Kosmetika: otestováno – moje oblíbená řada TRIXERA od Avéne

Trápí vás suchá, citlivá pokožka a také problémy spojené s projevy atopického ekzému? Bohužel – právě tyto starosti já řeším nejen ve svém případě, ale také u dětí. Dnes bych vám chtěla představit tři skvělé produkty, které jsou právě na tyto obtíže výborné, alespoň, mně se velmi osvědčily. Jsou od značky Avéne, z řady TriXera – tady jsou moje dojmy, zkušenosti a hodnocení. Třeba vás osloví a inspirují… ;)

Už od dětství bojuji v různé míře s projevy atopického ekzému. Mám velmi citlivou pokožku, se sklonem k podráždění, a proto vybírám takové produkty, které jsou pro stav mé pleti adekvátní – nealergizují, jsou šetrné a pokožce poskytnou to, co nejvíce potřebuje.

Ty samé obtíže, bohužel i v horší podobě, trápí i mé dva syny. Oba trpí atopickým ekzémem, který se projevuje v různých formách a rozsahu – jsou období, kdy je „v klidové fázi“, jindy se situace zhorší – většinou právě nyní, v zimě, kdy je pokožka celkově náchylnější.

Na zmírnění projevů ekzému jsme doma vyzkoušeli opravdu už „kde co“, mám v tomto ohledu už celkem bohaté zkušenosti. :) Je ale jedna značka, která mně i synům doslova „sedla“ – jedná se o kosmetiku Avéne. Vyzkoušela jsem už celou řadu produktů a na ekzémy, suchou pokožku, je vynikající řada TriXera. Právě z této řady bych vám dnes chtěla představit tři výborné přípravky – jedná se o novinky z řady Nutrition, která je určená na suchou pokožku.

TRIXERA NUTRI-FLUID – Sprchový gel
Sprchový gel vynikající právě na suchou a citlivou pokožku. Voda a nevhodně zvolené mycí, sprchové gely, pokožku často vysušují. Tento sprchový gel je určený primárně právě pro suchou pokožku, nezpůsobuje její vysušování. Je ideální jak pro dospělé, tak pro jemnou a citlivou pokožku dětí.

Textura je gelová, při použití jemně pění. Parfemace je opravdu velice mírná, lehounká, nedráždí.

Po použití je pokožka evidentně hydratovaná, bez známek vysušení, nesvědí. Skvělá volba právě pro ty z nás, kdo trpíme nepříjemnými projevy suché pokožky, jako jsou pnutí, svědění, nebo atopickým ekzémem.

TRIXERA NUTRI-FLUID – Balzám
Balzám z této řady je ideální pro opravdu velmi suchou pokožku. Má hutnější konzistenci a celkově pokožku více vyživuje a hydratuje. Je vhodný opět jak pro dospělé, tak pro děti.

Parfemace v případě tohoto produktu není žádná, což oceňuji – protože právě parfemace v pečujících přípravcích bývá často tím, co pokožku zbytečně dráždí a alergizuje.

Balzám se snadno roztírá, na pokožce zanechává příjemný pocit hydratace a výživy. Bez přílišného pocitu mastnoty, rychle se vstřebává.

TRIXERA NUTRI-FLUID – Mléko
Mléko je určené na suchou pokožku, kterou opět vyživuje, hydratuje a zamezuje nepříjemnému svědění.

Na rozdíl od výše uvedeného balzámu je konzistencí lehčí, není tak hutné, textura je až fluidní. Mléko se velmi snadno roztírá, pokožka jej rychle absorbuje, bez jakéhokoliv zbytkového pocitu nežádoucí mastnoty.

Dalším rozdílem, proti balzámu, je parfemace, která je ovšem velice mírná a nedráždivá.

Mléko pokožku hydratuje, zklidňuje, vyživuje, obnovuje přirozenou kožní bariéru. Opět skvělá volba pro všechy členy rodiny.

Pokud vás trápí suchá pokožka, nebo atopický ekzém, rozhodně stojí tyto přípravky za vyskoušení. Mně se skutečně velice dobře osvědčily.

Mimochodem – Lékárna Na Kobližné právě na tyto produkty nabízí do 22. února slevu 20%! Tak toho využijte, stojí to za to! :)

Produkty Avéne Trixera koupíte v Lékárně Na Kobližné – najdete na Kobližné 7.

ODKAZ: LÉKÁRNA NA KOBLIŽNÉ / facebook