Co nabídne nová, krytá tržnice na Zelňáku?

Nedávno se mi, jako jednomu z prvních lidí z „řad široké veřejnosti“, naskytla výjimečná možnost nahlédnout do zákoutí nově připravované, kryté tržnice na Zelňáku. A dozvěděla jsem se tu mnoho informací! Jaká tedy nová tržnice bude a co přesně svým zákazníkům nabídne?

Už když jsem se v loňském roce dozvěděla „zákulisní“ informaci, že se v Brně, na Zelňáku, v prostorách kdysi bývalé tržnice a později obchodního domu, připravuje nová, krytá tržnice, ohromně mě toto téma zaujalo. Sama mám trhy – jakékoliv a ty na Zelňáku obzvlášť – ráda.
V obecné rovině sympatizuji s prodejem regionálních potravin, podporuji trhovce, českou výrobu… A přesně takové bude i zaměření nové tržnice.

Konceptem bude tržnice blízká trhům na Zelňáku, tak jak je znáte. Akorát s tím rozdílem, že nová tržnice toho nabídne mnohem, ale mnohem více a navíc, celoročně.

photo-26-01-17-11-16-12

Nová tržnice bude opravdu hodně velká, celkem nabídne služby ve třech patrech a přízemí. Samotná stavba a její rozložení zůstane oproti původní podobě zachované. Výjimečné na stavbě bude, že budova bude průchozí a přístupná jak ze Zelného trhu, tak i z ulice Starobrněnská.

photo-26-01-17-11-08-15

V přízemí Vás čeká například pekárna, kde se bude péct čerstvé pečivo. Péct – ovšem opravdově, žádné rozmrazování, jak je tomu jinde.

Zajímavostí, která se setká rozhodně s velkým ohlasem, bude dětský koutek s možnostní hlídání. Můžete zde dítě svěřit na hlídání a v klidu si nakoupíte – buď přímo v tržnici, nebo kdekoliv jinde.

photo-26-01-17-11-15-03

Tržnice nabídne i několik bister a kaváren – bude zde např. jazzová kavárna, raw bistro, fresh bistro a mnoho dalších možností, jak se dobře najíst:)

V prostorách tržnice se budete moci pohybovat buď po schodišti, eskalátory, nebo výtahem – to vše zde zůstalo zachováno, nyní samozřejmě zrekonstruováno.

V jednodlivých patrech budou mít své obchody a „stánky“ trhovci se stálou i oběměňující se nabídkou. Nebude chybět ovoce, zelenina, maso, uzeniny, sýry, ryby… Drobní prodejci zde budou mít prodejní místa stejně, jako na trzích na Zelňáku, budou zde ovšem i stálé obchody, které se se svoji nabídkou měnit nebudou.

photo-26-01-17-11-15-35

Prostory tržnice nabídnou také unikátní výhled na centrum Brna, které se Vám doposud nenaskytlo. V poslední patře tržnice se pak bude nacházet speciální „coworkový prostor“, který bude zákazníkům k dispozici do 17. hodiny. Následně se tento prostor „přemění“ na bar.

V teplých měsících můžete pak využívat i zahrádku, v posledním patře tržnice.

Tržnice se otevře v průběhu května. Já už se těším moc – a co Vy?:)