Kosmetika: otestováno

Mám pro Vás opět velkou kosmetickou recenzi a dnes Vám představím spoustu zajímavých produktů – za uplynulý měsíc se jich u mě sešla celá řada a v mnohých případech šlo o naprosté novinky. Jaké byly moje dojmy a hodnocení?

Seznámím Vás s novinkami od značek Kiehl’s, Urban Decay, boží novinky uvedla také Sephora, Dermacol a co mi udělalo v únoru fakt radost – voňavá Valentýnka od Yves Rocher… Tady už jsou moje postřehy!

SEPHORA – Čistíci a exfoliační ubrousky
Tak tyto čistící a exfoliační ubrousky ze Sephory mě fakt potěšily! Co se odličování týká, dřív jsem vlastně používala jen ubrousky – na odlíčení super rychlé. Později jsem od nich upustila, přešla k micelárkám, ovšem dnes už opět volím jiné produkty – čistící mléka a vracím se opět k ubrouskům.

Tyto od značky Sephora jsou velkou novinkou a jsou k dostání v celkem šesti různých typech a variantách, vždy s jinou účinnou látkou, pro různé typy pleti.

Já otestovala celkem tři různé druhy a všechny byly perfektní! Asi nejvíce si mě získaly odličovací ubrousky s obsahem kokosové vody (ano, přiznávám, jsem doslova kokosový fanatik:) Nicméně – právě kokosová voda má známé zklidňující účinky a je skvělá i pro hodně citlivou pleť, jakou mám já. Navíc, tyto ubrousky božsky voní, to je přece jasné:)

Vyzkoušela jsem i červené balení – čistící ubrousky s granátovým jablkem. Jsou osvěžující a zase, naprosto skvěle voní.

V případě obou typů ubrousků se pokožka odlíčila velmi dobře, jen na voděodolnou řasenku jsem pro perfektní odlíčení musela vzít dvousložkový odičovač.

Každopádně – super volba na cesty, nebo když se potřebujete odlíčit rychle a kvalitně.

Otestovala jsem také Exfoliační ubrousky s obsahem aktivního uhlí – z těchto ubrousků jsem vyloženě nadšená! Jsou skvělou volbou pro rychlou a účinnou exfoliaci – zbaví Vaši pokožku dokonale odumřelých částeček kůže.

Zajímavostí je že tyto ubrousky mají z každé strany jiný typ povrchu – z jedné jsou více drsné, kdy zajistí právě onen exfoliační účinek, z druhé strany jsou jemné – vhodné pro očištění pleti.

Voní příjemně, lehce. Po použití je pleď dokonale hladká a příjemná na dotek.

Koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii, nebo přes eshop, viz odkaz níže.

ODKAZ: SEPHORA / web, eshop
ODKAZ: SEPHORA / facebook

KIEHL’S – Butterstick Lip Treatment SPF 25 – balzám na try
Novinky přestavila také moje oblíbená značka Kiehl’s a jsou mezi nimi i tyto úžasné balzámky na rty, které si prostě nejde nezamilovat. Jsou tak jemné a příjemné na rtech, že si to bez nich nebudete umět představit. Já jak jsem jednou vyzkoušela, mám je pořád při sobě, protože ten pocit na rtech je fakt skvělý.

Balzámy obsahují kokosový olej, citronové máslo a mají vysoký podíl antioxidantů. Balzámky mají ochranný faktor SPF 25 – což poskytuje rtům zároveň i ochranu před škodlivým slunečním zářením. Na výběr máte buď bezbarvý, nebo tři různé odstíny – já otestovala „Naturally Nude“ – rtům dodá hezkou a přirozenou barvu.

Jak už jsem napsala, na rtech působí balzámy nesmírně příjemně, a to po hodně dlouhou dobu. Ideální ochrana na rty po celý rok – a to i teď, v chladnějším počasí a na jaře, kdy má naše pokožka celkově zvýšené nároky na péči.

V Brně můžete objednávat přes eshop Kiehl’s – viz odkaz níže.

ODKAZ: KIEHL’S / web, eshop
ODKAZ: KIEHL’S / facebook

KIEHL’S – Gently Exfoliating Body Scrub – Tělový peeling
Božsky vonící tělový peeling – já vyzkoušela ten levandulový a je doslova omamný! Budete se těšit na každé použití, protože je to prostě zážitek, nejen pro Vaši pokožku. Tu vůni si totiž taky určitě oblíbíte.

Tento peeling má nyní nové složení a naprosto výborně odstraní z Vaší pokožky všechny odumřelé částečky a dokonale ji vyčistí. I díky exfoliaci může vypadat kůže krásně – proto není od věci takové produkty zařadit do péče. Exfoliační složky jsou navíc ryze přírodního původu, pokožku zanechají sametově hladkou, bez známek podráždění.

Používám při sprchování – nanesu na tělo, napěním, krouživými pohyby pokožku promasíruji, čímž díky malým, abrazivním částečkám dojde k exfoliaci, následně opláchnu.

Kůže je po použití opravdu krásná, sametově hladká, příjemná na dotek a evidentně hydratovaná. A také božsky provoněná – v mém případě levandulí!

Opět můžete objednávat přes eshop Kiehl’s – viz odkaz níže.

ODKAZ: KIEHL’S / web, eshop
ODKAZ: KIEHL’S / facebook

URBAN DECAY – ALL NIGHTER – Fixační sprej na make-up
Skvělou věcí je i tento ikonický fixační sprej na make up od značky Urban Decay – nyní v novém balení. Upřímně, nikdy dřív jsem podobný typ produktu nezkoušela – proto jsem byla moc zvědavá na efekt.

Pokud opravdu toužíte, aby Váš make up byl celý den absolutně bez chybičky (a kdo by něco takového také nechtěl, že holky…:) – skvělá věc. Stačí nastříkat na obličej a je to. Sprej make up perfektně zafixuje, ošem nijak ho nezatíží, nezmění jeho texturu a vzhled samotný.

Skvělé je, že sprej absolutně nijak nelepí. Na pokožce jej tedy nevnímáte, ihned se absorbuje. Sprej chraní make up před roztékáním, drží ho na místě, a to až po 16 hodin. Navíc – má vynikající zmatňující efekt, což rozhodně taky oceňuji.

Vůně je lehounká, příjemná, textura fluidní. Pokud si potrpíte na dokonale upravenou vizáž, skvělá volba.

Kosmetiku Urban Decay koupíte v Brně v parfumerii Sephora, nebo přes eshop.

ODKAZ: URBAN DECAY / web, eshop
ODKAZ: SEPHORA / web

ODKAZ: URBAN DECAY / facebook
ODKAZ: SEPHORA / facebook

DERMACOL – Longlasting Intense Colour Eyeshadow & Eyeliner – Oční stín a linka 2v1
Další novinkou je tento produkt od Dermacolu – Oční stín a linka v jednom balení. V podstatě se jedná o tužku se zaobleným koncem – můžete ji tedy použít jak pro vystínování víčka, tak i jako oční linku /nicméně, konec je více zakulacený, tudíž bude linka výrazná.

Co mě pozitivně překvapilo – stíny výborně drží. Nejsou mastné – toho jsem se právě ve spojení s oční linkou nejvíc bála. Mastné stíny sice vypadají hezky, ale ne dlouhou dobu, později se nehezky usazují v ohybech víček.

Tyto stíny jsou texturou spíše sušší, matné, obsahují nepatrné mikročástečky, které se na světle lehounce třpytí – nejde ovšem o žádný velký lesk a třpyt:)

K dostání jsou celkem v osmi různých odstínech – já si nejvíce oblíbila univerzální, odstín číslo 1 v „nude“ tónu, dá se kombinovat v podstatě s jakoukoliv barvou.

Koupíte v běžných drogeriích, nebo přes eshop Dermacolu, viz odkaz níže.

ODKAZ: DERMACOL / web, eshop
ODKAZ: DERMACOL / facebook

YVES ROCHER – Valentýnský balíček produktů
Značka Yves Rocher mi udělala ohromnou radost valentýnkou v podobě balení úžasně a hlavně, sladce vonících produktů – a že já si na ty jejich vůně fakt potrpím:)

Doslova k nakousnutí byl božský Sprchový gel Malina & Máta – no jen si vezmětě, jak musí takové spojení výborně vonět! Svěže a sladce, úúúžasně! Do sprchy se budete pokaždé těšit už jen díky této věcičce:)

Skvělým doplněním zmiňovaného sprcháče je i Sprchový gel s peelingem, opět v opojné vůni Malina & Máta. Výhodou tohoto sprcháče je obsah 100% ovocných zrnek, které mají abrazivní účinek a Vaši pleť exfoliují. Peelingová zrnka pochází z meruňkových jader a také zrnka kiwi, dále gel obsahuje esenciální olej z máty peprné a výtažek z maliny.

Třetí do party k těmto produktů je mýdlo – opět Malina &  Máta. Zkrátka, pro dokonale voňavou péči:)

Valentýnský balíček obsahoval i toaletní vodu Quelques Notes d’Amour a k ní stejně vonící tělové mléko. Vůně je příjemná, nasládlá, skvěle se hodící na jaro. Má ovocné tóny, patrná je růže, mně se vůně líbí moc…:)

V krásných, červených, růžových a oranžových tónech, byly produkty z řady dekorativní kosmetiky Yves Rocher, gelové rtěnky, tvářenka – já si zamilovala božské laky na nehty, v nádherných barvách. Navíc – tyto laky moc dobře drží a na nehtech vytváří gelový vzhled.

Kosmetiku Yves Rocher koupíte v Brně v Olympii, v Galerii Vaňkovka a také v OC Campus Square.

ODKAZ: YVES ROCHER / web, eshop
ODKAZ: YVES ROCHER / facebook