Představuji: novou restauraci Diandi

Často vám na blogu píšu o nových a zajímavých restauracích v Brně, o kterých byste měli vědět a které si zaslouží pozornost. Dnes tu jednu inspiraci v tomto směru mám – chci vám představit zbrusu novou, vietnamskou restauraci Diandi, kterou najdete v samém srdci Brna, na nám. Svobody 20. Milovníci exotických chutí, sushi a vietnamských specialit – sem si zkrátka musíte zajít! :)

Zcela upřímně, právě vietnamská a japonská kuchyně patří k mým asi nejvíce oblíbeným. Miluji všechny ty exotické chutě, voňavé koření, zajímavé recepty… A kdykoliv mám možnost, ráda si do nějaké vietnamské restaurace zajdu. Obvykle si zde dávám mou milovanou klasiku, polévku Pho, nebo Bun Bo Nam Bo – pokud jste někdy ve vietnamské restauraci byli, věřím, že vám tyto názvy nebudou cizí. :)

A tak hned, jak jsem zjisitla, že v centru, na nám. Svobody je nově otevřená právě vietnamská restaurace, vyrazila jsem sem – omrknout prostory a hlavně, ochutnat jídla.

Tato restaurace se jmenuje Diandi a najdete ji přímo na nám. Svobody (číslo popisné 20), hned vedle obchodu New Yorker. 

Prostory restaurace jsou velké – můžete se posadit v prostorách přímo u vchodu, nebo i v nižším patře, kde je mnoho stolů a míst k sezení.

Oproti původním prostorům, které si pamatuji, je zde vše kompletně zrekonstruované. Nyní je design restaurace Diandi v čistém, svěžím pojetí, je to zde útulné, vzhled prostor je příjemně koncipován v asijském stylu. Věřím, že se vám zde bude také líbit. ;)

Co je ovšem to hlavní – co si restauraci Diandi dáte?
Jak jsem už nastínila v úvodu – koncept restaurace se nese v duchu vientamské gastronomie, dáte si tu tedy v první řadě celou řadu vietnamských jídel. Nechybí mezi nimi i oblíbená a známá jídla – zmiňovaná polévka Pho, Bun Bo Nam Bo, závitky – smažené i čerstvé…

Zajímavostí je pak vietnamská specialita „Pho Cuo Tom / Bo“, což je závitek v rýžovém těstě, buď s hovězím, nebo krevetami – která si dáte v Brně pouze a jenom v této restauraci. Byla jsem ochutnat a je to opravdová delikatesa! Až do Diandi půjdete, vzpomeňte si na mě a ochutnejte. ;)

Polévku Pho jsem tu ochutnala při své první návštěvě – dávám si ji obvykle v každé nové vietnamské restauraci, už i podle této polévky jsem schopna poznat, jak dobře umí v dané restauraci vařit. Polévka Pho byla v Diandi vynikající! Opravdu veliká porce, siný vývar, bylinky, mnoho hovězího masa, nudle…vše tak, jak má být.

Kromě vietnamských jídel si pak můžete v Diandi objednat také vynikající sushi – na výběr je tu opět ze široké škály mnoha druhů sushi, mají i zajímavé sushi sety.

Zkrátka, mě restaurace Diandi velice příjemně překvapila a už nyní vím, že se sem budu ráda vracet. Ještě bych chtěla zmínit, že co se cen týká, je to zde naprosto přijatelné, dostupné – i v ohledu špičkové kvality.
Máte moje doporučení! :)

Restauraci Diandi najdete na nám. Svobody 91/20.

ODKAZ: DIANDI / web
ODKAZ: DIANDI / facebook
ODKAZ: DIANDI / instagram