Jsem nadšený cestovatel a na svých zahraničních cestách moc ráda ochutnávám všechna pro mě neznámá a exotická jídla. Asi nejvíc, ze všech cizokrajných gastronomií, mi přirostla k srdci právě ta thajská. Thajská jídla milujeme s manželem oba a začínají je s oblibou jíst i naši synové. Já dokonce byla na několika kurzech vaření thajských jídel – a mnohé tyto pokrmy s oblibou vařím i u nás doma.

Vůbec naše nejmilejší jídlo je právě thajské kari – a troufám si tvrdit, že sama už také umím uvařit moc dobré. Vím, že právě do thajských jídel, do polévek, do kari…patří exotické bylinky a zelenina, používá se nejen koriandr, ale i thajská bazalka, kafrové listy, citronová tráva, exotické druhy zeleniny, nebo specifické houby.

Bohužel, v Brně se mi v mnoha „thajských“ restauracích stávalo, že zdejší jídla vůbec tyto exotické suroviny neobsahovaly. Žádné speciální bylinky, houby… Co se třeba kari týká, byla to často jen „omáčka“ obarvená kari pastou, se zeleninou.

Zkrátka, co se thajských jídel týká, troufám si tvrdit, že poznám, jak mají správně vypadat a hlavně, chutnat. A právě zcela autentické thajské speciality a oblíbené pokrmy si dáte v centru Brna, v restauraci Singha Thai! Věřím, že právě tuto restauraci mnozí již dobře znáte, já sem chodím také často a bývá tu obvykle přes obědy plno. Je vidět, že je tato restaurace opravdu populární, za což jsem sama ráda – fandím jim tu, protože skvělá thajská restaurace v Brně opravdu chyběla!

Restaurace Singha Thai je v centru na Orlí 6 otevřená už delší dobu, ale rozhodně si zaslouží, abych vám ji přestavila i zde, na svém blogu. Prostory restaurace jsou příjemné, čisté, dominují jím výrazné červené prvky a nábytek.

Moc fajn je zde i open space kuchyně, kdy přímo můžete vidět, jak vám jídla připravují. Tento typ kuchyní mám obecně ráda, protože vidíte, v jakém prostředí vaše jídlo vzniká. V této restauraci je v kuchyni čisto, o čemž jsem se zde vždy přesvědčila.

To hlavní – jídla!
Jídla tu můžete vybírat přes obědy z obědové nabídky, a to ze třech hlavních jídel a dvou polévek.

K dispozici vám je pak i klasický jídelní lístek, kde najdete opravdu pestrou škálu mnoha lákavých pokrmů! Oceňuji i fotky daných jídel – přece jen, jedná se o pro nás často neznámá jídla, takže fotky prozradí mnohé.

Velmi populární jsou zde samozřejmě hlavně kari, což je obecně asi nejoblíbenější thajské jídlo. Připravuje se z kari past, buď zelené, červené, žluté… Vybrat si obvykle můžete i druh masa, se kterým kari chcete připravit. V restauraci Singha Thai si do kari můžete nechat dát krevety, kuřecí, nebo hovězí maso.
Mimochodem, jídla si tu můžete nechat připravit i ve veganské, nebo vegetariánské variantě – s tofu.

Vynikající jsou zde i thajské polévky Tom Kha, nebo Tom Yam.

V jídelním lístku pak nechybí i další thajské oblíbené pokrmy, třeba Phad Thai, nebo restovaná rýže, nudle…

A musím říct, že cokoliv jsem si zde kdy dala, bylo dokonalé, moc dobré, všem vám zde návštěvu vřele doporučuji.

Mimochodem, restaurace Singha Thai se objevila i ve výběru nejlepších brněnských restaurací – v Gourmet Brno 2021!

Restauraci Singha Thai najdete v centru Brna na Orlí 6.

ODKAZ: SINGHA THAI RESTAURANT / web
ODKAZ: SINGHA THAI RESTAURANT / facebook
ODKAZ: SINGHA THAI RESTAURANT / instagram