Festival Kabinet nezávislého filmu

Už jste slyšeli o festivalu jménem Kabinet nezávislého filmu? Ne? Tak čtěte, protože tento zajímavý projekt rozhodně stojí za Vaši pozornost.

banner-knf

Už v říjnu proběhne 4. ročník unikátního filmového festivalu Kabinet nezávislého filmu ve formě 3 + 1 večer v brněnském klubu SLOWONE.

A o čem konkrétně tento festival je?

Kabinet nezávislého filmu vytváří prostředí, ve kterém se navzájem potkávají začínající režiséři, zkušení profesionálové a filmoví fanoušci. Kabinet je místo, kde vznikají nové spolupráce, vyměňují se zkušenosti a každý dostane prostor vyjádřit svůj názor.

Projekt, na rozdíl od jiných podobných akcí, nevymezuje striktní hranici mezi mladými filmovými tvůrci a diváky. Naopak vytváří prostor pro bezprostřední komunikaci autorů s návštěvníky a s odbornou porotou složenou ze zvučných jmen, z nichž můžeme jmenovat například Evu Holubovou, Olgu Sommerovou či Víta Klusáka.

Pro letošní ročník už svou účast potvrdila známá režisérka Helena Třeštíková, která se objeví na večeru dokumentárního filmu. Interakce všech zmíněných skupin pomáhá formovat podobu české nezávislé filmové tvorby a navazovat budoucí profesní spolupráci.

logo

Celý festival proběhne v rámci 4 večerů, kdy jsou nachystány bloky snímků, které propojuje společný jmenovatel. Náměty jednotlivých večerů se odrazí také od oblíbených a osvědčených témat z minulých let, částečně zabrousí i do méně prozkoumaných vod. Rezervujte si tedy říjnové středy od 19:00, protože program bude stát rozhodně za to:

8.10. – V pohybu

15.10. – Animovaný film

22.10. – Dokument

29.10. – Grande finale (tradičně odhalí divácky nejoblíbenější snímky festivalu)

terminy

Vstupné na každý večer činí sympatických 50Kč. Projekt je realizován za podpory Nadace Vodafone Česká republika a pod záštitou zapsaného spolku Kulturárium z. s.

 

OFICIÁLNÍ WEB: KABINET NEZÁVISLÉHO FILMU

 

FACEBOOK: KABINET NEZÁVISLÉHO FILMU

 

Partneři projektu:

partners