Miluji v Brně: VIDA! SCIENCE CENTRUM!

V rámci této rubriky vám píšu o svých oblíbených místech v Brně. O takových, která mám sama ráda, která navštěvuji a která bych vám zkrátka doporučila. Věřím, že se vám totiž také budou líbit – a to nejen vám, ale třeba i vašim dětem! Právě jako VIDA! science centrum – které vám chci dnes představit. Je to tu totiž opravdu boží – nejen pro malé, ale i pro nás, velké… ;) Znáte VIDA! science centrum?

Já věřím, že ano – pokud máte děti, myslím, že tu už každý z vás byl – a pokud ne, určitě to napravte! Inspirací vám může být právě můj článek… :)

Jako máma dvou malých kluků opravdu uvítám jakoukoliv příležitost, možnost, kam s dětmi vyrazit. Ráda se syny trávím čas aktivním způsobem – a v nejlepší případě tak, kdy jim zábava může být i přínosem – kdy se mohou třeba něco zajímavého naučit, dozvědět se. Mí synové jsou ještě relativně malí, je jim 8 a 5 let, a tak je pro ně přijatelná zábavná forma učení se. A přesně to nabízí právě centrum VIDA!

Když jsem se dozvěděla, že se v Brně zábavní vědecký park – VIDA! – otevřel, opravdu mě zajímalo, „jaké to tu bude“. Upřímně, trochu jsem se bála, že spojitost „vědy a zábavy“ nejde moc dohromady. A také, myslela jsem si, že to zde bude pro starší děti.

Poprvé jsme do centra VIDA! vyrazili se syny, když měli 6 a 3 roky. A musím vám hned napsat, že je to zde náramně bavilo – oba dva. Každého něco jiného, ale už tenkrát jsme tu strávili celé odpoledne, kluci byli nadšení a my rodiče vlastně taky. :)

Zcela narovinu – i já se tu dozvěděla spoustu zajímavého, „oprášila“ jsem své znalosti z fyziky, chemie, ale i anatomie, biologie… Zkrátka, na každém stanovišti se dozvíte něco, co stojí za to!

Centrum VIDA! je obrovské – takže si tu můžete užít klidně i celý fajn den. Na ploše 5000 m2 (!!!) je tu celkem 170 interaktivních exponátů – interaktivních znamená, že si je můžete sami vyzkoušet a uvidíte, jak to celé „funguje“.

Co umí udělat větrný vír, přílivová vlna, jak funguje krevní oběh, nebo jak si staví chodbičky mravenci…to všechno (a mnohem, mnohem víc) se tu dozvíte! A je to fakt skvělá zábava. :)

Menší děti tu ocení dráhu s autíčky, ty větší zase skluzavku, nebo dokonce – jízdu na kole po laně!

Unikátní stálá expozice je rozdělena do čtyř tematických celků: PlanetaCivilizaceČlověk a Mikrosvět. Samostatná část Dětské science centrum je věnována dětem od 2 do 6 let. V Divadle vědy si pak můžete užít pravidelná představení plná zábavných pokusů.

Zkrátka, VIDA! science centrum je jedním z mých nejoblíbenějších míst – pro děti, ale i celou rodinu. Rádi sem chodíme, i několikrát do roka – moje kluky to pořád moc baví, stále tu mají co objevovat… :) Tak pokud hledáte tip na fajn plán „kam s dětmi“ – toto je rozhodně moje doporučení! :)

Navíc, v centru VIDA! se často konají i různé zajímavé akce, které stojí za pozornost – sledujte Facebook VIDA! centra, ať jste v obraze. ;)

Na spoustu fotek z VIDA! centra mrkněte také do fotogalerie! :)

VIDA! science centrum najdete v Brně na ulici Křížkovského 554/12, naproti hotelu Voroněž.

ODKAZ: VIDA SCIENCE CENTRUM / web
ODKAZ: VIDA SCIENCE CENTRUM / facebook

ODKAZvida brno / instagram