Dobroty z bistra Zdravě, chutně…LOW CARB, které musíte vyzkoušet!

O bistru Zdravě, chutně…LOW CARB, které najdete v centru Brna, na Zámečnické 3, vám na svém blogu píšu často a opravdu ráda – sama tu jsem totiž velmi častým hostem. I vám všem vřele doporučuji toto bistro navštívit, vyzkoušet a ochutnat jejich dobroty a speciality, které jsou s láskou připravené, bez mouky, cukrů…bez sacharidů a podle zásad low-carb stravy. Ze studené kuchyně tu můžete ochutnat třeba jejich výborné obložené chleby! Ano, i chleba, ovšem speciální, low-carb! Právě chleba nám při low-carb stravě občas může chybět, ale tady si ho dáte, je skvělý, křupavý, k nerozeznání od toho „klasického“, z mouky. Mrkněte na můj článek a hlavně fotky! Určitě se vám budou sbíhat sliny. :)

V bistru Zdravě, chutně…LOW CARB na Zámečnické nabízí opravdu velmi pestrou škálu zdravých low-carb dobrot. Ochutnáte tu úžasné dezerty, dorty, větrníky, tyčinky.., které připravuje sama majitelka pod svou značkou Low carb cakes by Lin. I já, kdykoliv tu jsem, si nějakou tu sladkou dobrotu dám, bez výčitek. Sladká jídla jsou slazená stévií, pečená z mandlové mouky a chutnají božsky.

Dáte si tu i teplá jídla z obědových menu, nebo snídaně. O těch jsem vám tu mimochodem nedávno psala!

Tentokrát vás chci inspirovat na zdejší speciality studené kuchyně, zejména na obložené chleby! Právě chleba, ten klasický, je jednou z potravin, která nám obvykle při low-carb stravování může chybět… Alespoň, mně tedy chyběl, hlavně k snídani.

Ovšem i chleba jde připravit podle zásad low-carb stravy, třeba ze lněné mouky, vajec, tvarohu, jogurtu… Nebo, můžete použít hotové a připravené směsi na low-carb pečení, mimo jiné existují právě i směsi na chleba.

Jednu takovou směs na low-carb chléb dokonce vytvořila i moje maminka pro značku Top Natur, pro kterou pracuje! Příprava chleba podle této směsi je velmi jednoduchá, stačí vám jen vejce a jogurt. A zmiňovaná směs.

Přesně tuto směs na chléb používají právě i v bistru Zdravě, chutně…LOW CARB. Přidávají tedy více vajec, kdy šlehají zvlášť bílky a žloutky, výsledný chléb je pak krásně nadýchaný a vláčný.

Tento low-carb chléb si v bistru můžete dát v mnoha variantách, podávají ho k některým snídaním, úžasný je i s čerstvou avokádovou pomazánkou, kterou servírují originálně přímo ve slupce od avokáda…

No uznejte sami, vypadá to velmi lákavě, že? :)

Opravdu vynikající jsou pak tyto chleby různě obložené. Mým favoritem je rozhodně sýrový chléb…

…ve variantě je pak i se šunkou…

…nebo s avokádovou pomazánkou.

Mívají i s lososem a další typy, každý jiný a moc dobrý!

Ze studených jídel vám pak doporučuji ochutnat i low-carb tortilly!

Ještě jste v bistru Zdravě, chutně…LOW CARB nebyli? Určitě to napravte, jejich jídla si zamilujete! A stravovat se v duchu low-carb je opravdu skvělé, máte mé slovo. :)

Nové bistro Zdravě, chutně…Low Carb najdete v centru Brna na Zámečnické 3.

ODKAZ: ZDRAVĚ, CHUTNĚ…LOW CARB / instagram
ODKAZ: ZDRAVĚ, CHUTNĚ…LOW CARB / facebook