Travel Diary: Zámek Dukovany

Mám pro vás další článek v rámci mé „cestovatelské rubriky“ TRAVEL DIARY, kdy vám představuji různá zajímavá místa – v naší zemi i v zahraničí, která jsem navštívila a která zkrátka za článek stojí. Nedávno jsem si udělala výlet do Dukovan, na Zámek Dukovany a povím vám, o tak úžasném místě musíte vědět. Kousek od Brna a pro výlet přímo ideální!

K Dukovanům mám blízko už od dětsví. Narodila jsem se v Třebíči, žila jsem v Moravských Budějovicích – a odtud je to do Dukovan kousek. Moji prarodiče žili v Hrotovicích, což je také v blízkosti Dukovan – a právě sem jsme také jezdili na výlety. Zkrátka, je to kraj mého dětství a mám ho ráda, proto jsem přijala pozvaní na Zámek Dukovany – který jsem, coby stylový hotel, doposud neznala.

Mnohým z vás se v souvislosti s názvem „Dukovany“ jistě asi jako první vybaví zdejší jaderná elektrárna. Ale Dukovany mají i mnohé jiné, o čem je dobré vědět – třeba právě zmiňovaný Zámek Dukovany.

Zrekonstruovaný Zámek Dukovany má úžasné prostory – v pokojích se budete cítit opravdu jako princezna. :) Vše je doladěné do posledního detailu, vytvořené s citem k danému místu a jeho historii. Je zde dochovaný určitý kus historie zámku a vše je v takovém designu, který připomíná honosný čas dávných obyvatelů. Jako byste se s návštěvou vrátili v čase a sami se stali urozenými hosty… :)

Mimochodem – po celý rok je možné prohlédnout si zámeckou expozici v prvním patře zámecké budovy. Během prohlídky, která trvá asi dvacet minut, se návštěvníci dozví to hlavní z historie zámku a mohou si prohlédnout třeba sál Pantheon s původními freskami či hraběnčinu jídelnu.

Na výběr tu máte z 16 luxusních, dvoulůžkových pokojů, prošla jsem si je téměř všechny a řeknu vám, jeden hezčí, než druhý…

V prostorách zámku se nachází také příjemná restaurace.
Dáte si tady poctivá česká jídla, místní vyhlášenou specialitou jsou pak domácí bramborové noky, šišky a nudle v různých úpravách.
V létě můžete posedět na venkovní terase, v zimě je to tu moc příjemné v hřejivé atmosféře, kterou umocní plápolající krb.

Zámek Dukovany je naprosto skvělým místem pro uspořádání oslavy a hlavně, pro uspořádání svatby – tak krásné prostory jsou pro to přímo ideální!

Svatbu (ale i jakoukoliv jinou oslavu) vám tu připraví zcela kompletně, do posledního detailu – vše přizpůsobí vašim přáním a požadavkům.

Všichni hosté se tu mohou ubytovat – a věřte, z tak krásných pokojů budou rozhodně nadšeni. Pro novomanžele je tu pak připraveno krásné královské apartmá, to rozhdně stojí za pozornost.

Pro obřady tu jsou přímo dokonalé prostory, ať už salonky v zámku, nebo na zámecké zahradě, která se pro oslavy všeho druhu skvěle hodí.

Zkrátka, rozhodně vám toto místo doporučuji, ať už na výlet, můžete tu strávit i fajn víkend – možností na výlety v okolí je spoustu! Kromě zmiňované elektrárny stojí za vidění například Mohelenská Hadcová step, pivovar v Dalešicích, zámerk v Jaroměřicích nad Rokytnou… :)

A pokud hledáte krásné místo, kde uspořádat jedinečnou oslavu, svatbu – zkuste to zde, věřím, že budete nadšení!

Zámek Dukovany nabízí pro své hosty také dárkové poukazy – gurmánské a s ubytováním (najdete na webu), které mohou být mimochodem skvělým tipem na vánoční dárek!

Na spoustu fotek ze Zámku Dukovany mrkněte také do fotogalerie… ;)

ODKAZ: ZÁMEK DUKOVANY / web
ODKAZ: ZÁMEK DUKOVANY / facebook