Reportáž: ve zdravé restauraci Fat-Free!

Sama se snažím jít cestou zdravého životního stylu – jsem tak vychovávaná už od dětství a beru i za přirozené stravovat se zdravě. A proto i moc fandím různým restauracím, bistrům, nebo kavárnám, které se snaží být „tak trochu jiné“ a nabízí právě to, co je zdravé. Jednou z takových restaurací je rozhodně i FAT-FREE ve Slatině – právě tu ráda navštěvuji, když mám cestu okolo. A protože myslím, že si FAT-FREE rozhodně zaslouží více pozornosti, mám pro Vás dnes reportáž – uvidíte, jak moc fajn to zde je… ;)

Víte, příjde mi, že mnoho lidí v důsledku dnešní hektické doby jakoby „rezignovalo“ nad tím nejzákladnějším, co se týká zdravého životního stylu, a to nad správným stravováním. Situace je taková, že jsou na nás často kladené vysoké nároky, v práci, v běžném rodinném životě, neustále někam spěcháme a za něčím se ženeme. Zkrátka, NEMÁME ČAS a věčně něco nestíháme. Taky se v tomto poznáváte? Já – zcela na rovinu – častokrát ano. Když kolikrát vidím, co vše mě běžný den čeká, až se sama divím, jak to všechno zvládnout, stihnout a nezbláznit se z toho. Děti, škola, školka, kroužky, spoustu práce, celý den v autě…
A jsme u toho – udělat si čas na správné a zdravé stravování? To není jen tak – ale, opravdu není radno se odbývat.

Jasně – ono je jednodušší a rychlejší koupit si třeba na benzínce bagetu, ale…Vaše tělo Vám jednou řekne „dost“. A čekat až k tomu dojde? Holý nesmysl. Proto je fajn najít si určitou alternativu – kvalitní, dostupné, zdravé jídlo, které je hned.

A právě takový koncept má restaurace FAT-FREE, kterou najdete v Brně, ve Slatině – mimochodem, já Vám už o této restauraci na blogu psala a dokonce, zveřejnila jsem Vám i rozhovor s její majitelkou, paní Ivanou Procházkovou Poláčkovou.

Jaká tedy tato restaurace je? A co přesně svým hostům nabízí?
FAT-FREE je vlastně určitou zdravou alternativou fastfoodů, tedy, nabízí svým hostům rychle připravená jídla, která jsou ovšem kvalitní. A také – zcela bezlepková, což je mi samo o sobě také sympatické. Já sama se lepku už mnoho let vyhýbám, věřím, že je pro naše tělo tak nějak zbytečný…

Restaurace FAT-FREE chce ukázat, že stravovat se můžete kvalitně, i s ohledem úspory času. Každý den v této restauraci najdete výběr několika jídel, polévky, saláty, dezerty…a to vše připravené z kvalitních a prvotřídních surovin a navíc bez lepku.

Příprava jídel zde probíhá v tzv. open-space kuchyni, kdy zákazník přímo vidí, jak a v jakém prostředí jeho jídlo vzniká.

Hezké a příjemné je i prostředí – vzdušný, světlý interiér, moderně vybavený.

Já jsem si tu při své poslední návštěvě vybrala jídlo z týdenní nabídka – tuňáka s bramborovou kaší s wasabi. Jídlo bylo hotové do tří minut – přesně, jak mi moc milý kuchař slíbil (já zase šíleně spěchala, jako vlastně pořád…:))) A jaké to bylo? Povím Vám, fakt neuvěřitelně dobré, plné opravdové chuti.

K dispozici Vám tu je také salátový bar, domácí limonády a nápoje v „bezedných skleničkách“, káva, sladké dobroty, nebo vlastní specialty „made by Fat-Free“!

Určitě oceníte i to, že si můžete sednout venku, před restaurací je fajn zahrádka. :)

O zdravém fast-foodu Fat-Free je zkrátka rozhodně dobré vědět – poznáte tady, že se dá jíst rychle, ovšem, stále velice kvalitně a hlavně, úžasně chutně! ;)

Restauraci FAT-FREE najdete v Brně-Slatině, na adrese Tuřanka 55, otevírací doba 9:30 – 15 hodin se prodlouží, jakmile bude více hostů.

ODKAZ: FAT-FREE / web
ODKAZ: FAT-FREE / facebook